Typowa książkowa psychologia tłumu... słabi posprzedawali bo ,,leci". Spadek bez konkretnej przyczyny. Fundamenty bardzo mocne i w długim terminie się obronią. Jak ktoś chce 100% zarobić w miesiąc to niech lepiej sprzeda i idzie na krypto. Tyle w temacie.
Taa... psychologię będziesz miał jak nadal będzie rozwijał się podwójny szczyt a cena zatrzyma się w okolicy 18 zł. Pamiętaj, że smart money ma względnie nieograniczony kapitał i czas.
Jest bardzo wątpliwe by spadło poniżej 20 zł. Nawet jeśli dojdzie do 18 zł... to co to zmienia? Nie rozumiem kompletnie. Ja też mam czas. Wszedłem tutaj długoterminowo a nie spekulacyjnie.
Dnia 2021-08-31 o godz. 18:25 codeline napisał(a): > Jest bardzo wątpliwe by spadło poniżej 20 zł. Nawet jeśli dojdzie do 18 zł... to co to zmienia? Nie rozumiem kompletnie. Ja też mam czas. Wszedłem tutaj długoterminowo a nie spekulacyjnie.
Typowa dwulicowosc ludzka...piszesz tu pogardliwie o 'psychologii tlumu', a prawda jest taka jaka wyjawiles powyzej - wszedles sam na bardzo niskich poziomach (zapewne ponizej 10 zl) wiec masz wyj****** czy spadnie do 20 czy nawet 18 lub 15, bo i tak bedziesz na plusie. W najgorszym przypadku nie zarobisz. Ale wiesz...aby uroslo, i bys ty 'dlugoterminowo' zarobil to ktos musi wchodzic na tych 20, 22, 25, 28 i wyzej. A tym juz robi roznice gdy spadnie o 30%. A choc spolka ma fundamenty, to w/g aktualnego kursu urosla o 800% przy wzroscie zysku na poziomie 200-400%. Czyli kurs wyprzedza aktualne zyski. A wystarczy, ze boom na IT sie skonczy i kurs zamiast poleciec na te 30-50 zl, o ktorych kazdy marzy zatrzyma sie w wielomiesiecznej (letniej?) konsolidacji na 15-20 zl. I to jest o wiele bardziej realnie niz sie niektorym wydaje.
Wiec schowaj jel*opie te swoje 'mundrosci' do kieszeni i miej choc odrobine honoru (tak, wiem, u polakow to rzadka cecha) by siedziec cicho i nie doradzac tym co traca pieniadze.
"Wiec schowaj jel*opie te swoje 'mundrosci' do kieszeni i miej choc odrobine honoru (tak, wiem, u polakow to rzadka cecha) by siedziec cicho i nie doradzac tym co traca" a tutaj, przepraszam, z jakim obcokrajowcem mamy doczynienia? Jaką to honorową nacja się odezwała? Tak tylko dodam: czy Asbis fundamentalnie wygląda źle?:)
Niestety się mylisz. Odpisałbym Ci merytorycznie ale szkoda mi na to klawiatury. Nie wiem po co to obrażanie. Ewidentnie nie radzisz sobie psychologicznie z obecną sytuacją Sprzedaj jeśli jesteś tu spekulacyjnie albo wyłącz notowania i wróć za jakiś czas. Pozdrawiam
Jaki podwójny szczyt?? 27 było za pierwszym razem 28 za drugim czyli nowe ath , nowe szczyty jak w zdrowym trendzie wzrostowym. Na razie to tylko korekta.