teraz jest idealny moment na sprzedaz , ja to wlasnie zrobilem , mialem skromny pakiecik 20tys akcji trzymanych od poziomu 3,14 i kupiłem za połowe zysku z ifirmy akcje Solarinnovation i za drugą połowę akcje Allegro
a odnosnie ifirma :
sam ryczalt jest do 200tys rocznie , dochodzi jeszcze vat po przekroczeniu tego poziomu , ifirma jest obecnie na absurdalnie wysokich poziomach , cena do zysku wynosi ponad 40 , tu bedzie w najblizszym czasie taka zwała ze tylko wam współczuć , pozatym po podwyzce cen wiele klientow przechodzi do w-firma , owiele tansza i owiele bardziej rozbudowana technologicznie
myle sie bardzo rzadko , wiec i tym razem pewnie bedzie zgodnie z zasadami ekonomii - do nieba nic nie rosnie , pozatym konkurencja nie spi , zarobiliscie na ifirmie ? sprzedac i zarabiac dalej na fotovoltaice - solarinov az sie prosi by go teraz kupic , tu znow za chwile przyznacie mi mimo hejtu , ktory zaraz sie na mnie wyleje racje , tzn bedziecie musieli ją przyznać na podstawie weryfikacji rynkowej moich subiektywnych prognoz :)
Gośiu dobrze pisze. Kubeł zimnej wody dla tych graczy co to teraz kupują. Wzrost przychodów rok do roku dla ifirmy to 16% ale tylko 3 % wzrostu zysku netto. Dodatkowo to wygląda podobnie jak było w roku 2019. Czyli nie było do tej pory żadnych istotnych zysków mogących jakoś wytłumaczyć ten wzrost. Ifirma jest spółką dywidendową czy tak? Kto więc kupi na tym poziomie akcje pod stabilną dywidendę? Odpowiedz jest prosta nikt już wiecej nie kupi ifirmy z tego powodu jedynie osoby które liczą na to ,że ifirma przekroczy 20zł. Co przemawia na plus to to ,że w rekach zarządu jest 50% spółki a pozostałe 20-30% ludzi kupowało tu już jakiś czas temu i są to długoterminowi inwestorzy i moim zdaniem nie będzie tu jakiś ogromnych spadków ale nadal sądze ,że konkretna korekta jest tu kwestią czasu.
Uciekać kto może z tej wydmuszki bo tu nawet już kółka nie będzie można zrobić tu była duża pompa a teraz dół na 1.80 uciekać kto może na Tauron by odrobić straty