• wypłata dywidendy za 2021 Autor: ~sm [83.26.231.*]
    Może ktoś wie. Dlaczego nie wypłacili terminowo dywidendy? O co chodzi? Biuro maklerskie mówi że firma nie wpłaciła pieniędzy?

• Re: wypłata dywidendy za 2021 Autor: ~Edi [87.205.130.*]
    Ja otrzymałem w terminie (przez eMakler)
  • Re: wypłata dywidendy za 2021 Autor: ~Bil [89.66.53.*]
    Ja się bujam ze swoim maklerem Santander padaczka. Nikt nic nie wie trzeba im mowicco maja robić . chyba czekają aż za nich napisze wzór oświadczenia i wyśle do emitenta
  • Re: wypłata dywidendy za 2021 Autor: ~sm [83.26.231.*]
    Czy to ma związek z przejęciem części stacji LOTOSU? No bo dlaczego jedni akcjonariusze mają wypłacone a inni NIE! A są na liście uprawnionych do wypłaty w CDM24. Co to w ogóle znaczy uprawniony do dywidendy. Jak uprawniony- to ją otrzymuje w terminie! Jakieś rozliczane transakcje będą................między biurem a spółką????
  • Re: wypłata dywidendy za 2021 Autor: ~Bil [5.173.66.*]
    Nie do końca dobrze piszesz
    Tam jest problem natury prawnej jeśli chodzi o ustawodawcę węgierskiego oraz ich prawo dlatego to tak wyglada
    Ale wystarczy napisać jednego maila do knf z opisem problemu i dać do wiadomości maklerom i po 2 tygodniach piniadze sa na reku
  • Re: wypłata dywidendy za 2021 Autor: ~sm [83.26.231.*]
    Węgrzy są w porządku! To u nas w DM Pekao SA pracują nieuki i nieroby. Po wysłaniu zapytania do szefa relacji inwestorskich Zoltana Pandi - natychmiast była odpowiedź, że Węgierska Izba Rozrachunkowa potrzebuje tzw. Dyspozycji Przekazania Danych Do Emitenta Zagranicznej Izby Rozliczeniowej.. Biuro maklerskie po prostu nie wiedziało, iż to jest wymagane aby otrzymać dywidendę. Lub też nie chciało wiedzieć. KNF trzeba nasłać na naszych dziadów w biurach maklerskich- z czego tam siedzą!
  • Re: wypłata dywidendy za 2021 Autor: ~Edi [87.205.86.*]
    Nie chcę bronić biur maklerskich, bo nie mam w tym żadnego interesu, ale w mBanku jak uzupełniałem dane w trybie pilnym (po sms, żeby jak najszybciej skontaktować się z biurem) to mi powiedzieli, że pierwszy raz otrzymali od Węgrów prośbę o dodatkowe dane do wypłaty dywidendy MOL(może przez ostatnie dwa lata jakieś przepisy na Węgrzech się zmieniły i nikt tego nie śledził na bieżąco, bo nie oferują akcji z giełdy w Budapeszcie, a MOL jest wyjątkiem nie wartym śledzenia - biorąc pod uwagę obroty na GPW)
[x]
MOL 0,31% 32,50 2026-01-02 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.