Lipnie. W porownaniu do innych spolek, ktore zanotowaly kilkudziesicu, a nawet kilkuset % wzrost przychodow. Zysk na akcje tylko 0,14zl wiekszy niz przed rokiem, gdzie spolka byla wyceniana ponizej 10zl. Czas chyba wracac na mniej niz 20zlotych....
A szkoda, bo zapowiadala sie dobra przygoda na remaku.
Kurczę ten raport rzeczywiście tali Straszny jest ? W sumie rdr lepszy zysk. Przychody w zeszłym roku wyższe tylko ze względu na j. powiązane, dużo kontraktów mam wrażenie nie odzwierciedlonych
A ja sobie to kupiłem i jesz może skupię.
Transformacje energetyczną ktoś robić musi gdyby wykazali strate to bym się martwił A że akcjonariat tu płochliwy to wiadomo od dawna.
Ale można za to dzisiaj tanio kupić
Jeśli ktoś jako argument spadków piszę że spadły przychody to znaczy że zupełnie nie zna specyfiki branży. Tu nie oddaje się gotowej roboty dwa razy w tygodniu. Ludzie, myślcie a potem podejmujcie decyzje o kupnie lub sprzedaży!
Wyniki są niezłe. Sprzedaż trochę spadła, bo mają opóźnienia w realizacjach (epidemia), ale bardzo skoczyły marże. Jeżeli uda im się je utrzymać (a czemu nie, skoro również eksport im rośnie), to jak pojawią się nowe kontrakty (a dużych mają na razie za 95 mln), to wyniki powinny być dobre. Nie widzę żadnych powodów do paniki. Co ciekawe, bardzo podobny wystrzał w dół miał dziś miejsce na DomDevie. Może jakieś fundusze chcą przetrzepać stop lossy?
Zastanawia mnie ta nagła zmiana terminu publikacji wyników. Od kilku dni kurs regularnie na zielono, choć na wakacyjnym volumenie. Gdyby chcieli ubrac w drogie akcje, pociągnęli by to jeszcze do 20 sierpnia. A tymczasem wyglądało jakby się śpieszyli z publikacją. Tylko po co? By jeszcze tanio odebrać od leszcza przed.... No właśnie, przed czym? Myślenie życzeniowe wiszącego na haku?
Też mnie to zastanowiło oraz to ze kilka miesiecy temu Zarząd kupowal jak pamietam po 27zl. Jeszcze jedna kwestia chociaz nie wiem czy ma to cos wspolnego- Elektrobudowa byla w czesci wystawiona przez Syndyka. Mowiono ze Zarmen moze zlozyc ofertę kupna. Pozdrawiam.
"Naturalnym kandydatem do zakupu wydaje się być oczywiście należąca do Zbigniewa Koncewicza grupa Zarmen. Od ponad roku dzierżawi ona majątek, który syndyk wystawił na sprzedaż, więc ma praktyczną wiedzę o jego potencjale. Co istotne, Zarmen interesował się Elektrobudową jeszcze przed jej upadłością, gdy spółka z Katowic poszukiwała inwestora. Oczekiwał jednak kontroli nad firmą, ale takiej oferty jej ówczesne władze nie chciały przyjąć.
Z nieoficjalnych informacji portalu WysokieNapiecie.pl wynika, że Zarmen pobrał materiały przetargowe i analizuje wycenę przedstawioną przez syndyka, ale finalna decyzja o złożeniu oferty jeszcze nie zapadła"