kolejny raz ta sama historia i nikt się nie uczy, kupujemy na dołkach a nie na górkach. A teraz są lamenty ubranych w drogi papier, zamiast pouczyć się trochę jak to funkcjonuje. Niektórzy wolą tracić kasę na giełdę zamiast na jakieś szklolenie. Można i tak ale wychodzi drożej :-)
Możliwe, ale zdążyli się nauczyć ze jak naganiacie na spadki to będą wzrosty a jak na wzrosty to będą spadki. Tymczasem trwa produkcja postów naganiajacych na spadki ..
Ciekawy "wątek" ???? Autor pisze sam ze sobą !!!!! A do < Hubcio > i Jego 300%, na matematyce to w szafie siedziałeś ???? Do Rządu potrzebują takich, RACHUJESZ tak jak niektórzy CHCĄ !!!!!!! Brawo.
Nie sam ze sobą tylko ostrzegam niedoswiadczonych leszczy . Kiedyś tez taki byłem , nikt nie lubi mieć przez długi czas waloru w portfelu na minus 40-50%.Tych akcji nie miałem i nie chce kupić .
Nie pisze sam ,ze sobą tylko podbijam bo zasypujecie .Ostrzegam leszczy .Dziś cena nie jest już wygórowana ,po co bylo kupować po 4,5zł lub powyżej 5zł ? Dziś poniżej 2,8zł ...
I to o 30 % całej sprzedaży. W pierwszej chwili to śmieszne ale po przemysleniu to juz dramat. Wiecie co jest najgorsze? Że oni to chcą dalej portować i tracić kasę,powiedzcie gdzie tu logika? Zapraszam do dyskusji.
Że też wam się chce marnować czas narzekając na firmę której akcji nie macie. Skoro nie rozumiecie modelu działania firmy to co mam po tym że będziecie marudzić na forum. Myślicie pewnie że gra o kotku ma być nagle hitem tak samo jak każda inna gra przez nich wydana. Otóż nie o to tu chodzi. W przypadku tej firmy wszystkie gry wydane na różne platformy należy traktować jako jedną wielką dywersyfikację. To że kotek na PC nie przyniesie zysku nie znaczy że na Nintendo nie przyniesie. Niskie koszty wypuszczania prostych gier na to pozwalają. Popatrzcie sobie na CDR i Cyberpunka. Wszystko postawione na jedną kartę i wtopa. Nie ujmując Cyberpankowi po prostu przesadzili... Dopiero teraz się dywersyfikują... Oczywiście to zupełnie inna liga ale porównanie słuszne. Męczące są te wasze wypociny jaki to ArtG jest beznadziejny. Kompletnie nie dostrzegacie celu który tą firmą sukcesywnie realizuje! Jeśli któraś z tych gier odnosi mały sukces ciągnie za sobą następne. Załóżmy że 10 sprzedanych Alchemistow ciągnie za sobą dwie inne gry z tego studia. W przyszłości patrzcie na sprzedaż całościowo a nie tylko poszczególnych gier.
Wyobraź sobie,że posiadam niewielki pakiet Arta więc tym bardziej decyzje pana Prezesa Bąka mnie przerażają,są zupełnie pozbawione sensu i logiki. Przypominam,że 15 listopada raport kwartalny a to od grubo ponad roku był powód do zmartwien i rozczarowań,powiedz mi czy po ostatnich informacjach są jakiekolwiek powody do optymizmu? Wybacz ale nie lubię zakłamywać rzeczywistości i nie będę uczestniczył w tym wzajemnym poklepywaniu się po plecach skoro kondycja spółki tak się pogarsza.
Sens i logikę takich działań przedstawiłem powyżej. Takie mam przemyślenia które mogą w jakiś sposób tłumaczyć działania i decyzje ArtG. Kompletnie mi nie leżą towarzystwa wzajemnej adoracji więc występuję tu solo. Uważam mimo wszystko, że będzie dobrze a decyzja o przesunięciu Climbera jest jak najbardziej słuszna Oczywiście proszę się nie sugerować moimi uwagami i przemyśleniami
Jest tanio ,ale to nie znaczy że może być taniej . Zanik obrotów ,i brak wzrostów może powodować delikatne opadanie (po co trzymać akcje które nie drożeją) ,koniec roku i kwestie podatkowe też powodują powolny spadek . Wiele spólek na NC spada ostatnie miesiace itd. Decydujcie sami ja tylko ostrzegałem jak widziałem ewidentne ubieranie po zawyżonych cenach,przy 2,8zł też pisali że długoterminowo dobra cena dzis ok.1,8zł i chetnych na zakup brak.
Widze,ze dzis coś "wybiło" wiec odświeżam . Uwaga na kupowanie walorów po dużym wzroscie.Odtrzegałem jak rosło z 4,5zł na 5,2zł .Dzis 1,7zł i nikt nie chce kupować.