Mam na rachunku 10000 PP. Co z tym teraz należy zrobić? Kupić akcje za to czy sprzedać . Jakieś terminy ważne których trzeba pilnować? Prośba o podpowiedź.
Dnia 2021-09-01 o godz. 16:37 ~Jerzy napisał(a): > Mam na rachunku 10000 PP. Co z tym teraz należy zrobić? Kupić akcje za to czy sprzedać . Jakieś terminy ważne których trzeba pilnować? Prośba o podpowiedź.
Czekaj na komunikat spółki . Podadzą termin zapisywania się na akcje nowej emisji i w tym terminie możesz sie zapisać . Masz 10k PP to możesz max kupić 30k nowych akcji po 0,10 zł .... czyli 3.000zł plus prowizja i tyle musisz mieć wolnych środków.
/ Kupić akcje za to czy sprzedać/....... mam duże wątpliwości czy PP będą notowane
Cenę akcji nowej emisji prawdopodobnie ustali Prezes w zależności od aktualnej ceny giełdowej starej serii. Z dyskontem dla akcjonariuszy. Będzie komunikat ze Spółki, tak sądzę. Na dzień dzisiejszy może to być cena 22-25 gr./1 nową akcję. Chociaż na rachunku 1 PP=3 nowe akcje, jest wyceniane na 10 gr.
Dnia 2021-09-01 o godz. 17:44 ~Alik napisał(a): > Cenę akcji nowej emisji prawdopodobnie ustali Prezes w zależności od aktualnej ceny giełdowej starej serii. > Z dyskontem dla akcjonariuszy. Będzie komunikat ze Spółki, tak sądzę. > Na dzień dzisiejszy może to być cena 22-25 gr./1 nową akcję. > Chociaż na rachunku 1 PP=3 nowe akcje, jest wyceniane na 10 gr.
Bzdury,bzdury,bzdury..... cena akcji nowej emisji jest podana / 10 gr /
Cena akcji!!! To cena którą będziemy musieli zapłacić za akcje, jeśli będziemy je chcieli objąć!! Cena prawa poboru może być nawet 1zł!! O ile będą nowane!! Wszystko zależy od ceny akcjii które teraz są notowane!!
Dnia 2021-09-01 o godz. 18:35 ~CzeskiFilm napisał(a): > Cena akcji!!! To cena którą będziemy musieli zapłacić za akcje, jeśli będziemy je chcieli objąć!! Cena prawa poboru może być nawet 1zł!! O ile będą nowane!! Wszystko zależy od ceny akcjii które teraz są notowane!!
Zgadza się ,cenę PP ustala rynek / popyt i podaż / .... jak będą notowane - w co wątpię!. Za mała emisja / 3,1 mln zł / ,a dopuszczenie do notowań kosztuje.GPW nie robi za darmo. .
Jeśli będą notowane to obstawiam 0.90zł! Teraz akcje są zbierane, czyli szybko będzie w okolicy 0.40zł! Odliczyć 0.10za akcje, więc ja obstawiam PP na 0.90zł! Ale może być i 2 czy 5zł!
Tak! Ma!! Firma nazywa się D.A.G i jest w Siera Leone!! (Notowana na NewConnect spółka United zaczęła od 300 tys. USD, czyli ok. 0,9 mln zł. Tyle pieniędzy, według wtorkowego komunikatu giełdowego, przeznaczyła na zakup 5,4 ha ziemi w centralnym rejonie afrykańskiego Sierra Leone) Tak jak pytasz, to jest działka przeznaczona pod wydobycie diamentów!! Więc tu mogą być cuda! Jedno info i może być 10zł! Nie takie cuda działy się na giełdzie!!
Dnia 2021-09-01 o godz. 20:06 ~CzeskiFilm napisał(a): > Tak! Ma!! Firma nazywa się D.A.G i jest w Siera Leone!! (Notowana na NewConnect spółka United zaczęła od 300 tys. USD, czyli ok. 0,9 mln zł. Tyle pieniędzy, według wtorkowego komunikatu giełdowego, przeznaczyła na zakup 5,4 ha ziemi w centralnym rejonie afrykańskiego Sierra Leone) Tak jak pytasz, to jest działka przeznaczona pod wydobycie diamentów!! Więc tu mogą być cuda! Jedno info i może być 10zł! Nie takie cuda działy się na giełdzie!!
A kto na tych cudach zarabiał ? oprócz rodzinki oczywiście .
Jeżeli pp miało by być notowane to była by gdzieś taka informacja a ja jej nie znalazłem a znalazłem tylko że na jedną akcję będzie "przysługiwało" jedno pp, a jedno pp będzie uprawniać do objęcia 3 akcji serii R .