Sporo zależy od tego jaki THC ma plan jak szybko chce go realizować itd.
Może wyciskać z ulicy poniżej 3 zł i na pewno cześć bedxie oddawać ale pojawia się tez chętni na zakupy ,
Więc tu to wyciskanie efekty może przynieść różne ,
Póki co trzeba poczekać na wyniki ,
Jeżeli THC chciało by skupować dalej powinni ustawić kupno po 3 zł i napewno naród by im wsypywać zaczął tym bardziej ze po wyższej cenie mogą dopiero zbierać za 6 miesięcy
Oddadzą drozej nie pocieszaj się gościu. Ulica , która nie oddala będzie patrzeć jak im kapitał topnieje. Ja to opylillem po 3.25 jak ogłosili wezwanie i tykać tego nie zamierzam bo ryzyko zejścia na 2 potem 1 ogromna. Papa leszcze
Powodzenia w zarabianiu na innych spółkach :) Jednak tutaj jest spore grono co czeka i trzyma akcje i śmieje się z tych sesji z 2,3 tysiącami akcji obrotu :)
Tak w zasadzie to teraz jeśli nie będzie żadnej informacji co do strategii z strony THC, a pewnie nie będzie - to w zasadzie przez pół roku nic się nie wydarzy, bo: 1. THC. może kupić za 3zł i poniżej 2. kurs będzie oscylował w widełkach 2,90-3,00zł 3. pozostaje czekać na wyniki kwartalne za II, III i IV kwartał 2021
ad. 3 jak wyniki będą się znacząco polepszały to jest szansa na dalsze ruchy kursu w górę, ale to by musiało mieć potwierdzenie przynajmniej kolejno w II i III kwartale ... wtedy są widoki na pchnięcie kursu w gorę i wówczas po pół roku THC może, lecz nie musi wyłożyć kolejne wezwanie na wyższym poziomie. Także na razie to długi boczny trend i dziwne sesje jak od początku sierpnia z mizernymi obrotami (a kto to sprzedaje za 2,86, 2,90, 2,92, 2,95 po kilkanaście-kilkadziesiąt akcji, tym bardziej jak mógł to opchnąć po 3,0zł to można się tylko domyślać)
Jeżeli wyjdziemy z założenia, że wszystkie instytucje się wysypały. Te małe poniżej 5%, które nie musiały dawać oficjalnych komunikatów i te duże powyżej 5%, które podały komunikat. Okaże się, że pokładzie pozostały tylko inwestorzy indywidualni (II). Czyli tacy świadomi, którzy tu piszą i tacy, którzy nie pamiętają, że mają Radpol w portfelu. Osobiście uważam, że więcej akcji posiadają Ci drudzy. Ogólna ich charakterystyka. Kupili akcje po ponad 8 zł. Zazwyczaj jeszcze wyżej w okresie kiedy THC opylało akcje OFE i TFI. Kupili kuszeni sporą dywidendą i "perspektywami". Zainwestowali swoje nadwyżki finansowe zamiast w rynek nieruchomości czy w swoją działalność gospodarcza. Nie brali udziału w ofercie z PP po 1,4 zł. Gdyż nie wiedzieli o tym, bali się zainwestować kolejnych pieniędzy kiedy "stracili" już ponad 7 zł na każdej trefnie zakupionej akcji, albo już nie posiadali środków na wykup akcji NE. Praw poboru nie mogli sprzedać, bo albo nie mieli wiedzy, że czymś takim można handlować lub cena praw poboru (1gr-3 gr) była za niska, wynikająca z braku popytu, aby pochylić się nad sprzedażą. Dlatego oni są uśpieni i uważam, że od nich trudno będzie wyciągnąć z rynku akcje. Stad też strona www o wezwaniu THC, aby do nich dotrzeć. Ale to jest bardzo trudne, co pokazały wyniki wezwania. Oni dodatkowo nie liczą wartości pieniądza w czasie (wzrost cen, inflacja, inwestycje alternatywne jak nieruchomości ww.) na szczęście dla THC. Bo cena z 8 zł wyskakuje powyżej 12 zł. A ci świadomi wiadomo, że 3 zł ich nie interesuje. PS. To są tylko moje przemyślenia.
