Dnia 2021-08-13 o godz. 19:17 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Z ppo zdjęto 6 mln złotych w II kwartale, które weszły zatem w sprzedaż. > Ktoś znajdzie koszty pod nie? >
Odbywa się to warunkach pracy wyrobniczej, charakteryzującej się przedpłatami czyli oczekiwanym wzrostem ppo, a nie jego zmniejszeniem.
Dnia 2021-08-13 o godz. 19:25 ~Romek napisał(a): > Druga strona tego ksiegowania (czyli koszty) to spisanie zapasow na 6mln zl w 2kw. Pozycja A.II w skonsolidowanym RZIS.
Domniemanie, a nawet mniej bo to tylko wyłuskanie takiej samej liczby z kosztów. Niemniej 6-6=0
Nadal szukamy źródeł zysku. Wiem, wiem - sprzedaż Medium na 2000+ pozycji na steamie i nieco lepsza na ps.
Na roboczo ten zysk widzę tylko w redukcji ppo bez jej obciążania.
Dnia 2021-08-13 o godz. 19:17 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Z ppo zdjęto 6 mln złotych w II kwartale, które weszły zatem w sprzedaż. > Ktoś znajdzie koszty pod nie? >
Lekkie potwierdzenie obaw i nieufności: Zestawienie zysku na sprzedaży:
Półrocze: 7 539 773,22 Drugi kwartał: 5 956 443,90
Czego zabrakło w kosztach drugiego kwartału, że zysk na sprzedaży tak skoczył? 4 razy większy!!!! Nie żartujcie z Medium - w pierwszym kwartale były dwa pełne miesiące ( luty, marzec) sprzedaży bez kosztów ( zwrot nastąpił podobno w styczniu).
. Należy równocześnie zaznaczyć, że Spółka część przychodów związanych ze sprzedażą gry „The Medium” wciąż rozpoznaje wynikowo w czasie, ewidencjonując w bilansie pozostałe jeszcze do rozpoznania w przyszłych okresach przychody jako rozliczenia międzyokresowe przychodów
Dnia 2021-08-13 o godz. 19:59 ~pik napisał(a): > . Należy równocześnie zaznaczyć, że Spółka część przychodów związanych ze sprzedażą gry „The Medium” wciąż rozpoznaje wynikowo w czasie, ewidencjonując w bilansie pozostałe jeszcze do rozpoznania w przyszłych okresach przychody jako rozliczenia międzyokresowe przychodów
Słyszałeś o zasadzie współmierności? Nie o mierności, tylko o współmierności - daj sobie już spokój z pisaniem pod moimi postami.
Niezaleznie jak sie bedziesz gimnastykowal, to nie wywrocisz jednego: istotny wzrost gotowki (stanowi 30% aktywow) przy spadku zobowiazan dlugich i krotkich oraz wzrosnie naleznosci :)
Dnia 2021-08-13 o godz. 20:02 ~Romek napisał(a): > Niezaleznie jak sie bedziesz gimnastykowal, to nie wywrocisz jednego: istotny wzrost gotowki (stanowi 30% aktywow) przy spadku zobowiazan dlugich i krotkich oraz wzrosnie naleznosci :)
Czyli kw. Byłem pierwszy niestety z tym punktem. Nie wierzę w cuda.
Dnia 2021-08-13 o godz. 20:08 ~Romek napisał(a): > Zadne cuda- opis zacytowany przez @pika plus stan bilansowy RMK
Odroczyli rozpoznawanie przychodów? Ten sam tekst, co na BlairGlitch i na LoF2? Wasza sprawa czy w to wierzycie. Podaj jednak podstawę prawną nierozpoznawania przychodów po całkowitym rozliczeniu kosztów.
No chyba, że wiszą gdzieś koszty Medium :) Nie ma bata, cudów nie ma. W drugim kwartale bubeldym pracował jako wyrobnik i trzykrotnie zwiększył zysk na sprzedaży. Ja tego nie kupuję.