Jeśli ktoś 'potrafi w dłuższe horyzonty inwestycyjne', a nie tylko w spekulacyjne gierki to proponuję nie dać się wyleszczyć. Szczególnie przed a. premierą, b. wynikami na przewidywalnym plusie, c. zapowiedziami nowych gier, d. planowanym przejściem na główny. Jeśli ktoś nie potrafi warto zacząć potrafić. Dziękuję za uwagę.
Dnia 2021-07-28 o godz. 16:31 ~Wowa napisał(a): > Tomuś górą,ciągle spada.
Nie rywalizuję z nikim w konkurencji kto ma rację. Nie twierdzę, że nie spadnie bardziej. Zwracam tylko uwagę, żeby nie dać się wyleszczyć i mogę powiedziec, że z doświadczenia na bananie obiecujące spółki kupuje się wtedy, które inni je sprzedają. Na razie wolumenowo to jest akumulacja.
Dobrze ze to napisales beka bo nie wiem dlaczego nikt mi nie wierzy jak ja pisze. Ksiazkowo akumulacja idzie. Dlatego jak chca oddac papier to ja kupie.
Ja czekam grzecznie nizej. Jak musza sprzedac to niech straca.
Uwazam, ze do kilku tyg temu slabo zebrali bo malo kto oddawal. Dopiero niedawno wpadlo tu kilka osob z „pretensjami” i zaczeli pluc na spolke i lamentowac. Wiec musza zrobic czyszczenie. SL nie ma bo zbieraja tylko z arkusza. Wiec niech zejda nizej. Kto nie wie po co kupil albo na traiding to odda, popluje i pojdzie a reszta skorzysta.
Nigdy nie ukrywalwm swojego horyzontu czasowego wiec chetnie skorzystam jeszcze jesli bedzie nizej. Na dzis zapowiada sie zejscie. Mogliby chociaz juz tak na pale nie walic po kilka sztuk. I tak zbiora swoje do 80 bo arkusz sie zapelnia tymi co sa wkuci i chca wyjsc na 0.
Oni chyba pół rocznie publikują ale pewny nie jestem choć tak jak wielokrotnie pisaliśmy to raczej oni bo srednia mają 63 a wiadomo ,że oni nie są tu po to by stracić spokój I cierpliwość a leszcze,dzieciaczki i covidowi inwestorzy odpuście bo dla was to tylko nerwy
Oni kupili w tym roku bo w sprawozdaniu za 2020 nic nie ma.
Ale zauwazylem to dopiero w czerwcu chyba czy maju i od razu dalem na forum. Wiec nie spinalo y sie ze aktualizuja co pol roku.
Cieszcie się że spada i kupicie trochę niżej ale hossa może nie nastąpić bo wielu widząc co tu się dzieje,jak kurs jest zwalany za grosze praktycznie bez obrotów nie zechce w to wchodzić.Mówię o poważnych inwestorach a nie leszczach których tu większość się produkuje.A te premie motywacyjne to tylko taki pomysł i nic więcej.Obym był złym prorokiem bo zainwestowałem tu poważną kwotę i zaczynam żałować.
Co t o znaczy że rozpoczynają prace?Uchwała na NWZ i sprawa załatwiona,wtedy można wdrażač program,ale z tego co widzę to się odwlecze albo i uciecze.I te 300 za 3 lata panie Tomek to raczej w sferze vr.
Wowa program motywacyjny zostal ogloszony w ESPI. Jego rozpoczecie bedzie mialo miejsce po uchwale przez Walne, chyba NWZ. Moim zdaniem niekoniecznie w tym roku bo mieli „nieplanowane” zmiany kadrowe i dopiero konczyli rekrutacje zespolu niedawno. Ludzie musza sie wykazac. Bylbym milo zaskoczony gdyby NZW odbylo sie na koniec roku ale tego nie zakladam. Jak ja bym byl wlascicielem to wolabym poczekac i dac sie ludziom wykazac i dopiero w 2022 zaczac program. Ale to moja prywatna opinia. Cierpliwosc to slowo klucz.
Uchwala to pikus. Wez wytypuj pracownikow jak masz swiezy zespol. O to toczy sie gra. Jakbys byl pracodawca to dalbys papier komus kogo zatrusniles miesiac wczesniej? Oni dopiero skonczyli budowac zespol, niech sobie razem popracuja jeszcze przed gratyfikacjami.
