• GTY Autor: ~aw [89.64.58.*]
    SAULE nie moze rozwodnic kapitalu poprzez emisje akcji dla blumeranga gdyz grozi to utrata dotacji z Unii Europejskiej oraz z NCBR
  • Re: GTY Autor: ~pkvr [217.173.195.*]
    i też nie musi:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-to-jest-i-na-czym-polega-odwrotne-przejecie-8094376.html
    tutaj to może nawet lepiej wyjaśnione:
    https://portfelpolaka.pl/odwrotne-przejecie/
    i żeby zakończyć wątek, to cytat z kwietniowego raportu espi:
    "... Strony będą dążyły, aby w ramach Transakcji Blumerang nabył Akcje stanowiące 100% kapitału zakładowego Saule. Strony zakładają, że Transakcja zostanie przeprowadzona poprzez dokonanie aportu akcji Saule do Blumerang. Parytet stanowiący podstawę obliczenia ilości akcji Blumerang, które przysługiwać będą akcjonariuszom Saule w zamian za akcje aportowane przez nich w ramach Transakcji, zostanie ustalony na warunkach rynkowych. ..."
  • Re: GTY Autor: ~aw [89.64.58.*]
    JR Holding zobowiązuje się spowodować, aby wskazana przez niego spółka, której akcje notowane są w obrocie giełdowym (dalej: Spółka Giełdowa) podjęła działania prowadzące do nabycia co najmniej 86% akcji Saule emitując jednocześnie istniejące w danym czasie akcje w kapitale zakładowym Spółki Giełdowej dopuszczone do publicznego obrotu i zdematerializowane (dalej: Akcje Spółki Giełdowej) w takiej ilości, aby akcjonariusze Saule będący Stronami Umowy oraz Columbus Energy S.A. z siedzibą w Krakowie (dalej: Columbus) objęli w tej Spółce Giełdowej 90% Akcji Spółki Giełdowej w proporcjach, w jakich posiadają akcje Saule według stanu na dzień objęcia 90% Akcji Spółki Giełdowej (względnie aby Spółka Giełdowa podjęła działania prowadzące do połączenia z Saule, w następstwie którego akcjonariusze Saule uzyskają 90% Akcji Spółki Giełdowej).NAJCIEKAWSZE JEST TO W NAWIASIE .to nie odbedzie sie przez BLU
  • Re: GTY Autor: ~Dc [80.49.254.*]
    Ale gdzie tak jest napisane? W nawiasie? Że niby nie przez blu? Skąd takie wnioski?
    PS.W umowach najwazniejsze kruczki prawne sa pisane drobnym drukiem .W TYM przypadku najwazniejsze jest to co w nawiasie,
    PRZYKLAD prosze bardzo.SHOCKWORK przejal wiekszosciowy pakiet Venture Capital Poland i sprzedali firme za jesli dobrze pamietam 1 zeta .TU bedzie podobnie,AMEN,
    Zwracam uwagę, że pierwotne twierdzenie o tym, że Saule nie może dokonać nowej emisji akcji dla BLU bo straci dotacje jest dla mnie przynajmniej, w kontekście połączenia ze spółką giełdową, trochę efektem niezrozumienia procedury transakcji odwrotnego przejęcia. Efekt wrażenia tego niezrozumienia wzmocnił cytat z komunikatu z września ubiegłego roku jako odpowiedzi na treści komunikatu z kwietnia tego roku, który jest już bardziej precyzyjny i aktualny.
    Generalnie oczywiście zawsze istnieje ryzyko, ze nie dojdzie do połączenia, ale jednak nie wynika mi skądkolwiek, żeby w grze była inna spółka giełdowa. Całkowicie się więc nie zgadzam z Twoim twierdzeniem, ale oczywiście masz do niego prawo tak samo, jak ja do swojego.
    Mam wrazenie graniczace z pewnoscia ze uslyszalem oddech Stycznia.
  • Re: GTY Autor: ~trok [5.173.254.*]
    I co sugerujesz że Saule wejdzie przez GTY? spółkę która jest fixach? serio? paszoł...
    Jak bralem skotana po ok 10 zeta w 2005 tez chodzil na 2 fixingach .Co bylo dalej 10 zeta zabraklo do 600,,INNOGENE ,DEVORAN chodzily raz w tygodniu na fixie co bylo dalej wzrost po okolo 50 razy .TU bedzie to samo tylko nie na BLU.
