To jakiś żart z ta ceną - muszą podnieść za tyle to nikt im nie sprzeda. Teraz będą kupować ci co liczą na podniesienie ceny - nie sprzedawać za grosze.
Nie podniosą. Nikt nie podnosi przy wezwaniu delistingujacym na podst art 91. To tylko wymóg formalny to wezwanie. Moj Energa Ropczyce ostatnio mnoży się wiele takich akcji mediacap swismed oex. Tutaj scenariusz pewnie podobny jak tam. Generalnie nie znam sprawy żeby udało się przegłosować na walnym sprzeciw zawsze wygrywa większościowy. Zresztą dlatego to robi bo wie że nie wpadniecie wszyscy na walne ma to z reguły policzone. Zawsze się to kończy w sądzie sądy się przychylają jeśli wezwanie było w marnej cenie a tu jest marna cena. Więc będzie tak jak na Energa moj Ropczyce tam sprawy się toczą sąd wstrzymał delisting.
Dlaczego ma mnie klepać przecież nie napisałem nic pozytywnego dla nich ani na ich korzyść. Taka jest prawda pokaż mi uchwale delistingowa która zastała zablokowana. KCI w woli ścisłości nie była głosowana uchwała. Nigdy nie wiadomo co jest tak naprawdę lepsze. Na pewno sądy przychylają się do blokady delistingowi. Właściwie to sa ostatnie lata taka moda się zrobiła. Wszystkie te sprawy Energa Moj Ropczyce to wszystko się toczy i nie widzę bardzo przykładu jak to się kończy jakie wyroki. Najczęściej zapewne jest to dogadanie się skarżących z pozwanym . To są zabawy dla cierpliwych. Planuję się też zmianę przepisów w tej kwesti stąd wszyscy się spiesza żeby wycickac po staremu.
TFI ( PZU , PKO , Paribas ) to tylko 100tys akcji. Oni to mają drożej, ale to idla nich śmieciówka. Ustawmy np. po 22 zł. swoje akcje. Ta spolka to tylko 3.2 mln. akcji. Przy braku obrotów Karbon może mieć tylko kilka % więcej poprzez słupy. Powiedzmy 65 %. Jeżeli zarejestrują swoją flotyllę to 2 mln. Akcji i 201.000 ich zastopuje
No to jajco masz 17 tys akcji to działajta. Załóż wątek na początek żeby policzyć się w arkuszu zleceń np i zobaczymy ile akcji mają ludzie z forum bankiera. Chcecie zablokować delisting to trzeba działać.
Przykro mi, że was to dotknęło. Miałem Fasing kilka lat temu. Chodził wtedy po 17 zł. I cały czas miał zyski. I dywidendę. I akcjonariuszy zorientowanych w górnictwie. Sprzedałem i trochę zarobiłem. I cieszyłem się, że się tego gniota pozbyłem.
nie dziwi wyjście z giełdy. Pieniądz tani to główni zabierają spółki. W zeszłym roku PGO, Stelmet, w tym Impel wyceniony na 160 mln co w zeszłym roku miał 40 mln zysku.
To jest patologia i to się nie zmienia dopóki żaden fundusz nie zacznie widzieć w tym okazji do zarobku. Ja mam kilka tysięcy fasingu, zbierałem w ostatnich kilku miesiącach po cenie mułu bo ta cena to nawet nie dno.
Podjęło Cię po 22 wystawiać i jak się by tak zebrała śmietanka drobnych to by wyciągnęli wszysko bez zawijania- jeżeli chodzi o wykup przez większościowego to 22 to jest cena idealna ale głównie dla niego tutaj skończy się ceną, ale tak jak ktoś już napisał 22 ale euro