Z obliczeń wynika, że indywidualni oddali łącznie maksymalnie 300 tys. sztuk - tj 0,77%. Tak więc jest to bardzo mało. Pod warunkiem, że wszystkie instytucje się wysypały. Brak potwierdzeń z Metlife OFE i TFI Santander.
Współczuję głównego akcjonariusza. Nie myślcie życzeniowo, popatrzcie jak to odbyło się z FAM. A teraz jak przyjdzie co do czego, to już nie popełnią tych błędów, które tam zrobili. Życzę Wam, żeby tak nie było, niestety obawiam się, że wezwań po wyższej cenie nie będzie.
Widzisz, bo z boku jest data 30 czerwca. Wtedy jeszcze nie ruszyło wezwanie. Tak to jest jak robot czyta skład portfela i przypisuje do danej spółki. Tu trzeba zrobić ręczną korektę.
Oczywiście wezwanie już trwało. Mój błąd. Ale wiadomo, że nikt nie oddaje na początku wezwania. Szczególnie w tym przypadku PKO upłynniało akcje w rynek powyżej 3 zł.
O czy wy piszecie!? Co z tego że wezwanie trwało co to ma do rzeczy? Jakiekolwiek uaktualnienia i tak wszędzie się pojawiają pi oficjalnych komunikatach. Choćby pko poinformowało cały świat że sprzeda w wezwaniu to nikt tego nie zaliczy akcje muszą być przeniesione ich własność i musi byc oficjalny komunikat. A tak poza tym to tutaj oczywiście będzie jeszcze wezwanie ale już tylko formalne bo będzie to wezwanie delistingujace po 3 zł a potem wyjście z GPW na podstawie uchwały walnego. Nie ma funduszy więc nikt tego nie zatrzyma. Taka jest teraz praktyka.
Być może to już koniec wzrostów ,
Wszystko jest możliwe ale aby zdjąć z giełdy musza jeszcze skupić mimo wszystko trochę skupić , czy to poprzez wezwanie czy z rynku ,
Czekam spokojnie na wyniki za II kw. , cześć finansowych wyszła co wcale nie oznacza że inni nie wejdą ,
Czas pokaże
Wniosek, o którym mowa w ust. 1, można złożyć, jeżeli walne zgromadzenie lub inny właściwy organ stanowiący spółki publicznej, większością 9/10 głosów oddanych w obecności akcjonariuszy reprezentujących przynajmniej połowę kapitału zakładowego, podjęły uchwałę o wycofaniu akcji z obrotu na rynku regulowanym lub w alternatywnym systemie obrotu. Do wniosku należy dołączyć odpis uchwały.
Dokładnie tak jak ja. Łącznie z przespanym PP za1,4.. .Ale pozniej dokupiłem za 1,2 i blisko 1,0. Po ogłoszeniu wezwania ustawiłem sprzedaż co 5gr. od 3,05 w górę do 3,25.
Na dzisiaj pozostalem z 2/3 ilości tj. ok.170k. Mam akcje Radpolu od 8 lat, uśrednione obecnie po 2,05 zł. Obserwuję forum od roku. Pozdrawim fanów tej firmy i tenisa.
No to TT jesteś Mistrzem. I można by powiedzieć że szczerym do bólu.
Ale na co liczysz trzymając nadal tyle akcji? Czh na to że bedzie wezwanie po 4? Ja też mam podobny horyzont inwestycyjny choć srednia ponad 3 zeta. Ale wyspałem 2/3 po ok. 3.2 zeta.
Ja liczę na wezwanie po 3.5 albo po prostu ba taką cenę w horyzoncie roku co da mi kila tys do przodu. A Ty juz masz 170 tys do przodu. To po co trzymasz?