• Pytanie od amatora Autor: ~Jerzy [5.173.254.*]
    Mam na rachunku 10000 PP. Co z tym teraz należy zrobić? Kupić akcje za to czy sprzedać . Jakieś terminy ważne których trzeba pilnować? Prośba o podpowiedź.
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~citro1 [5.173.251.*]
    Dnia 2021-09-01 o godz. 16:37 ~Jerzy napisał(a):
    > Mam na rachunku 10000 PP. Co z tym teraz należy zrobić? Kupić akcje za to czy sprzedać . Jakieś terminy ważne których trzeba pilnować? Prośba o podpowiedź.

Czekaj na komunikat spółki . Podadzą termin zapisywania się na akcje nowej emisji i w tym terminie możesz sie zapisać .
    Masz 10k PP to możesz max kupić 30k nowych akcji po 0,10 zł .... czyli 3.000zł plus prowizja i tyle musisz mieć wolnych środków.

/ Kupić akcje za to czy sprzedać/....... mam duże wątpliwości czy PP będą notowane
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~Alik [89.161.15.*]
    Cenę akcji nowej emisji prawdopodobnie ustali Prezes w zależności od aktualnej ceny giełdowej starej serii.
    Z dyskontem dla akcjonariuszy. Będzie komunikat ze Spółki, tak sądzę.
    Na dzień dzisiejszy może to być cena 22-25 gr./1 nową akcję.
    Chociaż na rachunku 1 PP=3 nowe akcje, jest wyceniane na 10 gr.
    Dnia 2021-09-01 o godz. 17:44 ~Alik napisał(a):
    > Cenę akcji nowej emisji prawdopodobnie ustali Prezes w zależności od aktualnej ceny giełdowej starej serii.
    > Z dyskontem dla akcjonariuszy. Będzie komunikat ze Spółki, tak sądzę.
    > Na dzień dzisiejszy może to być cena 22-25 gr./1 nową akcję.
    > Chociaż na rachunku 1 PP=3 nowe akcje, jest wyceniane na 10 gr.

Bzdury,bzdury,bzdury..... cena akcji nowej emisji jest podana / 10 gr /
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~Alik [89.161.15.*]
    Nie upieram się, też wolałbym kupić po 10 gr.
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~Ja [194.1.253.*]
    Ustawa 32 z WZA z dnia 30 czerwca 2021r. w punkcie 8 jasno mówi że cenę emisyjna akcji serii R ustala się na 0,10 zł.
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~CzeskiFilm [84.163.243.*]
    Cena akcji!!! To cena którą będziemy musieli zapłacić za akcje, jeśli będziemy je chcieli objąć!! Cena prawa poboru może być nawet 1zł!! O ile będą nowane!! Wszystko zależy od ceny akcjii które teraz są notowane!!
    Dnia 2021-09-01 o godz. 18:35 ~CzeskiFilm napisał(a):
    > Cena akcji!!! To cena którą będziemy musieli zapłacić za akcje, jeśli będziemy je chcieli objąć!! Cena prawa poboru może być nawet 1zł!! O ile będą nowane!! Wszystko zależy od ceny akcjii które teraz są notowane!!

Zgadza się ,cenę PP ustala rynek / popyt i podaż / .... jak będą notowane - w co wątpię!.
    Za mała emisja / 3,1 mln zł / ,a dopuszczenie do notowań kosztuje.GPW nie robi za darmo. .

• Re: Pytanie od amatora Autor: ~pat_zong [37.248.138.*]
    W tym jest sedno sprawy...
    Opłaty sporo zjedzą ...
    Zjedzą nas :-(
    Jeśli będą notowane to obstawiam 0.90zł! Teraz akcje są zbierane, czyli szybko będzie w okolicy 0.40zł! Odliczyć 0.10za akcje, więc ja obstawiam PP na 0.90zł! Ale może być i 2 czy 5zł!
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~raczej_będzie_płac [37.248.138.*]
    Mitomania, megalomania ...
    Pycha kroczy przed upadkiem ...
    Czy ta spółka ma kopalnię diamentów ?
    Tak! Ma!! Firma nazywa się D.A.G i jest w Siera Leone!! (Notowana na NewConnect spółka United zaczęła od 300 tys. USD, czyli ok. 0,9 mln zł. Tyle pieniędzy, według wtorkowego komunikatu giełdowego, przeznaczyła na zakup 5,4 ha ziemi w centralnym rejonie afrykańskiego Sierra Leone) Tak jak pytasz, to jest działka przeznaczona pod wydobycie diamentów!! Więc tu mogą być cuda! Jedno info i może być 10zł! Nie takie cuda działy się na giełdzie!!
    Dnia 2021-09-01 o godz. 20:06 ~CzeskiFilm napisał(a):
    > Tak! Ma!! Firma nazywa się D.A.G i jest w Siera Leone!! (Notowana na NewConnect spółka United zaczęła od 300 tys. USD, czyli ok. 0,9 mln zł. Tyle pieniędzy, według wtorkowego komunikatu giełdowego, przeznaczyła na zakup 5,4 ha ziemi w centralnym rejonie afrykańskiego Sierra Leone) Tak jak pytasz, to jest działka przeznaczona pod wydobycie diamentów!! Więc tu mogą być cuda! Jedno info i może być 10zł! Nie takie cuda działy się na giełdzie!!

A kto na tych cudach zarabiał ? oprócz rodzinki oczywiście .

Wszystko zależy od tego kiedy kupisz i kiedy sprzedaż!!
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~Ja [194.1.253.*]
    Jeżeli pp miało by być notowane to była by gdzieś taka informacja a ja jej nie znalazłem a znalazłem tylko że na jedną akcję będzie "przysługiwało" jedno pp, a jedno pp będzie uprawniać do objęcia 3 akcji serii R .
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~jasiukarasiu [31.182.249.*]
    Ale naganiacie wasze IP O TYM świadczy Jasiu przestań
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~citro1 [5.173.241.*]
    I jak notowania PP .... akcji nie przydzielili . Coś ciężko im to idzie.
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~Świnieprzykorycie [195.55.236.*]
    Czemu z chlewa piszecie? Po wyjściu z chlewa należy się wykąpać a wtedy oczy się otwierają
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~nasieniemocy [83.145.187.*]
    koryto przednie w chlewie nie ma sie co myć
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~Świnieprzykorycie [195.55.236.*]
    Myślę że jasiu na nowego merca zbiera z giełdy bo diamenty mu siè skończyły w Afryce a Merc nowy by siè przydał
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~nasieniemocy [83.145.187.*]
    kupi za 25gr sprzeda w zł i będzie na merca. niech sie tylko świnie przy korycie nażrą do syta
  • Re: Pytanie od amatora Autor: ~Nasieniemocy [83.145.187.*]
    I co na ile jedziemy 20gr?
[x]
NTVSA 4,32% 0,17 2025-12-23 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.