    To po co raport DD na Blu? Wiadomo, że to tylko raport i aż raport ale póki co nie wiem nic o innych spółkach branych pod uwagę
    DD trwa juz 100 dni a podobno cyt,saule wejdzie tak szybko jak sie tylko da ogranicza nas tylko szybkosc dzialania sadow.Pic na wode.
  • Re: GTY Autor: ~nogi [83.2.50.*]
    A to?

https://www.bankier.pl/wiadomosc/BLUMERANG-INVESTORS-S-A-Zakonczenie-przez-Saule-S-A-due-dilligence-Emitenta-z-wynikiem-pozytywnym-8135964.html
  • Re: GTY Autor: ~Nowy [46.134.119.*]
    DD zakończone zostało pozytywnie o ile mnie pamięć nie myli, a nie kojarzę żadnej innej która by zgłosiła DD dla Saule
  • Re: GTY Autor: ~trok [5.173.254.*]
    Tak zrobi Saule, oleje DD i pójdzie na spółkę na fixach.
    W teorii to wszystko jest możliwe, to że Saule pójdzie gdzie indziej też ale.... dla JRH i samego Januarego to chyba byłby koniec wiarygodności. Dwa to drugi raport DD bo to Saule bada raportem spółkę i gdyby taki raport był gdzieś to raczej wyszło by to w espi spółki A takich wiadomości brak. Fakt, że sprawa się przeciąga i nie znamy zaleceń pokontrolnych ale jeśli nie wejdzie przez Blu to przez jakiś rok nie wejdzie wcale. Jak dla mnie Saule wejdzie do końca września przez Blu ale odciecia z dnia na dzień i wielkiego skoku raczej nie będzie. Pobicie owszem ale nie przecenialbym, wielu oczekiwało cudów już po ogłoszeniu pozytywnego DD A wtedy kurs ani drgnąl.
  • Re: GTY Autor: ~OdlotowyOlek [37.248.163.*]
    https://m.bankier.pl/forum/temat/10180475

"Jak dla mnie Saule wejdzie do końca września przez Blu ale odciecia z dnia na dzień i wielkiego skoku raczej nie będzie. Pobicie owszem ale nie przecenialbym, wielu oczekiwało cudów już po ogłoszeniu pozytywnego DD A wtedy kurs ani drgnąl."

DC, powyżej cytatuje twoje ostatnie słowa i przy okazji wklejam link do twojego postu z 18.06.21(dzień rozpatrzenia DD). Wtedy pisałeś że nie ma co liczyć na wzrost kursu bo to tylko DD," żadna decyzja, żaden konkret". Teraz piszesz że nie ma co liczyć na skok kursu, tylko raczej podbicie, tak samo jak po ogłoszeniu DD. To kiedy według Ciebie będzie skok? Jak podadzą info o rozpoczęciu budowy drugiej fabryki, jak ta fabryka zostanie otwarta czy może dopiero jak już zacznie przynosić zyski? I czy klepnięcie umowy to będzie zbyt mały konkret? Rozumiem że jesteś z natury pesymistą, mogłeś też w międzyczasie zmienić zdanie, każdy ma prawo do tego. Ale na co tu liczysz?
    Napisałem że ludzie liczyli na cuda już przy ogłoszeniu DD A wtedy kurs nawet nie drgnąl. I ja nie oczekiwałem nic po DD, i nic się nie wydarzyło. Natomiast po info o połączeniu JA oczekuję podbicia ale nie odcięcia i fajerwerków. Może wypowiedzi się zapetlily ale przy dobrych chęciach wyczytasz w nich taki kontekst.
