Każdej osoby która to przeczyta ile mogą kosztować akcje Saule (jeśli dojdzie do połączenia) do np stycznie 2022 ? Proszę podać liczbę która waszym zdaniem jest realna.wiem że zależy od ilości akcji ale powiedzmy jaka Wam przychodzi do głowy liczba ?
Jak spełni się to co myślę czytaj, akcje ze słupów zostaną rozdysponowane na akcjonariuszy Saule i stanie się tak jak mówił CEO najpierw dojdzie do rynkowej wyceny Saule, a później w razie czego wydrukują trochę akcji, żeby kurs nie wystrzelił pod sufit to 45, 50 zł jest bardzo realne.
Jeśli sprawdzi się to co piszesz to te 45-50 zł będzie pesymistycznym wariantem. Samo info o połączeniu we wrześniu może tyle dać, zależy ile osób/podmiotów na to czeka, bo tego nie wiemy. Jak druga fabryka ma być w 2022 już "na chodzie" to info o niej powinno się do stycznia spokojnie pojawić. 40-50 to ja obstawiałem przy dodruku x9. Jakby dodruku nie było lub był x2-3 lub rozwiązaliby to w jakiś inny sposób, to cena za akcję może być sporo większa niż te 40-50 zł. Po info o połączeniu mogą pojawić się fundusze a to da kolejnego kopa do wzrostów. Mam nadzieję że sprawdzi się Twój scenariusz.
No nie wiem, Bloober jest na NC i ma 5 TFI na pokładzie. A ten przykład chyba nie zamyka listy. Oczywiście fundusze preferują spółki z rynku głównego, dlatego cieszę się że Saule chce tam przejść już w 2022.