• BEST kroczy ku upadłości? Autor: ~Krokodylowy [37.235.48.*]
    Mam sąsiada, do którego BEST tak mniej więcej na wiosnę zaczął nagle wydzwaniać. Twierdzą że chodzi o jakąś sprawę z 2006 roku i podobno należy im się 28 tysięcy. Ciekawostką jest fakt, że w tej sprawie przewija sie kilka nazw banków, z którym miała być podpisana rzekoma umowa kredytowa. Rozmowy wyglądają mniej więcej tak.
    - Dzień dobry tu firma BEST, ma pan u nas w obsłudze sprawę z kredytu w banku X
    - Ale ostatnim razem mówiliscie że to było w banku Y
    - Nie wiem nic takiego dlaczego, do zapłaty jest 28 tysięcy złotych, czy wpłaci pan całość jeszcze dziś czy do końca tego tygodnia? Możemy również teraz ustalić plan spłaty w ratach.
    - Nie zawierałem żadnej takiej umowy. Macie tę umowę?
    - Nie mamy, ale mamy umowę cesji i jest to wyszczególnione
    - Co?
    - W umowie cesji poprzedni wierzyciel potwierdził istnienie wierzytelności, stąd proponuję panu spłatę ratalną jeśli nie jest pan w stanie spłacić jednorazowo

Szukają pieniędzy rozpaczliwie.
  • Re: BEST kroczy ku upadłości? Autor: ~marian_koniuszko [95.44.69.*]
    takie gadki ze zdartej płyty nie robią już żadnego wrażenia. best powinien wysłać te swoje wszystkie telefonistki z call center na pierwszą linię frontu w ramach obowiązków służbowych - niech oferują klientom happy moments 150 zł/h. kasa będzie płynęła do best jak wisła do bałtyku :)
  • Re: BEST kroczy ku upadłości? Autor: ~Ernest [37.235.48.*]
    Widziałem zdjęcia tych konsultantek. Połowa musi zejść z ceny.
[x]
BEST -0,36% 27,90 2026-05-13 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.