Który latryniarz ustawia kurs akcji pod emisję akcji ! Przykład: 1 sprawa z 2018 jakiś cep ustalił kurs notowań akcji na GPW pod emisję (ustalona cena 2.99 pln za akcję) https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2018-11/3_projekty_uchwal_NWZA_12_2018_201811090932336772.pdf poproszę sprawdzać wykres z tego okresu, konkretnie dwa tygodnie przed ogłoszeniem emisji 2 jakiś cep ustalił kurs notowań pod emisję " fujj " tym razem nie podano konkretnej ceny tylko 85% z okresu ... No i dziwnym trafem kurs 6 tygodni przed podaniem informacji ustabilizował się (jak murowany) w okolicy planowanej ceny – około 3,10 oczywiście to przypadek, że po trzech latach ponowna emisja „po 2.99” ?
czy ustalenie ceny notowań akcji na gpw pod planowaną emisję to norma ? czy GPW to jest to samo co lista przebojów tzw „Niedzwiedzia” w PR 3 , który mailami do kolegów z branży ustalał jaki utwór muzyczny ma zajmować pozycję na ogólnopolskim głosowaniu do listy przebojów PR3 ??? ( nie podaje nazwiska bo sąd jeszcze nie orzekł o winie). nie trzeba tłumaczyć, że za pierwsze miejsce na liście przebojów szły kolosalne pieniądze ( tantiemy, koncerty, liczba sprzedanych płyt itp. )
Jeśli jest to ... co robił Mareczek to będzie tak jak z byłym prezesem KNF-u ( obecnie odsiaduje wyrok) i jemu podobnymi. Taką mam nadzieje ( liczę na posłów PIS) Napisałem maile do KNF . Mamy nowego w-ce dyrektora ... czekamy badziewiaki bb tak długo nie będziecie dymać akcjonariuszy.
Proszę opisywać podobne przypadki i wysyłać na adres sygnaly@knf.gov.pl
Tym razem panom z Bielska coś poszło nie tak. Inwestor się przestraszył? Piszą że to wina covid - po prostu śmiech mnie ogarnia tak jak hasło o "najlepszej spółce na świecie" przypomnijcie kto to napisał.
Może KNF już działa? Osobiście wspieram walkę z tą patologią na GPW.
Dnia 2021-07-22 o godz. 11:11 ~BaronGPW napisał(a): > Dnia 2021-07-22 o godz. 10:13 ~Bielski napisał(a): > > > Może KNF już działa? Osobiście wspieram walkę z tą patologią na GPW. > > Jak i my wszyscy. Dla wisielców został nawet pozyskany parujący kloc, któły łypie przyjaźnie na puste kieszonki potopionych. >
Przepraszam czy szanowny forumowicz Baron jest rolnikiem z zawodu ?
Dnia 2021-07-22 o godz. 11:14 ~KaśkaKA napisał(a):
> Przepraszam czy szanowny forumowicz Baron jest rolnikiem z zawodu ?
Z zawodu jestem biznesmenem, ale nie pracuję w zawodzie. Zawodowo uprawiam wiszenie na haku na eksporcinie, od jakichś 3 lat. Mam kilka zestawów dla wisielca, nawet ten z sandałami gumowymi i halterami, ale nie pomaga to na labrygę...
Poza tym, dlaczego moderator toleruje aspołeczne wpisy na forum? Czy jest w zmowie z mafią grającą tu na spadki od 6 lat? Dlaczego nie maregularnych dostaw skrobaczek do brązu dla nas, wisielców? Kto za tym stoi? Napiszę o tym do TVN!
Dnia 2021-07-22 o godz. 16:32 ~BaronGPW napisał(a): > Poza tym, dlaczego moderator toleruje aspołeczne wpisy na forum? Czy jest w zmowie z mafią grającą tu na spadki od 6 lat? > Dlaczego nie maregularnych dostaw skrobaczek do brązu dla nas, wisielców? > Kto za tym stoi? Napiszę o tym do TVN!
TVN gra przeciwko nam ! To ten sam układ co badziewiaki bb. Pisz do TVP-Info to stacja prawdziwie polska i na pewno zadba o dobro poszkodowanych akcjonariuszy z bielska.
