Poprawcie mnie jeśli źle liczę, wg danych z ostatniego walnego , Bruno i lux med mają niespełna 52% kapitału? Czy tylko te dwie osoby ppsiadaja ponad 5% i tylko one byly na tym walnym a pozostałe osoby sa poniżej progu w związku z czym nieusza się ujawniać a.na walne się wylały. Jeśli tak to ponad 40% jest w czyichś łapach. Dobrze myślę jest już późno więc mogłem źle to zinterpretować.
Tylko nie wiadomo w czyich. Mogą być w rękach przyjaciół LUX i Hugo. 100.000 ma prezes Walasiński. 50.000 miała pani prokurent. Przy przejmowaniu PSM Swiss przez Lux takie "zaprzyjaźnione"osoby pomogły w osiągnięciu progu.
To kolejne walne, kiedy nie widać porozumienia dwojga akcjonariuszy powyżej progu 5%, są nieobecni razem... Żadnych informacji o zmianie posiadania akcji ( próg informacyjny )...
Więc całkiem możliwe że ktoś się z kimś dogadał i zbiera żeby akcje zablokować zdjęcie z giełdy albo przynajmniej wpłynąć tym samym na podniesienie znacząco ceny. Myślę że to właśnie te osoby zadecydują o losach swissmedu jak dostaną satysfakcjonująca cenę to oddadzą to co teraz.zbieraja oczywiście w kilka osób ktore się nie znają bo jedna by przekroczyła 5%