Bez szału ale przychody r/do/r w górę. Lug podwyższył ceny na produkty więc przy założeniu lekkiej poprawy na rynku surowców i komponentów w III kw to kolejne wyniki powinny być lepsze. Moim zdaniem w średnim, dłuższym terminie spółka warta uwagi. Widać, że jest potencjał dla ceny powyżej 10 zł za akcję.
A tak na poważnie. Mam nadzieję, że wyciągnęli nauczkę z "jednorazowego zdarzenia losowego" i obecne kontrakty zabezpieczają ich przed skutkami podwyżek cen materiałów itp.
Chyba rozumiem. Ostrożność wskazana. Spółka ma ogromny potencjał w tym otoczeniu. Wygrany przetarg na Warszawę, i inne tegoroczne kontakty wróżą dobrze. Są jednak nieścisłości co z Argentyną, rynkami zagranicznymi. Czekam na czat z prezesem.
Właśnie mi bardziej chodzi o przetargi tu w Polsce. Wygrali i co dalej? Komponenty do produkcji wzrosły o kilkadziesiąt/kilkaset %, a nie znamy (ja nie znam) szczegółów umowy. Kiedy można podnieść cenę i czy w ogóle??. Kiedyś już mieli "jednorazowe zdarzenie", które zwaliło kurs do 2,x - 3 złotych. Wcześniej spierałem się z luginio (chyba) o przetargi. Wygrać nie znaczy zarobić. Oczywiście życzę jak najlepiej, bo jak już pisałem LUG to moja emerytura, a naprawdę jak na leszcza mam sporo papierków Poprzednie lata "przytulałem" kilka tysięcy dywidendy, to już też się skończyło