Dla kogoś kto chce sprzedać może i by się przydał. Dla reszty wisi to kalafiorem. Trzymać i czekać na 6 zł, a do tego czasu brać dywidendy to jedyne rozsądne posunięcie na tym papierze.
Dnia 2021-08-17 o godz. 12:02 zbyszekg4 napisał(a): > Przydałby się, prawda?...
https://stooq.pl/q/?s=trn&c=5y&t=l&a=lg&b=0
Typowa korekta w trendzie wzrostowym. Spadek na niskim wolumenie. Zasięg korekty to max 3,5 zł powinien być i dalej myślę, że będzie kolejny atak popytu na wyższy poziom. Takie korekty są bardzo zdrowe i utrwalają ścieżkę kanału wzrostowego.
To poczekam, bo kolega wyżej pisał o dywidendach - czyli o całych latach... No, aż tyle to nie mam czasu, bo te pieniądze, jakie tuż przed dywidendą zainwestowałem, mam w planie wydać zanim upłyną lata. OK, poczekamy, zobaczymy; branża transportowa ma dość dobre perspektywy. 23 września, a potem 30 listopada wyniki półroczne i kwartalne mogą to potwierdzić.
Zawsze spółka praktycznie bez zadłużenia, z dużą ilością wolnej gotówki i w pewnym biznesie jest lepsza, niż zadłużone po uszy podmioty, które działają na granicy upadłości. Lepszy mniejszy zysk, ale pewniejszy, niż spekuła i możliwość stracenia większości kapitału. Na GPW coraz mniej jest takich spółek jak Transpolonia mających bardzo silne fundamenty. A i dodatkowo niedowartościowane względem wartości księgowej.
i dlatego spadamy od 5 sesji a dziś na dużym vol przebicie w dół SMA 15, wygląda to słabo, chociaż wciąż jeszcze w spodku.. ale już na dolnym ograniczeniu....