• 2 lata? Autor: ~Ciekawa [109.247.157.*]
    Witam. Czy ktoś może mi wyjaśnić gdzie jest napisane że nie będzie można sprzedać akcji przez dwa lata??
  • Re: 2 lata? Autor: ~smaksziom [37.47.173.*]
    Przy odwrotnym przejęciu z reguły robi się tak, że zarząd w tym przypadku m. in. Pani Olga obejmuje akcje z tzw. lockupem na dwa lata (brakiem możliwości sprzedaży w tym okresie) . My zwykłe szaraczki kupując normalnie akcje na GPW po cenie obecnego kursu przed i po połączeniu możemy je normalnie kupić/sprzedać. Mam nadzieję, że wyjaśniłem
  • Re: 2 lata? Autor: ~Xyz [88.156.134.*]
    Wychodzi na to że za 2 lata jak zaczną sprzedawać ludzie kurs może zacząć spadać i szybko nie urosnie
  • Re: 2 lata? Autor: ~Budgie [178.235.181.*]
    Ale po co mają sprzedawać??? Tu się szykuje spora firma.... Ciekawe jak szybko rynek jak dostrzeże... Ale najpierw czekajmy na Saule...
  • Re: 2 lata? Autor: ~Xyz [88.156.134.*]
    Bo kiedyś ktoś zacznie realizowac zysk i kurs będzie leciał w dół niż w goryle i może nie urosnac juznwyzej niż np 50 zl
  • Re: 2 lata? Autor: ~Budgie [178.235.181.*]
    Nawet nie skomentuje bo czuć młodość z drugiej strony... Życzę rozsądku i cierpliwości
  • Re: 2 lata? Autor: ~OdlotowyOlek [31.0.51.*]
    Czyli co, spółki dzielimy na dwie kategorie: te w których większościowi mają lockup na sprzedaż i jeszcze nie sypią, oraz te na których lockupu już nie ma a większościowi ostro sypią? A Pani Olga jak tylko skończy się lockup sprzeda wszystko pkc i zainkasuje kilkaset milionów i będzie mogła do końca życia opalać się na plaży i chlać browara? Jakoś tego nie widzę...
  • Re: 2 lata? Autor: ~Fezzz [77.255.22.*]
    A mógłbyś podać link do artykułu/przepisu na ten temat?
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.