• Dlaczego nie ma popytu na akcje? Autor: zbyszekg4 [178.235.192.*]
    Przydałby się, prawda?...
  • Re: Dlaczego nie ma popytu na akcje? Autor: -vic [195.47.201.*]
    Dla kogoś kto chce sprzedać może i by się przydał. Dla reszty wisi to kalafiorem. Trzymać i czekać na 6 zł, a do tego czasu brać dywidendy to jedyne rozsądne posunięcie na tym papierze.
  • Dlaczego nie ma popytu na akcje? Autor: ~ROBERTS [77.252.47.*]
    Dnia 2021-08-17 o godz. 12:02 zbyszekg4 napisał(a):
    > Przydałby się, prawda?...

https://stooq.pl/q/?s=trn&c=5y&t=l&a=lg&b=0

Typowa korekta w trendzie wzrostowym. Spadek na niskim wolumenie. Zasięg korekty to max 3,5 zł powinien być i dalej myślę, że będzie kolejny atak popytu na wyższy poziom. Takie korekty są bardzo zdrowe i utrwalają ścieżkę kanału wzrostowego.
  • Re: Dlaczego nie ma popytu na akcje? Autor: zbyszekg4 [178.235.192.*]
    To poczekam, bo kolega wyżej pisał o dywidendach - czyli o całych latach... No, aż tyle to nie mam czasu, bo te pieniądze, jakie tuż przed dywidendą zainwestowałem, mam w planie wydać zanim upłyną lata. OK, poczekamy, zobaczymy; branża transportowa ma dość dobre perspektywy. 23 września, a potem 30 listopada wyniki półroczne i kwartalne mogą to potwierdzić.
  • Dlaczego nie ma popytu na akcje? Autor: ~ROBERTS [77.252.47.*]
    Zawsze spółka praktycznie bez zadłużenia, z dużą ilością wolnej gotówki i w pewnym biznesie jest lepsza, niż zadłużone po uszy podmioty, które działają na granicy upadłości. Lepszy mniejszy zysk, ale pewniejszy, niż spekuła i możliwość stracenia większości kapitału. Na GPW coraz mniej jest takich spółek jak Transpolonia mających bardzo silne fundamenty. A i dodatkowo niedowartościowane względem wartości księgowej.
  • Re: Dlaczego nie ma popytu na akcje? Autor: ~Janusz [89.174.202.*]
    i dlatego spadamy od 5 sesji a dziś na dużym vol przebicie w dół SMA 15, wygląda to słabo, chociaż wciąż jeszcze w spodku.. ale już na dolnym ograniczeniu....
  • Re: Dlaczego nie ma popytu na akcje? Autor: ~kijak [94.254.165.*]
    Dzisiaj to akurst spadkom nie ma co sie dziwic bo wszystko spada po 5 %
[x]
TRANSPOL 2,36% 3,90 2025-11-17 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.