AKTYWA Q1 vs Q2 -58.44% PASYWA Q1 vs Q2 -36.88% Strata ze sprzedaży Q1 vs Q2 -29,51% Strata łączna -22% Spłaty kredytów i pożyczek Q2 -70K oraz -7K Odsetki dla Prezesa (współwaściciela) Wykup dłużnych papierów wartościowych Q2 250K Środki pieniężne na początek okresu Q1 vs Q2 +455,5K vs +1,79M Środki pieniężne na koniec okresu Q1 vs Q2 +1,79M vs +467,6K Kapitał własny na koniec okresu roku obrotowego Q1 vs Q2 +2,142M vs +1,108M Emisja serii D Q1’212,2M
Dofinansowanie ze środków publicznych 5,2-5,9M
Z chęcią poczytam opinii doświadczonych longów, dla mnie nie wygląda to jakoś kolorowo, a miałem nadzieję w maju, że może Q1 po prostu był czasem intensywnych inwestycji, ale teraz tego tak nie widzę. Wychodzi mi, że średnia cena akcji po tym raporcie powinna wynosić 2.05 PLN, przy wyliczaniu fundamentów, a nie spekulacyjnym. Coś źle liczę? Jeśli zrobiłem jakiś błąd w wyliczeniach, to nie jest on świadomy, w razie czego proszę poprawić.
Poproszę o komentarze, bez obrażania się i udowadniania swojej wyższości głupoty nad innymi.
A jednak dziś pojawił się popyt i wyzbierania dziwi mnie ze ktoś w przypadku start upu szuka fundamentów kiedy spolka wg mnie jest w fazie rozwoju …wyceny żołnierzy klawiatury oczywiście chińskiego smartfona tez można sobie włożyć między bajki akcje seri d były brane po powyżej 2 całkiem niedawno …rozumiem ze ktoś chce zarobić ale grajcie fair …do tego osobnika co wyliczył średnia 2.05 nie masz prawa pisac takich rzeczy poczytaj o rekomendowaniu czegokolwiek na rynku kapitałowym Pozdrawiam myślących
Niczego nie rekomenduję. Napisałem o swoich analizach i co mi wychodzi... oraz, że proszę, aby ktoś kto jest wprawiony w GPW mógł się do tego odnieść - normalna pełnoprawna dyskusja ludzi inteligentnych. Dlatego poprosiłem o merytoryczne odniesienie się do tego co zestawiłem z Q1 i Q2.
Z twojej wypowiedzi rozumiem, że dla spółka, która została założona w 2015 r. (na dziś ma już ok. 6 lat) nie powinienem robić analizy fundamentalnej, tylko traktować ją dalej jako startup. Pojawia się mi pytanie, na jakim etapie, albo do kiedy ją należy traktować jako stratup, a kiedy należy ją traktować już jako pełnoprawną spółkę, której analiza fundamentów nie zaszkodzi? Wtedy, gdy zacznie być rentowna? Czy wtedy, gdy osiągnie sukces? Przecież wydała już dwie gry, istnieje na GPW od 1 roku. Mają produkt, a nie dopiero go rozwijają. Na tej zasadzie CD Projekt też mógłbym traktować jako sturtup, bo są w ciągłej fazie developmentu jakiejś nowej, kolejnej gry.
Chcesz inwestować myśl sam .dziwnie pojawiasz się ze swoimi refleksjami po raporcie i wskazujesz na min intraday ,to rynek wycenia podmiot -wczoraj ktoś zapakował walorek ładnie i generalnie dużej podaży w arkuszu nie ma .Ja czekam osobiście na Nemesis D i wtedy podejmę decyzje czy zostaje na tej łajbie czy abordaż na inny walorek :)aktualnie jakakolwiek dyskusja o fundamentach dla mnie ma charakter akademicki ale walczcie chłopcy walczcie
Spokojnie każdy ma prawo do swoich przemyśleń bo może być jak zwykle i tak i tak ja jestem na papierze i czekam na info o Nemesis D a sadze jako że będzie niedługo