  • Re: GTY Autor: ~Gehe [5.173.205.*]
    To niezły z ciebie naiwniak jak ty jeszcze styczniowi wierzysz
  • Re: GTY Autor: ~OdlotowyOlek [83.8.157.*]
    I to mi niektórzy zarzucają pobożne życzenia...ja rozumiem że byś chciał aby Saule weszło przez TWOJĄ spółkę, każdy, dosłownie każdy(poza ignorantami którzy nie wiedzą jaki Saule ma potencjał) by chciał by to była JEGO spółka. No ale niestety, wejdzie tylko przez jedną spółkę, i jest to BLU. W nawiasie o którym piszesz mamy: "(względnie aby Spółka Giełdowa podjęła działania prowadzące do połączenia z Saule, w następstwie którego akcjonariusze Saule uzyskają 90% Akcji Spółki Giełdowej)". Rozumiem że uważasz że twoja spółka jest pewniejsza bo JC i ferajna mają tam oficjalnie ponad 90% akcji. Ale pewnie nie wiesz że w BLU działania zostały podjęte (DD), jest dwóch akcjonariuszy którzy mają ponad 30% akcji, a trzeci, który miał ponad 60%, sprzedał je nieujawnionym, lecz z pewnością nieprzypadkowym podmiotom. Razem mieli praktycznie 100% udziałów. Trochę oddali nam, ulicy, byśmy generowali tu jakiś ruch. A czy oddali nam 8%, 5 % czy 1 %, to nie ma większego znaczenia, bo mają ponad 90%, które mogą w każdej chwili oddać Saule. Już nie mówiąc że tu się w akcjonariacie nic nie zmieniło od dłuższego czasu, po pierwsze po co JC miałby wskazywać do połączenia spółkę, w którą technicznie Saule nie może wejść, i po drugie, gdyby tak było, to nie przeszliby pozytywnie Due Dilligence. A jak sam przed chwilą pisałeś "cyt,saule wejdzie tak szybko jak sie tylko da ogranicza nas tylko szybkosc dzialania sadow". A zmiana spółki na inną oznacza kolejne DD i kilka miesięcy czekania. Szkoda czasu na tą wymianę zdań, BLU = SAULE KROPKA.
    Wow. Serio? Co ma piernik do wiatraka? Szkoda czasu na te bzdury...znów 0 merytoryki tylko jakieś teorie wyssane już nawet nie z palca, a z d...
    A możesz wyjaśnić, dlaczego z tego komunikatu wynika, że nie przez BLU ? Ja tu tego nie widzę, bo przecież Columbus też jest w Saule?
    Rozwiń myśl.
    Ponad 90 % wpisow na blumerangu jest hurraoptymistycznych nie przeraza Was to .Macie jakis plan jak nic z tego nie bedzie, Petrolinvest tez sie na okladce PULSU BIZNESU dokopal do ropy ilu ludzi zatopili.
  • Re: GTY Autor: ~Giro [37.30.118.*]
    Wpakowałem tu tyle kasy ile zarobiłem na innych spółkach. Najwyżej będzie optymalizacja podatkowa pod koniec roku. Prędzej czy później i tak zarobię. Oto mój plan.
  • Re: GTY Autor: ~bomberman [178.36.101.*]
    Gdyby wszystko było jasne to akcje latałyby tutaj po 100 a nie po 10 zł. Martw się proszę o swój portfel :)
  • Re: GTY Autor: ~Greenbay [83.128.227.*]
    Musisz popatrzeć z innej strony na to teraz na bl kręcą się tylko indywidualni i ludzie co maja trochę więcej kapitału. Żaden instytucjonalny gracz nigdy tu nie wejdzie dopóki nie będzie realnego połączenia. Taka sama sytuacja była na 4mass w tamtym roku kiedy kurs przebił 3 zł tez pisali ze 10zl to moment. Tu do informacji o wejściu kurs będzie kręcił się w okolicach 11-13.
    W czerwcowym wydaniu newsweeka jest sliczne zdjecie nowej KROLOWEJ SLONCE ,Ponizej piekny art. o SAULE tylko nie napisali najwazniejszego przez jaka spolke z new connect bedzie wchodzic -pieknie sie ubezpieczyli jakby cos nie wyszlo.
    To tak nie działa - nie powiedzą Ci gdzie definitywnie wchodzą ani w Newsweeku, ani w Warszawskiej. Pierw będzie oficjalne espi dla inwestorów na BLU, CLC i JRH. Później pojawią się artykuły. Poza tym już nie raz pisali że wejdą prawdopodobnie przez BLU. Więcej napisać nie mogą na daną chwilę.
    Fragment cyt.z inwestycje pl wywiad z CEO S „Trwa obecnie due diligence notowanej już na rynku New Conect spółki Blumerang Investors. Badanie wszystkich dokumentów zakończy się jeszcze w czerwcu i wtedy zostanie podjęta decyzja o połączeniu obu podmiotów” – powiedział Krych w rozmowie z ISBnews.
