• za tydzień Autor: ~maro66 [145.237.4.*]
    12 sierpnia publikacja raportu za II kwartał.
    Zaczyna się coś ruszać chyba.
  • Re: za tydzień Autor: ~Rogal [89.79.44.*]
    ta spółka po prostu pewnego dnia wystrzeli, ale czy to się stanie za pół roku, czy 5 lat to wie tylko wróżka
  • Re: za tydzień Autor: ~Mark [31.60.84.*]
    Szacunki bez szału
  • Re: za tydzień Autor: ~Robs [31.0.21.*]
    Bez szału ale przychody r/do/r w górę. Lug podwyższył ceny na produkty więc przy założeniu lekkiej poprawy na rynku surowców i komponentów w III kw to kolejne wyniki powinny być lepsze. Moim zdaniem w średnim, dłuższym terminie spółka warta uwagi. Widać, że jest potencjał dla ceny powyżej 10 zł za akcję.
  • Re: za tydzień Autor: ~enter [31.0.95.*]
    Zdecydowanie lepszy obraz IIkw niż był po Ikw
  • Re: za tydzień Autor: ~maro66 [145.237.4.*]
    Oczywiście, że mogło by być lepiej. Nie jest źle.
    Martwi mnie kilka innych spraw....................
  • Re: za tydzień Autor: ~Mark [79.187.93.*]
    Wyżal się:)
    Chłopaki nie płaczą.

A tak na poważnie.
    Mam nadzieję, że wyciągnęli nauczkę z "jednorazowego zdarzenia losowego" i obecne kontrakty zabezpieczają ich przed skutkami podwyżek cen materiałów itp.

Bo jeśli nie to max złotówka w przyszłym roku.
    Chyba rozumiem. Ostrożność wskazana. Spółka ma ogromny potencjał w tym otoczeniu. Wygrany przetarg na Warszawę, i inne tegoroczne kontakty wróżą dobrze. Są jednak nieścisłości co z Argentyną, rynkami zagranicznymi. Czekam na czat z prezesem.
    Właśnie mi bardziej chodzi o przetargi tu w Polsce.
    Wygrali i co dalej?
    Komponenty do produkcji wzrosły o kilkadziesiąt/kilkaset %, a nie znamy (ja nie znam) szczegółów umowy.
    Kiedy można podnieść cenę i czy w ogóle??.
    Kiedyś już mieli "jednorazowe zdarzenie", które zwaliło kurs do 2,x - 3 złotych.
    Wcześniej spierałem się z luginio (chyba) o przetargi.
    Wygrać nie znaczy zarobić.
    Oczywiście życzę jak najlepiej, bo jak już pisałem LUG to moja emerytura, a naprawdę jak na leszcza mam sporo papierków
    Poprzednie lata "przytulałem" kilka tysięcy dywidendy, to już też się skończyło
    Zapraszam na czat po wynikach. Można zadać pytania prezesowi. Wkleje tu link jak już będzie
[x]
LUG 3,90% 1,60 2026-04-29 11:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.