Dlaczego kolejny dzień nie skupują akcji, przecież jeszcze starej puli nie wykorzystali - w takim tempie ten dodatkowy milion na 10 lat skupu im wystarczy :-)
no właśnie nie mam tu jasności - w uchwale jest o pozbawieniu prawa poboru: 6. Podjęcie uchwały w sprawie zmiany Statutu Spółki i upoważnienia Zarządu Spółki do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w ramach kapitału docelowego, a także upoważnienia Zarządu Spółki do pozbawienia akcjonariuszy prawa poboru.
Wyraźnie jest napisane, że bez pp.
Po co miałyby być te pp. Emisja jest pod inwestora. Tak trudno to zrozumieć?
A ci Chińczycy to jak mieli wejść? Kupując akcje z rynku?
Będzie nowa emisja i, mam nadzieję, nowe duże pieniadze na rozwój. Ceny nie ma, ale wiadomo, że nie może być niższa niż 6zl.
To jest wiadomosc na którą długo czekałem. Teraz będzie wiadomo jakie są rzeczywiste plany co do rozwoju grupy. Prezes ostatnio cichy w socialach, więc coś się dzieje
Mam nadzieję, że zaczynamy nowy etap i te parę miesięcy oczekiwania było warte tego.
Ten kurs dziś to żart. Ale, jak napisałem wcześniej, nie będę już "bronił" kursu.
Poczekam na otwarcie +30%
Tez dawno nie pisałem ale jestem zdania że nowe emisje przeważnie śmierdzą (rozwodnienie akcji).Nie twierdzę że teraz tak będzie ale znając poprzednie działania Pana Michała trzeba mieć rękę na pulsie. Ps.Narazie trzynam pakiet ale patrzę prezesowi na ręce. Poz
Czy ktoś mi może wytłumaczyc w jaki sposob maja się pojawić w spółce nowi inwestorzy (o których była mowa juz od lutego) bez nowej emisji? Mieli dać spółce pieniądze za free czy jak? Pytanie jest tylko jedno. Ile udziałów po nowej emisji będzie miał Prezes. Czyli jak duża będzie ta emisja, Tu nie ma żadnej płynności i trochę nie wiem jak Wy sobie wyobrazaliscie to „idzie na dwucyfrowke” bez zmiany profilu spółki.
Kurs urósł z 2 zl na 6zl właśnie w nadzieji na nowe rozdanie. Na pewno nie dzięki „oszałamiającym” wynikom, ktore przecież głównie wynikały z rozwiązywania rezerw, które kiedyś obciążały wyniki a teraz działały na plus. Prezes zebrał pełno akcji między 1 a 2 zł, spółka tez zebrała sporo, wiec maja sporo udziałów i teraz, przy rozwodnieniu pewnie będą chcieli zrobić tak, żeby mieć nadal ponad 50%.
Rozwodnienie beee. K… jak wyemitują 4m akcji po 6zl i ktoś poważny to obejmie, czyli spółka dostanie 24m gotówki, to będzie złe?
Emisja z PP? Wy nawet zebrać 2k akcji po 4,60 nie możecie a o jakiejś emisji z PP piszecie.