Nie ma co komentować, 26,2% czyli porażka. Nie było co oczekiwać cudów kiedy 4 fala za pasem i każdy tu tylko czeka na najlepiej kolejne czyszczenie parkietów, mamy końcówkę zimną ale nadal wakacji, spekuła szaleje tam gdzie może sobie poszaleć bo jest obrót gdzie ktoś cokolwiek odda (Reddev, Getiny) liczy się szybkie odcięcie kuponów, a odpływ kasy z dołów giełdy trwa w tym z NC najmocniej. Teraz dawać emisje to jak Michaelowi Phelpsowi kazać robić rekord w ruchomych piaskach, z dobrym projektem trzeba strategicznie wejść w odpowiedni moment, chyba że...to było zamierzone
Tylko ze to nie koniec emisji - czy ktoś tutaj czytał harmonogram ? Dopiero zamknęli prawo poboru a teraz maja rundę z inwestorami indywidualnymi a ostateczne wyniki poznamy na początku września!
A czy pisałem, że odnoszę się do końca emisji? No to skąd te alegacje? Jak pisze o '4 fali' to pisze na 25.08.2021r. czy prędzej na 25.09.2021r. czy nawet później. Big picture nie bez znaczenia.
Tu trzeba robić grube promo, nie dlatego żeby szybko zarobić, tylko dlatego żeby nadrobić stracony czas.
a przeciez ja tez inwestuje indywidualnie :)) ale do tematu: wg mnie jezeli ff był 20% (daje ok 1400000 akcji) to znaczy ze prawie cala ulica zapisala sie na pp. mozna przyjac rowniez teorie ze zapisali sie wszyscy co posiadali akcje, wtedy mozna zalozyc ze zapisy podstawowe to nic innego jak ff . czyli mamy ff na poziomie 14%
Ale ile raisemana zarobi? W krótkim terminie i przy 22.5% udziale cdt będzie to tyle, co nic przy wartości projektu 600k. Nawet biorąc steamową marżę ok 30%, wychodzi 40k...
Nie wystarczy - kwartalne koszty operacyjne to 250k. Z grubego palca szacując, potrzebują co najmniej 2 projektów na raisemana na miesiąc na 500k każdy, żeby starczyło na koszty
Bo ja wiem czy dwa projekty na miesiąc to dużo? Kiedyś byłem na stronie podobnej do Raisemana platformy z UK, mieli chyba z 50 projektów, nie pamiętam czy wszystkie były otwarte czy część już była zakończona, ale myślę że 2 projekty na miesiąc to mało, o ile się platforma sprawdzi i przyjmie. Zwłaszcza że w Polsce mamy zatrzęsienie małych, czesto nie notowanych firemek które mają potencjał - np. ostatnie Art Games Studio. No dobra, ono akurat jest notowane, swoją drogą ciekawe gdzie się im kurs zatrzyma.
Nie mam tam akcji, przegapiłem całe to zamieszanie. Ale jest o nich głośno a gierka którą zrobili jest dość mała, a jednak dwie nagrody czy tam nominacje są. Co chciałem podkreślić to to że mamy w Polsce wielu zdolnych młodych ludzi którym brakuje kapitału. A wchodzenie na NC celem pozyskania kapitału to grubsza sprawa więc Raisemana powinna się przyjąć. Poza tym komu ja mam tu reklamować inne spółki jak tu zagląda może 10 osób póki co hehe.
nie musisz reklamować ,ja ze starymi akcjami i nową emisją mam troszeczkę ponad 1% całości codeaddict , teraz spokojnie czekam i trzy lata na min 20 zł za akcję .