Tak wyniki b. dobre, widać po zachowaniu waloru. 728 952 tys. / do 114 491 olbrzymi wzrost. Dla mnie najistotniejszy jest wzrost portfela zamówień w I półroczu do 12,97 mld zł. A przecież Polska czeka na Unijne środki na odbudowę !!!!! I jeszcze jedna uwaga zysk netto za 2020r, to 459 465
Dnia 2021-07-26 o godz. 14:05 ~jak napisał(a): > dla mnie to przepinka na Mitbud. Tam 15 razy taniej, a kontrakty podobne. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nie znam takiej spółki Mitbud?
a,.... Mirbud, też budowlanka, prywatna, fajnie się rozwija. Wyniki dobre. Pytanie ile złapie nowych zleceń w momencie napływu środków z UE..... Przepinka, sorry tez nie rozumie......
Wysoka dywidenda okazała się pułapką.Kurs spadał i jeszcze nie odrobił .Zależy za ile kto kupił.Ale aktualnie kurs po takim info powinien teoretycznie się wspinać.
Proponuje, uważnie przeczytać komunikat z 8 sierpnia: Cyt: Ze względu na badanie skróconego sprawozdania finansowego Budimex SA, w związku z zamiarem wypłaty zaliczki na poczet dywidendy za 2021 rok, o czym Zarząd Budimeksu SA informował w raporcie bieżącym nr 53/2021 z dnia 17 czerwca 2021 roku, skonsolidowany raport półroczny zawierający to sprawozdanie zostanie przekazany do publicznej wiadomości w dniu 3 września 2021 roku.
To ciekawa informacja, może być bombą, a na tej spółce wydaje mi się , że cierpliwość da zarobić.
Dnia 2021-08-10 o godz. 09:24 prof_wiatr napisał(a): > Proponuje, uważnie przeczytać komunikat z 8 sierpnia: >Cyt: >Ze względu na badanie skróconego sprawozdania finansowego Budimex SA, w związku z zamiarem wypłaty zaliczki na poczet dywidendy za 2021 rok, o czym Zarząd Budimeksu SA informował w raporcie bieżącym nr 53/2021 z dnia 17 czerwca 2021 roku, skonsolidowany raport półroczny zawierający to sprawozdanie zostanie przekazany do publicznej wiadomości w dniu 3 września 2021 roku. > > To ciekawa informacja, może być bombą, a na tej spółce wydaje mi się , że cierpliwość da zarobić.
fakt w tym roku przesunięcia publikacji okazują się być czymś w rodzaju: "nie możemy się doliczyć tyle tego".... oczywiście generalizuje ale sami wiem profku, co było na rokicie i u nich też jednodniowe przesunięcie ...
oczywiście jak piszesz Tobie, czy mi się przynajmniej tak wydaje.
Fajne posty< Dzisiaj pisałem rano, komentując na swój sposób komunikat o przesunięciu wyników za 1H. Było tp przy wycenie 292,50zł. (jeszcze trochę dobrałem). Jest 14,37 i mamy wycenę na poziomie 303zł/. Jeden dzień i +10,5zł brutto. Chyba dobrze wyczułem. A jak będzie komunikat o dywidendzie zaliczkowej, zobaczymy nowe ATH. Tyle.
Dnia 2021-08-17 o godz. 14:05 ~Glapa napisał(a): > Dnia 2021-08-17 o godz. 12:22 prof_wiatr napisał(a): > > Niech tak muli dalej, a wielu będzie wskakiwać przy wycenie powyżej 320zł. > > A tak będzie. > > Jak będzie profesorku czas pokaże:) bo jak znowu czarny łabędź wyskoczy, to może nie być:) tego się nauczyłem rok temu. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- To czekaj dalej, powodzenia. pzdr.
aleś Ty nerwowy i spięty:) ja mam te akcje i ostatnio akumulowałem :)
a czy będzię 320.... moim zdaniem nawet więcej, ale nie zmienia to faktu, że na pewno są dwie rzeczy i nie jest to 320 bdx za akcje:)
Jako, że czwarty wagon pełen bananów ja wsiadłem do 11 :) też wygodny i bez tłumów
Andrzej, to że mnie byciem alfą i mogę wkurza(choć sam czasami mam takie tendencje) ,to nie znaczy, że akurat się z profesorkiem nie zgadzam w kwestiach wyceny.
Musisz kolego trochę dystansu nabrać do podawanych konkretnych wartości, bo nikt nigdy ich nie jest w stanie podać:) to raczej szacowanie...a nie się rechoczesz, spójrz na swoje prognozy, ile razy chybiłeś? u pewnie wiele razy też trafiłeś:)
320 ....może będzie, a może nie...a może będzie więcej? Coż tak czy owak idzie zaraz dywidenda solidna, więc kurs znowu straci 18 pln albo około tego, więc jak na koniec roku będzie tu 300, to chyba bo dwóch odcinkach nadal bardzo dobry wynik, szczególnie, że kolejne 18 szykuje się w czerwcu 22.
Nie ma to znaczenia, tak naprawdę dla kogoś kto wykonuje ruchy na akcjach ale raczej je posiada niż nie ....dla ciebie ma to znaczenie...jak widać...
Czasami u ludzi przeważa Ego nad rozumem. Gość nie pisze o spółce, a raczej myśli jak komus dopieć. Takie dziecinne. To specjalista od kółeczek, na Budimexie, Asbisie, Szar, itd. A teraz poważniej: Dla mnie sektor, budowlany ma przyszłość. (UE, dotacje !!!!!) To jedna z rzeczy którą MUSI ROBIĆ RZĄD, aby nie było dalszej zapaści. I tego się trzymam. Staram się dobierać spokojnie Budimex, i Domdev, ale nie jest to prosta sprawa. Masz rację co do dywidendy. Dla mnie , to nie jest spółka do DT, a raczej czasami do ST.
Ja też w piątek rano dokupiłem, potem kurs szedł do góry. Nie było łatwo kupić w rozsądnej cenie. Teraz do DD kurs powinien wzrosnąć do 33X zł. Chyba dosyć tego kiszenia ? To nie jest spółka spekulacyjna, a raczej dobra lokata bankowa.
Wiesz , że to nie jest ważne, jak będą chcieli to będzie 200 lub 500 ...za akcję, tak to działa. Teraz klepiemy fundamenty i zmniejszamy ryzyko korekty dzięki super wynikom i kontraktom.