• Program motywacyjny Autor: ~Olo [31.0.53.*]
    Czyli za rok we wrześniu 2022r chcą aby wartość akcji była ponad 17 zł a za 4 lata 26 zl. No zobaczymy
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Ktoś [77.91.52.*]
    Nie tak dawno było po 16, także 17 dopiero za rok? Słabo...
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~hahahah [212.180.228.*]
    Jutro zjazd do bazy, a tak serio to żeby cena uśredniona tak wzrosła to nie będzie "dobicie" do 17 czy 26zł tylko sporo wyżej.
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Gość [95.160.159.*]
    Moim zdanie tu chodzi o coś zupełnie innego ... podane progi są niskie, by po prostu można było objąć papier.
    Poprzednie programy były chyba zbyt ambitne i nic nie wyszło.
    Nie zmienia to faktu, że powinno się zadać pytanie panu prezesowi, czy tak nisko wycenia wartość spółki, czy może chce łatwo zasilić kadrę zarządzającą. i niech odpowiada ;-)
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Maciej [94.206.196.*]
    Warto dodać, że programem będzie objętych 149 kluczowych pracowników, a nie sam zarząd.
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Gosc [37.47.27.*]
    O tym programie to pewno od dawna wiedziano w spółce. Nie przyszło wam może do głowy, że w związku z tym utrzymanie kursu na niskim poziomie mogłoby mieć znaczenie dla ... spółki na ten moment? W końcu jak startujesz z niskiej bazy to łatwiej jest zrobić wynik
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~asdf [157.25.166.*]
    Zarząd wie że spółka będzie dynamicznie rosła i mało im wynagrodzenia. Zamiast płacić większe dywidendy wolą skubać akcjonariuszy za pomocą programów motywacyjnych. Popularne wśród mniejszych firm zarządzanych przez płytkich ludzi
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Aaa [205.201.55.*]
    Czy chciałby ktoś wyjaśnić prostu na czym polega program?
    Czy menadżerowie dostają opcje czy realnie dodrukowane akcje?
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Lopez [31.183.225.*]
    Akcje akcje...po 2.5 zlocisza hehe. Oczywiscie jesli napompuja muła do okreslonej baloniastowościi do 2025

820 tys sztuk
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Dziadek [5.173.249.*]
    O ile się nie mylę Free float to ok 50% czyli 6 000 000 akcji. 820 000 to ok15% czyli nie malo i ra po 2,5.
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Gosc [37.47.27.*]
    To że robi się program to dla mnie ok, zwłaszcza na tak konkurencyjnym rynku pracowników IT. Chcesz w ten sposób utrzymać.
    To że tak niskie moim zdanie cele (nawiązuje do wypowiedzi Prezesa nie tylko ostatnie miesiące ale i wcześniej) to dla mnie rozczarowanie i tu uważam że to właśnie po to by łatwo to zrealizować.
    Trochę wiec mi się to kłóci tak etycznie.
    Pozostaje jeszcze kwestia co będzie baza to tych wskaźników 1,3 ( jakby teraz kurs poszedł to rozumie że baza może wzrosnąć?
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Hahaha [212.180.228.*]
    Jak wyniki za Q2 będą rewelacyjne to baza wzrośnie przy sporych obrotach, ale i tak bedzie to średnia wazona z 11msc wiec przewalanie z wora do wora bedzie w modzie
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Jagusia [185.25.108.*]
    Dnia 2021-08-24 o godz. 12:45 ~Gosc napisał(a):
    > To że robi się program to dla mnie ok, zwłaszcza na tak konkurencyjnym rynku pracowników IT. Chcesz w ten sposób utrzymać.
    > > To że tak niskie moim zdanie cele (nawiązuje do wypowiedzi Prezesa nie tylko ostatnie miesiące ale i wcześniej) to dla mnie rozczarowanie i tu uważam że to właśnie po to by łatwo to zrealizować.
    > > Trochę wiec mi się to kłóci tak etycznie.
    > > Pozostaje jeszcze kwestia co będzie baza to tych wskaźników 1,3 ( jakby teraz kurs poszedł to rozumie że baza może wzrosnąć?

Zgadzam się.W 100%
    Robert Bosch kiedyś powiedział:
    Płacę pracownikom wysokie wypłaty nie dlatego, że mam dużo pieniędzy. Mam dużo pieniędzy bo płacę pracownikom wysokie wypłaty.
    Szczerze? Program motywacyjny w 100% ok ale zbyt niskie cele. Czy spółka bankrutuje, że akcja nie może wskoczyć na 17 pln?
    Myślę, że wszyscy dotychczasowi inwestorzy mieli taki cel w zasięgu po kilku dobrych espi o umowach, teraz okazuje się, że do tego potrzeba programu motywacyjnego sic!
    Jak te 149 osób siię zbierze to może wyczyścić arkusz wespół-wzespół do 17 :S

Niemniej ja daję szansę poczekam do końca roku, zobaczymy jak szybko wzejdzie na 17ście;

PS. Proszę nie traktować mojego postu jako naganianie na akcje spółki, gra na giłdzie wiąże się zawsze z ryzykiem utraty kapitału,

Pozdrawiam
    J.
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Orzo [46.134.35.*]
    Z jednej strony każdy biadoli, że muł a z drugiej jak spolka zaklada 30% zysku na swoich akcjach to nagle wszyscy, że to oczywiste, że tyle będzie, sam program nikogo nie zmobilizuje w pespektywie 4 lat na tyle osób uprawnionych to sa grosze, jak ktoś dostanie ofertę z rynku to odejdzie
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Gosc [95.160.159.*]
    Może i tak Orzo ale jednak jest jakiś niesmak przy takiej konstrukcji programu i celach. Jeszcze niedawno prezes opowiadała że sam Software Mind w ciągu 4 lat powinien być wart 600 baniek.
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Gosc [37.47.17.*]
    Cena średnia do wyliczenia kapitalizacji jest w uchwale podana na 13,09. Współczynnik są przyznacie na niski poziomie. I to jest pytanie do Zarządu dlaczego tak? Dlaczego tak nieduże w stosunku do tego co mówili o rozwoju ( i kapitalizacji)
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Lopez [5.173.12.*]
    Zeby bylo na spokojnie do zrealizowania a wiadomo ze im wiecej napompuja tym dla nich lepiej
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Donek [188.146.253.*]
    To już mozemy przyjac dlaczego nie było zbyt dużo hałasu przez ostatnie miesiące, dlaczego było sypanie i podaz, pilnowanie kursu ..przypadek?
    Oj ja tez chętnie zapytałbym Pana Prezesa co takiego zmieniło się w wycenie przez niego spółki od grudnia?
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Ale_co [31.0.52.*]
    13.09 czyli wycinamy reakcję na wyniki q2 i nawet grę pod te wyniki czyli dzien przed publikacją, dla mnie to nie jest fair bo jeszcze ułatwia spełnienie warunków wzrostu i pytanie czy trochę nie zdradza że wyniki q2 będą odebrane dobrze lub nawet rewelacyjnie
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Gosc [95.160.159.*]
    13,09 to kurs średni z tego co też zajrzałem (nie data)
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Ale_co [31.0.53.*]
    Racja, nie zauważyłem w tym wzorze
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Piotr [95.160.159.*]
    Hej, a może ten program to przygotowanie na Nowy Ład? Jak wejdzie to wiadomo, że tacy z IT zapłacą więcej, może rosnąć presja na kasę (nie ukrywajmye, spółki zagraniczne płacą więcej) więc to ma ich ochronić. Moze to nasz koszt dziś?
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~Hahaha [212.180.228.*]
    NowyBat jeszcze jest kręcony, nie wiadomo co będzie zawierał, obawiam się, że w związku z przykrywką w postaci biwaku na 30 osób, wpiszą coś co wygoni specjalistów z kraju ale ailleron i tak miał w planie follow the sun hahaha
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~DW [37.47.155.*]
    Zgadzam się z twoja opinia. W DataWalk zrobili to znacznie lepiej.
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~analiza [80.255.7.*]
    to jest okradanie akcjonariuszy owszem gdyby cenę ustalili na 50 zł okey ale nie na 17 zł za rok to lipa do kwadratu
  • Re: Program motywacyjny Autor: ~inwestor [37.249.46.*]
    Pytanie jeszcze jak będzie z dywidendą w przyszłych latach, która przecież obniża kapitalizację. Pamiętacie, czy coś wspominali ?
[x]
AILLERON -1,05% 15,02 2025-11-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.