• Zysk netto 4 mln 700 wobec 1mln 800 rok temu! 150% więcej! Autor: ~Lucky_Luke [37.248.211.*]
    To te 40 zł niedługo zawita.
  • Re: Zysk netto 4 mln 700 wobec 1mln 800 rok temu! 150% więcej! Autor: ~fun [31.60.148.*]
    Dnia 2021-08-16 o godz. 15:18 ~Lucky_Luke napisał(a):
    > To te 40 zł niedługo zawita.

Skonsolidowany jeszcze lepiej,9,116 mln zł po pół roku na 2,27 mln akcji po skupie. 4 zł na akcję. W całym roku nawet zakładając gorsze wyniki w 3 i 4 kw może być z 7 zł/ akcję. Jeszcze potencjalna ugoda z Uokikiem i kolejne 2 zł.
  • Re: Zysk netto 4 mln 700 wobec 1mln 800 rok temu! 150% więcej! Autor: ~Lucky_Luke [37.248.211.*]
    Pakiecik mały przytulony. 7 k akcji dziś skupione. Jutro będzie większe wybicie jak się rozejdzie info o zysku jaki osiągnęli w 2 kwartale.
  • Re: Zysk netto 4 mln 700 wobec 1mln 800 rok temu! 150% więcej! Autor: ~fun [31.60.148.*]
    Dnia 2021-08-16 o godz. 15:39 ~Lucky_Luke napisał(a):
    > Pakiecik mały przytulony. 7 k akcji dziś skupione. Jutro będzie większe wybicie jak się rozejdzie info o zysku jaki osiągnęli w 2 kwartale.

Dnia 2021-08-16 o godz. 15:39 ~Lucky_Luke napisał(a):
    > Pakiecik mały przytulony. 7 k akcji dziś skupione. Jutro będzie większe wybicie jak się rozejdzie info o zysku jaki osiągnęli w 2 kwartale.

Zobaczymy .Dobrze by było bo wtedy dystrybucja zysków w skupie byłaby po wyższej cenie i może prezes też by uczestniczył. Dywidenda w przyszłym roku i tak nie wyższa niż 2-2,5 zł ze względów podatkowych. Kurs mało mnie rusza i tak nie sprzedam a kupować nie będę. Dywersyfikacja nie pozwala.
  • Re: Zysk netto 4 mln 700 wobec 1mln 800 rok temu! 150% więcej! Autor: ~obs [91.205.90.*]
    To mnie przekonuje. Chętnie poczytam więcej wpisów. Posiadam trochę ze wzgl. na dywersyfikację i to najgorszy papier w moim porfelu przy takim majstrowaniu Prezesa i Zarządu. Nie zdecydowałem się na udział w skupie, ze wzgl na skomplikowanie procesu więc będę sobie trzymał do zdechu. Dla mnie jako inwestycja supermarnie, wyniki godne pozazdroszczenia.
    Dnia 2021-08-17 o godz. 20:21 ~obs napisał(a):
    > To mnie przekonuje. Chętnie poczytam więcej wpisów. Posiadam trochę ze wzgl. na dywersyfikację i to najgorszy papier w moim porfelu przy takim majstrowaniu Prezesa i Zarządu. Nie zdecydowałem się na udział w skupie, ze wzgl na skomplikowanie procesu więc będę sobie trzymał do zdechu. Dla mnie jako inwestycja supermarnie, wyniki godne pozazdroszczenia.

