• Honeypot Autor: ~mroczneśredniowiecz [5.173.165.*]
    Taką nazwę ma w technice zabezpieczeń antywłamaniowych do systemów pozorny obiekt poszukiwań.
    Nie wykluczam, że WP użył tej techniki do odwrócenia uwagi od autentycznego celu wezwania, jakim być może będzie Rokita, nie PCX. Pozorność PCX jako celu mogła być osiągnięta poprzez zakupy pakietowe i pompowanie zysku. Zwróćcie uwagę jak bardzo zostały wyciśnięte przepływy operacyjne do miseczki z zyskiem na PCX:
    https://i.imgur.com/4yGSA5M.png

A jak oszczędnie przelewano je na PCR:
    https://i.imgur.com/IBfYFti.png

• Re: Honeypot Autor: ~indamix [94.254.198.*]
    Czy uważasz zatem, że wzrost kursu PCR może wynikać z akumulacji papieru przez podmiot zewnętrzny? Skąd w takim razie zasypywanie każdej próby wzrostów na PCX? Jeśli przyjąć tą tezę to po wezwaniu na PCR nieuchronnie na celowniku będzie PCX, a kurs może przez pewien czas pozostać poza kontrolą WP...chyba, że obie spółki będą ściągane w jednym czasie. To jednak nie spina mi się jeszcze finansowo
  • Re: Honeypot Autor: ~mroczneśredniowiecz [5.173.165.*]
    Dnia 2021-07-24 o godz. 14:11 ~indamix napisał(a):
    > Czy uważasz zatem, że wzrost kursu PCR może wynikać z akumulacji papieru przez podmiot zewnętrzny? Skąd w takim razie zasypywanie każdej próby wzrostów na PCX? Jeśli przyjąć tą tezę to po wezwaniu na PCR nieuchronnie na celowniku będzie PCX, a kurs może przez pewien czas pozostać poza kontrolą WP...chyba, że obie spółki będą ściągane w jednym czasie. To jednak nie spina mi się jeszcze finansowo

Napiszę tak - przy przeglądaniu RW PCXa zwróciła moją uwagę rosnąca ROA. Zainteresowałem się więc, czy tak samo rosły przepływy operacyjne. Otóż nie - w PCX musiało zatem dojść do znaczącej redukcji kosztów pozaoperacyjnych.
    To nie musi być picowanie wyników, ale gdyby było to między innymi w ten sposób.
    Na plus PCX przemawia rosnąca rentowność operacyjna - jest w historycznym jej szczycie na poziomie 9% i nadal ona rośnie, podczas gdy Rokita miała jej szczyt na poziomie 20% kilka lat temu.
    Wynika to z wieloletnich cykli cen na rynkach zbytów, a same liczby są mało podatne na kreatywne podejście do księgowości.
  • Re: Honeypot Autor: ~ziko [195.26.22.*]
    Trochę przekombinowana ta teoria.
[x]
PCCEXOL 0,00% 2,02 2026-04-30 15:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.