• Dramat.. Autor: ~Ibra [31.0.91.*]
    Pomyśleć że tu było 18zl kiedyś... Ja kupowałem po 8z hakiem jak była ta długa "konsolidacja"... Jestem w szoku bo czegoś takiego się nie spodziewałem...
  • Re: Dramat.. Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Niestety, wielu ludzi jest tutaj w lekkim szoku, ale specyfika naszego rynku i brak kapitału na New Connect po 2020 roku zrobił lawinę na kursie. Spółka najlepsze ma jednak dopiero przed sobą, a o to chodzi w inwestowaniu. Podziel się jakimiś swoimi obserwacjami, jak to widzisz? :)
  • Re: Dramat.. Autor: ~Ibra [31.0.91.*]
    Bartku ja tu jestem od poziomu 8,8 kiedy można powiedzieć był ten boczniak i większość wieszczyła wybicie.. Niestety strop nam tu urwało.. szczerze to patrzę gdzie mamy mocne wsparcie i słabo to widzę... Mocno odbiło się też dokładnie nie widzę bo pisze z tel poziom 3z hakiem? Czy tam dotrze? Tutaj jest niski ff więc dzisiejszy spadekb rzędu 9% na prawie żadnym obrocie? Zresztą spadek od 8,8 był na niskim obrocie.. na tą chwilę raporty jakie lecą miesięczne nie powalają... Co tu dużo mówić czy to strach przed Delta spowodował takie spadki? Czy raczej pogorszenie perspektyw koniunktury? Czy spółka ma najlepsze przed sobą? Nie wiem co dokładnie masz na myśli, chodzi Ci o należności z umów?
    Najlepsze ma przed sobą. Rok 2021 to pewny, skokowy wzrost przychodów. Nawiązanie umów z pewnymi kontrahentami, takimi jak Dino czy OSD. Takie Dino nie podpisuje umów z partaczami, a wcześniej sprawdza kontrahenta pod kątem możliwości wywiązania się z umów.

- Kolejne ciekawe współprace jak Bank BPS (6 farm)
    - Dynamiczny wzrost instalowanych kW z miesiąca na miesiąc co widać od kwietnia do czerwca w raportach (wyniki za 2 kwartał będą w przedziale 5-7 mln przychodu). Firma poszukuje podwykonawców, bo potrzebuje rąk do pracy
    - Bardzo duże prawdopodobieństwo uzyskania dotacji na 32 mln euro w ramach konsorcjum (projekt rozstrzygany jest w końcówce roku)
    - Firma nie jest uzależniona od mikroinstalacji, a ma bogate portfolio dużych instalacji
    - Skokowy wzrost cen prądu dzięki czemu firmy na potęgę będą instalowały fotowoltaikę w ramach autokonsumpcji

Jest sporo pozytywnych trendów na horyzoncie.
  • Re: Dramat.. Autor: ~Pyrakles [5.173.32.*]
    Nie śledzę dokładnie transakcji ale o 12 47 poszło 10 tys papiera. Chyba sporo jak na Novavis. Ktoś coś??
  • Re: Dramat.. Autor: ~IR [37.248.218.*]
    Bartek. To wszystko prawda. Kłopot jest w tym, że chyba od roku nie widać zysków w raportach kwartalnych. Ja bardziej widzę to że od jakiegoś czasu wychodzi ktoś kto brał akcje po 0,4, po 1zł i stracił, albo traci zaufanie do firmy. Ewidentnie widać wywalanie papieru. Ktoś kto widzi przyszłość z Voltem ma ustawiony koszyczek i poczeka do sierpnia. Jak znowu firma nic nie pokaże to wywalania ciąg dalszy. Pozdrawiam.
  • Re: Dramat.. Autor: ~stefan [165.225.207.*]
    tutaj sie zgadzam wychodzili główni milionerzy z forum bankiera
    rtomala przechodził na Asbisa i informował, ze ma tam największy udział i chyba niewiele mu Novavisa zostało

inaczej jest z Matizem sprzedawał i narzekał, ze ktoś kurs blokuje. Do prezesa z tego powodu miał jechać :)))
    z tego się uśmiałem.
    ciekawe ile mu zostało do wywalenia
  • Re: Dramat.. Autor: ~Bartek [77.111.244.*]
    Kim jest Bartek (Bartusia)
    Bartusia to jedna z kilku dziewczyn nie mająca pojęcia o firmie, ale pusząca się niczym paw i udająca, że coś ma w temacie do powiedzenia, tak naprawdę to kompletny laik

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-doniesienia-z-walnego-dla-bartusi-by-wiecej-sie-nie-kompromitowal,48026227.html 
    Matrix znowu się podszywa.

Kim jest Matrix? To wiemy.

https://www.bankier.pl/forum/temat_kim-jest-matrixa,48153231.html

@IR

Nie wydaje mi się, żeby ktoś to na potęgę wywalał. Ktoś dzisiaj wymienił 14k papieru. Ktoś odebrał. Tak, to prawda, kluczowe dla odwrócenia trendu są wyniki w sierpniu. Jeżeli spółka pokaże, że faktycznie wyszła na prostą z raportowaniem zysków, to spokojnie do góry. Jeżeli nie, no to trudno powiedzieć. Te spadki są na malutkim wolumenie, obroty przy tak małym free float to zawsze mocne spadki i mocne wzrosty w razie dobrych informacji.

Kluczowe jest to pół roku, ażeby spółka pokazała nam, że potrafi sfinalizować kontrakty. Przychody w 2021 można liczyć w okolicach 40 mln zł z samego koszyka zleceń.
    Dnia 2021-07-21 o godz. 14:37 ~Bartek napisał(a):

> Nie wydaje mi się, żeby ktoś to na potęgę wywalał. Ktoś dzisiaj wymienił 14k papieru. Ktoś odebrał.

Geniusz ! naprawdę geniusz !
    Czyli jak ktoś wywala "na potęgę" to widać po tym, że nikt nie odbiera ? A jak ktoś odbiera to jest zwykła wymiana a nie wywalanie !
    Jestem pełen podziwu dla "intelektu" Bartusi,
    Czyli Bartusia, nie martwić się nic, następny raport będzie lepszy, nikt nie wywala a tylko wymienia - i tak od półtora roku ...

• Re: Dramat.. Autor: ~IR [37.248.218.*]
    ....od półtora roku? Chyba się kolega lekko zagalopował.... W lipcu LY byliśmy na poziomie 13.50...
    Nie zrozumiałeś mnie Matrix, wymienił się właściciel akcji i tyle, ktoś sprzedał, ktoś kupił, proste.
  • Re: Dramat.. Autor: ~Bartek [77.111.247.*]
    nic się nie zagalopowałem, od półtora roku matiza, tomala i Bartusia wypisują w kółko to samo - następny raport będzie lepszy

Nie wiadomo czy śmiać się z ich głupoty czy płakać z ich naiwności
    Każdej nowej osobie przypominam, że jest tu taki osobnik, który używa różnych pseudonimów, podszywa się pod innych i korzysta ze zmienianego IP.

Kim jest Matrix?

https://www.bankier.pl/forum/temat_kim-jest-matrixa,48153231.html
    Dnia 2021-07-21 o godz. 15:46 ~Bartek napisał(a):
    > Każdej nowej osobie przypominam, że jest

Bartusia, nie kompromituj i ośmieszaj się

[x]
VOOLT 0,27% 1,84 2026-01-05 15:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać