Pełna zgoda. Bardzo mądry człowiek. Dla mnie minusem obecnej sytuacji, który uświadomiłem sobie po obejrzeniu wywiadu, jest fakt, że Prezes ma relatywnie mało akcji …
Bingo Cybul- o tym ja trąbię tutaj od prawie 2 lat: interes prezesa-akcjonariusza wcale nie musi byc zbiezny z zinteresem innych akcjonariuszy, ktorzy mają lub mogą miec w przyszlosci wieksze pamiety, niz prezes. Nota bene wciąż nic nie wiemy nt 52% akcji bloobera. I ciekawy komentarz Sugiego - co on ma na mysli…:) https://mobile.twitter.com/pawelsugalski/status/1428974026236567552
Dnia 2021-08-21 o godz. 10:44 ~Romek napisał(a): > Bingo Cybul- o tym ja trąbię tutaj od prawie 2 lat: interes prezesa-akcjonariusza wcale nie musi byc zbiezny z zinteresem innych akcjonariuszy, ktorzy mają lub mogą miec w przyszlosci wieksze pamiety, niz prezes. Nota bene wciąż nic nie wiemy nt 52% akcji bloobera. I ciekawy komentarz Sugiego - co on ma na mysli…:) https://mobile.twitter.com/pawelsugalski/status/1428974026236567552
I w tym wywiadzie prezes mówi m.in. o tym, że akcje spółki posiadają też pracownicy, którzy nabyli je od spółki w ramach programu motywacyjnego. A pracownicy nie muszą informować rynku o sprzedaży swoich małych pakietów. Także brednie mrocznego o tym, że w ramach programu motywacyjnego tylko Zarząd nabył akcje są nieprawdziwe. To tak nawiasem mówiąc. Ale na razie w ramach programu motywacyjnego spółka kupi tylko 2 % akcji, także są to nieznaczące pakiety.
11% niby nie dużo .... hmm. W zaokrągleniu wartość Spółki 300 mln. jedenaście procent to 33 mln Więc czy to będzie 33 mln. czy 66 mln. Nie dużo ? hmm...
Załóżmy mega optymistyczny scenariusz. Prezes dzięki swoim pomysłom i leaderahipowi zwiększa wartość spółki z 300 milinów do 1 miliarda, czyli o 700 milionów. Ile będzie mieć z tego Prezes? +80 milionów i tylko w teorii, bo żeby mieć te pieniądze musiałby sprzedać akcje i zejść z udziałem. Ty mówisz, że to dużo, ja nie zgadzam się. Wolałbym, żeby Prezes miał np. 30% akcji i miał większy udział we wzroście spółki. Uprzedzając złośliwe komentarze, nie, nie oddam Prezesowi swoich akcji :)
Nie napisałem, że 11% akcji, które posiada Prezes to dużo. Przedstawiłem tylko w bardzo uproszczony sposób wartość tych 11% w stosunku do ceny. To, że Spółka jest nadal na tle rynku niedowartościowana to uważam, że P.B. doskonale o tym wie. Więc patrząc na ilość akcji, to ok 11% nie jest dużo, ale przekładając to na możliwości to już niech każdy sam sobie odpowie.
Rozwój Spółki wskazuje, że wcześniej lub wcześniej :) na ten pakiet Prezesa znajdą się chętni i raczej nie po obecnej wycenie. Czy odda to już pewno kwestia ceny.
Dnia 2021-08-22 o godz. 13:24 ~moderator napisał(a): > nikt jeszcze nie napisał "w poniedzialek up +10%" ?
Tu są wytrawni inwestorzy. Nie piszą o drobnych. Rozważają implikacje podniesienia kursu o 100%. Sprawia im to przyjemność, bo wywód jest bardzo logiczny w zakresie mnożenia przez 2. Ta zgodność wyniku z wiedzą powszechną pozwala im uznać założenie o wzroście za potwierdzone. Talibański Think Tank zatankowany w wolny wieczór.
Dnia 2021-08-23 o godz. 09:54 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2021-08-22 o godz. 13:24 ~moderator napisał(a): > > nikt jeszcze nie napisał "w poniedzialek up +10%" ? > > Tu są wytrawni inwestorzy. Nie piszą o drobnych. > Rozważają implikacje podniesienia kursu o 100%. > Sprawia im to przyjemność, bo wywód jest bardzo logiczny w zakresie mnożenia przez 2. > Ta zgodność wyniku z wiedzą powszechną pozwala im uznać założenie o wzroście za potwierdzone. > Talibański Think Tank zatankowany w wolny wieczór. >
Żadni wytrawni inwestorzy, tylko tu są goście którym wystarcza wzrost w dwa lata z 4 na 17 zeta. Wiem , dla takiego rekina giełdowego jak Ty to pikuś :-) Ja spokojnie posiedzę na tej spółce ze dwa lata i z radochą wielką będę czytał Twe posty do kawki porannej:-) Ubaw wielki. Tym bardziej że sytuacja rynkowa Bloobera dziś a dwa lata temu to wielka różnica. Ale to ty jesteś mądrzejszy a mnie głupiemu wycena pakietu akcji wzrasta. To jak w końcu odpowiesz wszystkim na pytanie " Medium " to według Ciebie jest czy go nie ma ?
Mroczny Ty to musisz mieć fascynujace życie. Od lat przesiadywać na tym forum i każda wiadomość ze spółki opisywać jako zła. W tym czasie według Ciebie spółka miała miec emisje, Medium miało sie nigdy nie ukazac, wyniki mialy byc tragiczne a kurs mial byc ponizej 10 zlotych (czyli ponizej 1 zl po splicie). Nie mowiac juz o tym, ze obiecywales ze juz nigdy na to forum nie wrocisz. To tyle jesli chodzi o Twoja wiarygdnosc.
Co do samego wywiadu - przyjemnie byc tutaj zainwestowanym od lat patrzac jak prezes odmienil oblicze swoje i firmy. Mysle ze opinia o tym, ze to najlepszy jakosciowo prezes spolki z sektora nie jest dalekie od prawdy. Wyobrazcie sobie gdzie moglby byc gdyby mial taki zespol i budzety jak w CD Projekt. Przyszlosc widze wylacznie w kolorowych barwach. W Niemczech Bloober jest znany jako developer najwyższej jakosci.
Dnia 2021-08-23 o godz. 11:27 ~Em napisał(a): > Mroczny Ty to musisz mieć fascynujace życie. Od lat przesiadywać na tym forum i każda wiadomość ze spółki opisywać jako zła. W tym czasie według Ciebie spółka miała miec emisje, Medium miało sie nigdy nie ukazac, wyniki mialy byc tragiczne a kurs mial byc ponizej 10 zlotych (czyli ponizej 1 zl po splicie). Nie mowiac juz o tym, ze obiecywales ze juz nigdy na to forum nie wrocisz. To tyle jesli chodzi o Twoja wiarygdnosc. > > > > Co do samego wywiadu - przyjemnie byc tutaj zainwestowanym od lat patrzac jak prezes odmienil oblicze swoje i firmy. Mysle ze opinia o tym, ze to najlepszy jakosciowo prezes spolki z sektora nie jest dalekie od prawdy. Wyobrazcie sobie gdzie moglby byc gdyby mial taki zespol i budzety jak w CD Projekt. Przyszlosc widze wylacznie w kolorowych barwach. W Niemczech Bloober jest znany jako developer najwyższej jakosci.
"Pan Panegiryk" byłoby lepsze od "Em" i uwalniało czytelnika od nawyku szukania podstaw do przedstawionych tez. W pozostałym świecie bubeldym jest znany jako "blooper"
A Twoja wiarygodność pokazuja fakty. Byłbyś dużo bardziej warty polemiki gdybyś chociaż trochę silił się na obiektywizm. Gadaj sobie - może kiedyś kompleksy Ci mina jak juz wszystkim pokazesz ze to Ty miales racje. Szkoda czasu na Ciebie.
Dnia 2021-08-23 o godz. 12:00 ~Em napisał(a): > A Twoja wiarygodność pokazuja fakty. Byłbyś dużo bardziej warty polemiki gdybyś chociaż trochę silił się na obiektywizm. Gadaj sobie - może kiedyś kompleksy Ci mina jak juz wszystkim pokazesz ze to Ty miales racje. Szkoda czasu na Ciebie.