Dziwne. Mi zajelo 30 sekund zeby te informacje uzuskac czytajac komunikat. Ty chyba nie czytales.
Komunikat jest potwierdzeniem tego co wam pisalem od roku. Wszystko conwam pisalem sie sprawdzilo.
Lacznie z tym ze Carlos to przekazior spolki.
Niestety praktycznie zerowe zainteresowanie akcjami wskazuje ze tu bedzie po prostu krach
Komunikat mówi, że Amerykanie nie oceniali merytorycznie wniosku ( czyli nie oceniali produktu) bo produkt Scope nie jest produkowany obecnie na skalę masową, a tylko takie wnioski obecnie rozpatrują w trybie uproszczonym. "Swoją decyzję FDA uzasadniła koniecznością priorytetyzacji zgłoszeń ze względu na przewidywany poziom wolumenów testów – tj. dostępności produktu diagnostycznego".
Ludzie czy wy sobie zdajecie sprawę o czym wy piszecie ? Przeciec komunikat jasno pokazuje ze dostali pozwolenie na rozprowadzanie swojego sytemu na UE a USA narazie jest poza zasięgiem ! Jeśli uda im się rozprowadzić ten sytem po czołowych punktach w Europie i zdobędą przychylne wyniki to wtedy będzie można mówić o próbie wprowadzenia tego systemu do Stanów Zjednoczonych.
FDA nie ważne co i jak oceniła, istotą rzeczy jest to że SCOPE nie wchodzi na rynek USA, i potencjalny rynek mocno się zawęził. Ponad rok temu niektórzy mieściło taki sukces, że czytając ich "merytoryczne" wpisy grzechem było tego nie kupić.
O moj ulubieniec sie odezwal :D Skad Ty moj drogi wziales informacje, ze Scope nie wchodzi na rynek USA. Nie wykorzysta z szybkiej sciezki. A ostatnie Twoje zdanie to juz w ogole jakis bełkot :D
Swoja droga, wszystkie Twoje obawy sie realizuja, spezedales juz?
Szotgun pamietasz jak Carlos + kilku innych pisało opasłe elaboraty i wystawiało Scope tęczową laurkę, a teraz jakoś żaden z nich nie zabiera głosu. Chłopaki zgaśli jak stary kaganek. Własne błędy najlepiej uczą pokory. Spółka z koleji próbuje podtrzymać optymizm u inwestorów i jak na razie z słabym rezultaem. Widać że ją cały proces komercjalizacji zaskoczył i przerósł, sam optymizm nie wystarczy.
Komercjalizacja PCRONE pierwotnie była zapowiadana na koniec 2020, a Bacteromic na połowę tego roku. Mamy trzeci kwartał 2021, a nadal nie znamy szczegółów i brak konkretów tego pierwszego, drugi z projektów idzie bocznym torem. PCRONE ma zatem opóźnienia już co najmniej 7-8 miesięcy, a kiedy i czy w ogóle będzie finał o jakim marzą inwestorzy pozostaje w sferze oczekiwań.
~Ostrożny_optymista, Szotgun. Carlos napisał jakiś czas temu, że nie ma zdrowia i nerwów dyskutować z osobnikami Waszego pokroju. Osobiście jak Was czytam czuje to samo. Bez odbioru
Ale to komercjalizacja, czy tez badania w okresie pandemicznym?
W mojej ocenie nadinterpretujesz fakty.
Bacteromic zostal przyspieszony w grafiku i przyznali, ze to byl blad.
Badania nad PCR ONE zaliczyly poslizg. Ale komercjalizacja? Przypomnij, gdzie pisali, ze chca to zrobic PRZED certyfikacja?
Ja nie pamietam takich deklaracji z ich strony.
To, co mowisz, jest naginaniem faktow w mojej ocenie
Komercjalizacja Bacteriomica nigdy nie byla zapowiadana na polowe 2021.
Ostrozny, kiedys pisales, ze zona robi Ci wyrzuty za nieudana inwestycje w Scope. Wyszedles juz?
Panie Ostrożny, gdyby Ci to umknęło, Carlos zapowiedział, że zniknie jak dostanie minusy, dostał, więc zniknął. Nadal jednak udziela się na innym forum aktywnie. I z jego perspektywy przynajmniej tak można to odczytać, nic się nie zmieniło na minus
Maszyny przemysłowe na wiele próbek jednoczasowo mają wydajność poniżej 30-60 sekund na próbkę. Nie mówiąc o kosztach pojedynczego testu. Te indywidualne maszynki to ewentualnie bardzo małe laboratoria o małym przerobie, 4 osoby na godzinę. Małe zapotrzebowanie i małe zainteresowanie. Sprzedałem, jakby ktoś pytał, obserwuję z ciekawości. Gadanie, że akcjonariat sypie, albo że przed sukcesem musi być dół, to bzdury. Nie ma popytu żadnego powyżej 120, ot cała tajemnica.