• Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~taka_prawda [194.110.114.*]
    Opadanie kursu w kierunku 4zł przy niskich obrotach. W kasie na koniec q1 mieli niecałe 400tys. po q2 pewnie koło 200tys zł. Pod koniec q3 info o emisji na dokończenie prac Chernobyla oraz kontynuację prac nad kolejnymi grami. Zejście poniżej 4zł. Emisja 2.5-3zł. Wzrosty dopiero pod premię CH1986 o ile gra będzie wyglądać obiecująco i pomoże playway.
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~Wp [37.30.104.*]
    A jaka jutro pogoda?
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~Oo [83.8.241.*]
    Dnia 2021-07-20 o godz. 16:17 ~taka_prawda napisał(a):
    > Opadanie kursu w kierunku 4zł przy niskich obrotach. W kasie na koniec q1 mieli niecałe 400tys. po q2 pewnie koło 200tys zł. Pod koniec q3 info o emisji na dokończenie prac Chernobyla oraz kontynuację prac nad kolejnymi grami. Zejście poniżej 4zł. Emisja 2.5-3zł. Wzrosty dopiero pod premię CH1986 o ile gra będzie wyglądać obiecująco i pomoże playway.

No a do tego arasbki inwestor, amerykanie i miliony akcji .... a nie czekaj, nie ta spółka. Powoli już mi się myli bo wszędzie podobne posty.
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~taka_prawda [194.110.114.*]
    Przecież to nie wróżenie z fusów, tylko powtarzający się schemat w spółkach gamingowych w przypadku pustej kasy i nieudanej premiery. Jeśli będą sprytni i znajdą kasę na kontynuowanie rozpoczętych produkcji (współwydawca, pożyczka) to postarają się podciągnąć kurs w okolice stabilnego 5-6zł i zrobić emisję na początku przyszłego roku. Przecież z wydanych do tej pory gier nie starczy im na kontynuowanie działalności. Poproszę o waszą wizję przyszłości spółki. Na tą chwile maksymalna kapitalizacja dla mnie to 10 milionów.
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~Wp [37.30.104.*]
    Zgadzam się, zartowalem z tą pogodą, zastanawiam się tylko czy ktoś obejmie tę emisję wogole za cene 5-6 zlotych…
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~Oo [83.8.241.*]
    Dopóki nie będzie jasnych informacji o faktycznych przychodach spółki w 2021 to jest wróżenie z fusów. Nie wierzę w spektakularny sukces nemezis ale ta gra kosztowała 0,6 mln, więc jest relatywnie tania, nie musi się sprzedać wyśmienicie żeby na siebie zarobić. Następne produkcje są jeszcze tańsze i na ukończeniu. Więc czy będzie potrzebna nowa emisja wyjdzie w kolejnych raportach. Jeśli Nemezis okaże się kompletną klapą finansową to kolejnej emisji nikt nie obejmie za 5PLN bo samo nazwisko Pantoły już nie wystarczy.
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~JoeBlack [217.17.47.*]
    Emisja nie musi być po 5zł. Może być taniej. Ważniejsze jeżeli do niej dojdzie to czy będzie z pp czy nie.
    A co do samej firmy to koszty produkcji nie są tu wysokie i mimo wszystko mam nadzieje że jak się sprężą to dociągną do wydania kolejnej gry bez wypuszczania nowych akcji - zobaczymy po raporcie za III kw. Z Nemezisa chleba raczej nie będzie i się nie zwróci - brak jakiejkolwiek reklamy zrobił swoje. W tym aspekcie muszą się bardziej postarać w przyszłości - jak to się mówi nawet gó.. zapakowane w złotko się sprzeda. Jak się patrzy na sprzedaż Steam, to takie badziewia się tam lepiej sprzedają że aż żal patrzyć jak tu to marnie poszło - bo co to jest sprzedać 20tys kopii na tak dużym rynku.
    Co do kapitalizacji i wskaźników, to ja już od lat na to nie patrzę - jak zaczynałem swoją przygodę z giełdą, naczytałem się bzdur o fundamentach itp.. i na spółkach, które wg wszelkich wskaźników miały być super nic nie zarobiłem albo grosze a na najgorszych śmieciach zarobiłem duże pieniądze. Najważniejsze żeby wiedzieć kiedy wejść i wyjść. Tu się niestety nabrałem na Pantołe i grę, która miała być kontynuacją Schizma. Grę mieli kupić gracze z tamtych lat - niestety pewnie 99% z nich nawet nie wie że taka gra się pojawiła na rynku.
    Obecnie można liczyć na to że desperaci sprzedający w tej cenie już się kończą i że akcje poniżej 5zł nie trafiają do graczy skuszonych tu dużymi spadkami.

• Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~taka_prawda [194.110.114.*]
    Na razie się sprawdza. Razem z tym co w kasie na koniec q2 i przychodami z premiery Nemezis zostało im kasy na q3. Potem, albo pożyczka albo emisja. Naprawdę radzę tego nie tykać. Planowałem wejść spekulacyjnie, gdy kapitalizację zejdzie poniżej 5 milionów, ale trochę strach mimo wszystko.
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~Oo [83.8.185.*]
    czekam do listopada z decyzją co robić. wtedy powinny być już jakieś info co ze spółką się dzieje ile mają kasy i kiedy premiera. Na razie nie sprzedaje i nie kupuje; 54% straty boli wystarczająco.
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~taka_prawda [84.247.50.*]
    Trafiłem prawie idealnie z ceną emisji.
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~Oo [78.31.154.*]
    puściłem w październiku jak jeszcze było trochę ruchu na walorze. Miałem czekać do listopada ale na tej spółce kompletnie nie ma komunikacji. Pogoniłem ze stratą ponad 50% i nie żałuję.

Ciekawe czy jest już dogadany ten prywatny inwestor czy dopiero będą biegać i wciskać papier
  • Re: Spadki na małym wolumenie.Emisja na dokończenie CH1986. Tak to widzę Autor: ~PrzegranyWafel [31.61.166.*]
    Czy ja dobrze czytam raport że zaciągnęli pożyczkę 130k a w kasie na koniec kwartału zostało im ok. 20k?
[x]
DETGAMES -4,79% 1,79 2025-10-17 16:36:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.