Dnia 2021-07-22 o godz. 08:18 ~KaśkaKA napisał(a): > Ustawa o obrocie instrumentami finansowymi / > > Który latryniarz ustawia kurs akcji pod emisję akcji ! > Przykład: > 1 > sprawa z 2018 jakiś cep ustalił kurs notowań akcji na GPW pod emisję (ustalona cena 2.99 pln za akcję) > https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2018-11/3_projekty_uchwal_NWZA_12_2018_201811090932336772.pdf > poproszę sprawdzać wykres z tego okresu, konkretnie dwa tygodnie przed ogłoszeniem emisji > 2 > jakiś cep ustalił kurs notowań pod emisję " fujj " tym razem nie podano konkretnej ceny tylko 85% z okresu ... > No i dziwnym trafem kurs 6 tygodni przed podaniem informacji ustabilizował się (jak murowany) w okolicy planowanej ceny – około 3,10 oczywiście to przypadek, że po trzech latach ponowna emisja „po 2.99” ? > > https://www.bankier.pl/wiadomosc/EKO-EXPORT-S-A-Uchwala-Zarzadu-w-sprawie-podwyzszenia-kapitalu-zakladowego-w-drodze-emisji-akcji-serii-O-w-ramach-kapitalu-docelowego-oraz-calkowitego-pozbawienia-dotychczasowych-akcjonariuszy-prawa-poboru-8148604.html > > kto myśli że to przypadek ? > > czy ustalenie ceny notowań akcji na gpw pod planowaną emisję to norma ? > czy GPW to jest to samo co lista przebojów tzw „Niedzwiedzia” w PR 3 , który mailami do kolegów z branży ustalał jaki utwór muzyczny ma zajmować pozycję na ogólnopolskim głosowaniu do listy przebojów PR3 ??? > ( nie podaje nazwiska bo sąd jeszcze nie orzekł o winie). nie trzeba tłumaczyć, że za pierwsze miejsce na liście przebojów szły kolosalne pieniądze ( tantiemy, koncerty, liczba sprzedanych płyt itp. ) > > Jeśli jest to ... co robił Mareczek to będzie tak jak z byłym prezesem KNF-u ( obecnie odsiaduje wyrok) i jemu podobnymi. Taką mam nadzieje ( liczę na posłów PIS) > Napisałem maile do KNF . > Mamy nowego w-ce dyrektora ... czekamy > badziewiaki bb tak długo nie będziecie dymać akcjonariuszy. > > Proszę opisywać podobne przypadki i wysyłać na adres > sygnaly@knf.gov.pl
Popieram walkę z żałosnym procederem na bananowej gpw. Podam przykład z USA : ... Zarzuty dotyczą złamania amerykańskiej ustawy o papierach wartościowych oraz wysyłania na rynek fałszywych lub wprowadzających w błąd komunikatów o nowej grze "Cyberpunk 2077" ...
myślę, że prezes EEX kilkukrotnie wysyłał na rynek fałszywe komunikaty, ostatnim przykładem jest informacja o emisji dla nowego inwestora data 2021-07-06 Uchwała Zarządu w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w drodze emisji akcji serii O w ramach kapitału docelowego oraz całkowitego pozbawienia dotychczasowych akcjonariuszy prawa poboru https://www.bankier.pl/wiadomosc/EKO-EXPORT-S-A-Uchwala-Zarzadu-w-sprawie-podwyzszenia-kapitalu-zakladowego-w-drodze-emisji-akcji-serii-O-w-ramach-kapitalu-docelowego-oraz-calkowitego-pozbawienia-dotychczasowych-akcjonariuszy-prawa-poboru-8148604.html można było kupować akcję z tego powodu !!!! a tu nagle koleś pierdnął i po 14 dniach bananowcy rozmyślili się .... data 2021-07-20 https://www.bankier.pl/wiadomosc/EKO-EXPORT-S-A-Podwyzszenie-kapitalu-zakladowego-w-drodze-emisji-akcji-serii-O-aktualizacja-8156186.html
No i nie ma inwestora. :)
posyłam pisma do KNF oraz do Prokuratury ( KNF słabo sobie radzi )
> posyłam pisma do KNF oraz do Prokuratury ( KNF słabo sobie radzi )
KNF ma to gdzieś, prędzej prokurator wyspowiada Dziadzię. Tymczasem nasłuchujmy gromkiego bączenia wisielców, gdyż to oni są penetrowani przez niewidzialną rękę rynku.
Dnia 2021-07-26 o godz. 16:06 ~BaronGPW napisał(a): > Dnia 2021-07-26 o godz. 15:54 ~Siwy napisał(a): > > > posyłam pisma do KNF oraz do Prokuratury ( KNF słabo sobie radzi ) > > KNF ma to gdzieś, prędzej prokurator wyspowiada Dziadzię...
pewna kancelaria prawna czeka na rozwiniecie sprawy CD Projektu głównie idzie o wątek "ustawy o papierach wartościowych oraz wysyłania na rynek fałszywych lub wprowadzających w błąd komunikatów " jest spora szansa, że kolejne bananowe zarządy spółek zostaną oskarżone o tego typu manipulacje. jak myślicie czy spółka rodzinna też ?
Dnia 2021-07-27 o godz. 13:46 ~193-200-82 napisał(a): > Ja myślę aby cie juz spenetrowała niewidzialna ręka rynku tak "ja myślę aby cię ... " myślisz czy "aby" aby aby to super inwestycja w akcje wałkarzy
Biedny, sfrustrowany wisielec. Nie dziwię ci się, że labryga gacie zalała. Lata drenażu kieszonki odbijają się na deklu. Oby cię parujący kloc utulil serdecznie.