Kupiec przekazał zysk za '16 na kapitał rezerwowy z przeznaczeniem na buy back
publikacja 2017-07-19 18:20 Walne zgromadzenie spółki Kupiec zdecydowało w środę, że zysk netto za 2016 r., tj. ponad 2 mln zł w całości trafi na kapitał rezerwowy z przeznaczeniem na sfinansowanie nabywania akcji własnych - wynika z uchwał ZWZ. W 2016 roku Kupiec wypłacił 0,06 zł dywidendy na akcję. Łącznie na ten cel trafiło 264,9 tys. zł. Pozostała część zysku w wysokości 5,1 mln zł trafiła na kapitał rezerwowy spółki celem sfinansowania kupowania akcji własnych. (PAP Biznes)
było też takie: ESPI Raport bieżący nr 6/2020 Opublikowano: 2020-09-30, 14:49 Przyjęcie nowej strategii Spółki na lata 2020 - 2023 Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne. Zarząd Kupiec S.A. z siedzibą w Tarnowie (dalej: Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym przyjął nową strategię rozwoju Spółki na lata 2020 - 2023. Nowa strategia zakłada dalszy rozwój Spółki w obszarach, w których Spółka obecnie prowadzi działalność, tj.: - transport i spedycja, - działalność w obszarze nieruchomości, - działalność w obszarze wierzytelności i ich windykacji - poprzez BVT S.A. z siedzibą w Tarnowie, w której Spółka posiada 49,99% udziału w kapitale zakładowym i 49,72% udziału w głosach na walnym zgromadzeniu, oraz wprowadzenie dwóch nowych linii biznesowych: - działalność w obszarze odnawialnych źródeł energii (fotowoltaika), - działalność w obszarze nowych technologii i gier (gry, wirtualna rzeczywistość, sztuczna inteligencja). Podstawowym celem nowej strategii Spółki jest dywersyfikacja prowadzonej działalności oraz dążenie do wzrostu wartości Spółki dla akcjonariuszy.
Do 15 lipca spółka miała przekazać informację o dopięciu transakcji z nowym inwestorem. Zastrzegła jednocześnie że może przedłużyć rozmowy do 31 sierpnia. Reasumując: Tutaj nic się nie dzieje. Nie ma informacji które miały być, zero komunikacji.
ja jestem na bvt i w sumie to juz nie wiem co robic, mieli informowac a żadnego infa nie ma, a jezeli sie negocjacje przedluza to tez powinno info byc....
Konkretna dezinformacja na tych spółkach. Zapowiadają coś, później nie informują. Normalna rzetelna firma napisałaby ESPI 15 lipca, że przedłuża negocjacje do końca sierpnia. Dzisiaj usunąłem z obserwowanych te spółki. To są jakieś flaki z olejem.