Myślę, że w dobie pocovidowej, gdzie małych firm transportowych nie przetrwało, rozwój organiczny przedsiębiorstwa też jest dobry. Z tego co pisali to w I kwartale dokonali sporej inwestycji w nowy tabor, a i kolejne kwartały mają przynieść kolejne tego typu inwestycje. Koniunktura trwa, więc i zleceń na pewno mają więcej, a to powinno przełożyć się na lepsze wyniki już w II kwartale, a jeszcze mocniej w III kwartale tego roku.
Ciekawi mnie to, że na pracuj.pl TPG Trans Polonia jest dużo ofert dla kierowców na Polskę, obsługujących przewóz gazu. Widać zatem w jakim kierunku Trans Polonia ruszyła w poszerzaniu portfela klientów.
"TPG nie wyklucza również rozwoju poprzez akwizycje. Od dawna dokładnie obserwujemy rynek, zwłaszcza zachodnich firm świadczących usługi w zakresie logistyki płynnych produktów chemicznych lub oferujących transport intermodalny."
Spółka coraz częściej w wywiadach wspomina o akwizycji. Teraz kiedy pozyskali jeszcze dodatkowe 89 mln zł za OTP mam nadzieję, że zrobi jakieś przejęcie biznesu.