    Dodał, że na obecnym etapie analiz dokumentacji i sytuacji finansowej przejmowanej spółki nie ma żadnych niepokojących informacji, które mogłyby proces przejęcia opóźnić. wszedzie gdzie pisza o potencjalnej spolce do przejecia uzywaja slow chyba lub przez Zielinskiego prawdopodobnie(w kazdym wywiadzie)
    Oczywiście że piszą "chyba" , "być może" lub "prawdopodobnie" . Po prostu nie mogą inaczej. Ja bym się wkurzył jako inwestor gdybym dowiedział się z o połączeniu z prasy, a nie z espi. Poza tym cytujesz stary, nieaktualny artykuł - przedłużyli czas do końca września.
    Blumerang juz urosl 100 razy.Nie wchodzi sie w takie papiery po takich wzrostach.Kurs akcji jest wlasciwie w pazdzierniku 2020.Od tego czasu przemielili akcji za 45 mln.czy nie po to aby WAS nimi nakarmic.
  • Re: GTY Autor: ~adam [212.106.157.*]
    Tak, jedyny cel tej akcji to nakarmienie nas akcjami BLU. Olga, Dawid i January uknuli biznes życia. Nareszcie to ujawniłeś.
  • Re: GTY Autor: ~polak [185.147.71.*]
    aw [89.64.58.*] 2021-07-29 09:52
    Blumerang juz urosl 100 razy.Nie wchodzi sie w takie papiery po takich wzrostach.Kurs akcji jest wlasciwie w pazdzierniku 2020.Od tego czasu przemielili akcji za 45 mln.czy nie po to aby WAS nimi nakarmic.

nie wierze jak czytam !!! człowieku ty od urodzenia jestes debi.lem czy celowo z siebie takiego robisz ???
    Wiecie co bedzie hitem newconnect w sierpniu ?Chyba sie domyslacie.
    I urośnie jeszcze 100 a może i wiecej razy(co to jest kapitalizacja +/- 50 mld zł dla światowej spółki z innowacyjną i przyszłościową technologią?). A od pierwszego info o Saule urósł dopiero o 120%. Ja już czuje się akcjami w miarę nakarmiony, fajnie byłoby mieć jeszcze więcej ale jest jak jest.
  • Re: GTY Autor: ~Toja [188.147.3.*]
    Z czystej ciekawości ile masz akcji ? P.s właśnie ktoś wyrzucił 10k akcji
    To nie byłem ja. Nawet tyle nie mam. Żaden ze mnie krezus. Ale za rok, dwa już milion na koncie myślę że może być. I to tylko dzięki Saule, a mam jeszcze inne inwestycje których może nie jestem aż tak pewny jak Saule, ale jeśli odpalą to też dadzą zarobić. Dywersyfikacja musi być. I czy ja wiem czy wyrzucił? Moim zdaniem ktoś dobrał.
    I to nie było 10 k a 1 k.
    Top sprzedaż 10k za 11.40
    https://ibb.co/drGRJ4s
    Ale nie sprzedał 10 k, tylko wystawił 10 k na sprzedaż, a to różnica. Baton jeszcze wisi około 4 k po 11.4.
    O, teraz ktoś sprzedał.
  • Re: GTY Autor: maxsnap [178.43.249.*]
    Top sprzedaż to jest po ile ktoś chcę najtaniej sprzedać (przynajmniej w PKO BP tak to się nazywa) i faktycznie było tam 10 k.
  • Re: GTY Autor: ~Olek_Odleciał [5.173.205.*]
    Jakiej światowej spólki?O czym ty piszesz chlopie.Na razie ta wg. ciebie seiatowa firma nie wyprodukowala ani jednego panela.Ogarnij sie chlopie i nie pisz bzdur
    A takiej. Po pierwsze dawno już wyprodukowała(i to nie są panele!), po drugie firmy takie jak Skanska i niedługo mvgm będą rozprowadzać produkty Suale po całym globie. W kosmosie już są, jakbyś nie widział. A i Pani Olga była ostatnio w ambasadzie USA, można o tym poczytać we wczorajszym artykule, w celach raczej nie turystycznych. Firma już jest światowa.
  • Re: GTY Autor: ~Olek_Odleciał [89.151.37.*]
    Fajnie, ale to wszystko dopiero będzie lyb/i Nie, a ty juz piezesz o światowej firmie. Powodzenia ubrany naganiaczu
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.