Ja nie mam obiekcji do zarządu. W kilka lat spłacili kredyty ,kupili tanio perspektywiczną działkę, zbudowali swoją siedzibę gdzie przeprowadzili wszystkie firmy. Część wynajmują i jest dodatkowy przepływ gotówki. Coroczna redydstrybucja zysków do akcjonariuszy w formie dywidendy lub skupu akcji do umorzenia.15 mln zł na koncie i coraz większe zyski. Zakładałem że zarobią w tym roku 4 zł na akcje, a mają tyle już po 6 miesiącach. W moim portfelu to jedna z najlepszych pozycji, a jak u Ciebie najgorsza to tylko zazdrościć.
  • Re: Zysk netto 4 mln 700 wobec 1mln 800 rok temu! 150% więcej! Autor: ~obs [91.205.90.*]
    Dziękuję za opinię. Wydaje się, że mamy obecnie identyczne podejście choć z różnych powodów. Jednak fundamenty mają dla nas kluczowe znaczenie. Zakładam też, że obaj nie zwiększamy stanu posiadania choć jest tak "świetnie". Polityka Prezesa, Zacządu i buczków, aby przy zerowej płynności ograniczyć liczbę akcji jest niezrozumiała i wymierne korzyści przynosi tylko dużym. Lampka ostrzegawcza zapaliła się i pali cały czas. Kwestia uczciwości niebawem nam się rozwiąże. Jeśli nie dostaję od dwóch lat dywidendy to trudno o zadowolenie. Skup jest dla nich a nie dla mnie.. Tym niemniej jeszcze raz dziękuję za ocenę sytuacji.
    Dnia 2021-08-18 o godz. 12:23 ~obs napisał(a):
    > Dziękuję za opinię. Wydaje się, że mamy obecnie identyczne podejście choć z różnych powodów. Jednak fundamenty mają dla nas kluczowe znaczenie. Zakładam też, że obaj nie zwiększamy stanu posiadania choć jest tak "świetnie". Polityka Prezesa, Zacządu i buczków, aby przy zerowej płynności ograniczyć liczbę akcji jest niezrozumiała i wymierne korzyści przynosi tylko dużym. Lampka ostrzegawcza zapaliła się i pali cały czas. Kwestia uczciwości niebawem nam się rozwiąże. Jeśli nie dostaję od dwóch lat dywidendy to trudno o zadowolenie. Skup jest dla nich a nie dla mnie.. Tym niemniej jeszcze raz dziękuję za ocenę sytuacji.

Jak nie uczestniczysz w skupach to zwiększasz swój udział w akcjonariacie i w przyszłych zyskach. W ubiegłym roku było 3 mln akcji, teraz po dwóch skupach zostało ok.2,27 mln .Każde 3 mln zł zysku spółki to było 1 zł/akcję. Teraz 3 mln zł zysku spółki to ok.1.32 zł/akcję. W moim przypadku udział w skupach to żaden kłopot, wystarczy zadzwonić do Domu Maklerskiego, podać hasło wcześniej uzgodnione i powiedzieć że chciałbym odpowiedzieć na zaproszenie do sprzedaży spółki Telestrada. Podaje ilość akcji i tyle. Jakieś 2 min to zajmuje.. Ja już nie kupuję bo bym miał za duży udział jednej spółki w portfelu. Spółka jest bardzo mocno niedowartościowana zakładając że będzie zarabiała 4zł/akcje rocznie, a tutaj tyle wykręcili w pół roku.
  • Re: Zysk netto 4 mln 700 wobec 1mln 800 rok temu! 150% więcej! Autor: ~janek [77.114.35.*]
    Kwartał się kończy. Niedługo stratę za IV.2020r. zamienimy w zysk. Będzie się działo.
  • Re: Zysk netto 4 mln 700 wobec 1mln 800 rok temu! 150% więcej! Autor: ~MN [89.228.83.*]
    a o co dokładnie Ci chodzi ? bo chyba masz jakiś ciekawy tryb myślenia. strata została zaksięgowana w związku z rezerwą na karę i tyle.
  • Re: Zysk netto 4 mln 700 wobec 1mln 800 rok temu! 150% więcej! Autor: ~janek [77.115.219.*]
    na koniec roku:
    EPS = 6zł
    C/Z = 3,8 (16% akcji do umorzenia)
    17mln+ na koncie

40zł w wezwaniu to i tak tanio
[x]
TELESTR 3,54% 23,40 2025-09-19 09:15:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.