Nawet jak jest jakiś zbieracz to czy nie lepiej jechać z trendem wzrostowym niż kupować coraz niżej i mieć coraz mniej warty portfel? Kolejny wystrzał dla takiego zbieracza okazać może się zbyt mały lub zostanie zasypany przez drobnice na wyższych poziomach. Po całej tej akcji wyjdzie na 0 lub niewielki +. Jakby szedł z trendem byłby zawsze kilkanaście, kilkadziesiąt % do przodu. Mnie nie jara te zbijanie i możliwość dokupienia taniej. Zakupy zrobiłem bardzo dawno. A im niższy kurs tym więcej chętnych do sprzedaży parę złotych wyżej. Obstawiam jednak jutro jakiś news, a premiera odbędzie sie do końca września moim zdaniem. Pozdro
Wowa będzie dobrze!
To co opisales to nie jest akumulacja. No kto chce kupowac drogo jak moze tanio? A moze. Kluczem jest dla kupujacego horyzont czasowy. Wiec bedzie zbierac taniej. Gdybym byl fundem robilbym dokladnie ksiazkowo jak oni, nie inaczej. Im nizszy kurs tym lwpiwj dla akumulujacego. Po dolku zbierze reszte duzooo nizej niz szedl bu z trendem.
Obrazales mnie ale Ci napisze. Masz zle zalozenia. Alumulujacy zawsze akumuluje nizej zbijajac cene az do wsparc. Na ktoryms sie zatrzyma i pojdzie w gore i dalej zbierze co bedzie i tak duzo nizej niz zaczynal akumujacje. Wydajw mi sie ze w opisie zalozyles ze na dolku konczy sie akumulacja. Otoz nie. Ona trwa nadal troche wyzej ale zawsze z dolka. Nikt nie kupuje drogo jak moze tanio. A oni maja czas. Duzo czasu. Kiedys ulica skonczy panike i nie bedzie sprzedawac wowczas pojdzie pietro w gore i znow bedzie test popytu i podazy. Jak popyt niw ruszy to znow zbija bo byc moze ci co kupili w tej luce oddadza. A jak popyt ruszy to beda musieli kupowac juz wyzej. I tak do momentu az kupia ile chca. Zakladam ze do przejacia na glowny. Moga byc jakies podbitki po drodze oczywiscie. Ale na razie nic na to nie wskazuje. Modelowo jada.
Dokładnie dodał by do tego ,że pakiety jak są sprzedawane to idą hronologicznie więc jak zbierasz niżej a kurs wybija to pozbywasz się "drogiego" pakietu a srednia spada i właśnie o to toczy się gra tak w uproszczeniu ale wiadomo bankrut 3
tylko weterani chyba umieja kupic wczesnie i czekac zeby odcinac kupony x 10. Reszta czesto ma dobra spolke i oddaje. Bo daja sie wyleszczyc. Tez kiedys tak zaczynalem. A potem widzialem ile moglem zarobic nic nie robia tylko czekajac. Madry Polak po szkodzie.
Dzięki kolego Cbr za dobre słowo i zgadzam się z Tobą.Dla tych co mają pakiety po parę tysięcy szt.co to za interes dokupić trochę i okupić to stratą.Nie mówiąc o utracie wizerunku spółki.A niedługo minie rok jak mieli wdrażać program motywacyjny nie mówiąc już o terminie premiery.To kibicowanie spadkom mnie denerwuje.Źle się dzieje ale to się musi kiedyś skończyć.Mam nadzieję że wkrótce.
Zle mnie zrozumiales. Ja nie kibicuje spadkom. Tak widac z wykresu. Moglbym nic nie pisac i ludzie by wisieli na hakach ale po co. Jak chca kupic to moga chwile poczekac i kupic taniej. Z fundem nie wygrasz. On rozdaje karty. Albo z twgo skorzystasz albo odejdziesz. Ja wole skorzystac.
Nie wiem czy kojarzycie, ale na trailerze z gameplayem na ostatnim slajdzie jest wyraźnie napisane. Coming Summer 2021 to Pc Vr & Oculus Quest. Czyli premiera do końca września max !
Nie chce ciebie zniechecac ale gra pod premiere miejsca nie ma co widac na kursie. Dodatkowo zbijanko w dol. Bedzie taniej do wsparc a tylko przebicie na trwale 64 to zmiana trendu. Mozna obrac taktyke. Pozdrawiam.
Taki pomysl w ESPI. Zatem jednak cos waznego. Zapewniam Ciebie ze wiwlw osob zainwedtowalo tu „powazne kwoty” i mam tu na mysli kwoty 6cyfrowe. Niepo to zeby staracic. Spokoj, cierpliwosc i bez paniki. Acierpliwosc zwlaszcza. Kupic jest latwo ale czekac juz miesiacami to dla wielu mission impossible. Udanych zyskow zycze.