Dnia 2021-08-10 o godz. 16:09 ~WaldekKonopka napisał(a): > Co się dzieje? Miało spadać a to rośnie.. :( ktoś coś wie?
Miało spadać ??? Już od czasu jak wzrosło z 1,80 do 2,50 "wieszcze tutaj mówią ze miało spadać do 2,00 ... ale to chyba po splicie 1:5 dopiero spadnie do dwóch zł :))
finalne rozliczanie kontraktu GSM średnio 200 mln rocznie elektrownie oze + elektrownia wirtualna wzrost popytu na stolarkę i wzrost cen wygrane kontrakty kolejowe kolejne kontrakty światłowodowe banki energii + japoński kontrahent pod to co siedzi w głowie Raubo kolejne kontrakty deweloperskie z giełdowym inwestorem jest pod co rosnąć kurs nawet nie jest jeszcze w wartości księgowej dopiero w okolicach 5.2 przy starych wynikach
Nie do końca bez inf. Po prostu dyskontujemy dopiero info o Raubo dochodząc powoli do realnej wartości akcji Pozbud. A ci co kupili akcje w ciągu ostatnich trzech dni sprzedadzą przy pierwszej korekcie. A wiecie że korekty tu są dynamiczne :D
Raczej mam wrazenie ze cena rosnie ale realna wartosc jednoczesnie tez rosnie i ciagle niedowartosciowanie jest podobnie wielkie. Dla mnie komfortowa sytuacja - nie korci ryzykowac jakies koleczka robic, ani tym bardziej redukowac pozycje. Ze dzisiaj fajnie wzrosl to zauwazylem pod koniec sesji, na ktorej kupowalem i sprzedawalem inne walory. POZBUD trzymam i sie nie emocjonuje. Wlasnie z tych powodow POZ teraz przypomina mi ASBIS jak rosl 3-5-7-8 zl powoli z korektami i konsolidacjami, a konkretnie wyglada ze jestesmy na poczatku takiej drogi. Na ASB wydawalo sie ze inne okazje uciekaja a on zostaje z tylu, ale ze rosnac ciagle byl bardzo tani to wytrzymalem rok od 3 do gdzies okolo 18 (a trzeba bylo do 25 albo trzymac do teraz).