• Powrot na 14 Autor: ~Krecy [5.173.149.*]
    I cofka na 14 lub nizej, nie zazdroszcze uberanym po 20-21 zl :(
  • Re: Powrot na 14 Autor: ~Davo [89.68.54.*]
    Nie wiem po co piszesz te głupoty. Zrób analizę i pomyśl trochę !
  • Plan jest systematycznie realizowany Autor: ~Alex [176.221.120.*]
    niedługo powinna poprawić się płynność i wzrosty przyspieszą
  • Re: Powrot na 14 Autor: ~Krecy [81.219.151.*]
    Zrobilem, śledzę tę spółkę od ponad 3 lat. Ci co kupują obecnie mogą sie solidnie rozczarować. Wzrosty były napędzone przez 2 czynniki: 1) wysoką dywidendę i 2) rekomendacje.

Dywidenda: z 23m zł wypłaconej dywidendy, tylko 10.7m to wypłata z zysku za 2020 rok, pozostałe 12m zł to zysk z lat ubiegłych, co jest zdarzeniem jednorazowym. Więc powtarzalna, "operacyjna" dywidenda to poniżej 45% tej wypłaconej, wiec jak się ją znormalizuje, to faktyczna dywidenda to 55 groszy. Przy obecnym kursie akcji to 2% stopy dywidendy, gdzie sama inflacja to 4%... Żeby taka inwestycja miała sens, kurs powinien wynosić 10-15 zł, dajac stopę dywidendy przynajmniej pokrywajacą inflacje

Rekomendacja: żałosny poziom merytoryczny, jak w wiekszości rekomendacji pisanych w ramach programu wspierania płynności GPW. Autor zrobił w excelu prognozę, zdyskontował ją sobie i wyszła mu jakaś liczba, oderwana od faktycznego biznesu. Rekomendacje opłacane są przez GPW, koszt to ok 10 tys zł, wzrost kapitalizacji spółki ponad 150m zł. GPW naturalnie jest najwiekszym (po prezesie) beneficjentem bo zarabia prowizję na obrocie. To najklarowniejszy przykład konfliktu interesu jaki można sobie wyobrazić, zobaczcie na inne rekomendacje wydawane w ramach tego programu dla miernych spółek typu Mabion, Bioton etc - zero wartości analitycznej, cena zawsze znacząco wyższa od rynkowej (nie widziałem ani jednej rekomendacji Sell). Po kilku miesiącach zjazd jak na Mabionie, Merkatorze, ML System etc.

Ale każdy niech podejmuje decyzje sam, ja z przyjemnością obserwuje to pompowanie balonika.
  • Re: Powrot na 14 Autor: ~Bimbababomba [188.147.3.*]
    Krynicki kosi hajs az milo. Mysle, ze zarobi na czysto w tym roku ze 20-30 baniek. Kasyje za przyjecie odpadu jak i za sprzedaz. Wiec dla niego zajefajnie bo zgarnie znowu prawie 7-10 baniek dywidendy jak caly zysk wyplaci. Jeszcze jak sprzeda czesc akcji i po tej cenie ubierze frajerow to moze spac spokojnie. Kolejne lata beda duzo trudniejsze juz.
  • Re: Powrot na 14 Autor: ~prezes [194.150.250.*]
    Jakby ktoś się pytał ,to informuję ,że przygotowania do wykonania nieprzeciętnie celnego strzału ,w rozchylone poślady, są już prawie na ukończeniu ,co widać, słychać i czuć..
  • Re: Powrot na 14 Autor: ~prezes [194.150.250.*]
    Już można powiedzieć ,że słowo ciałem się stało ,strzał nieprzeciętnie celny, co było widać, słychać i czuć.
  • Re: Powrot na 14 Autor: ~Kutafon [5.184.237.*]
    Druchu wojciechowski bardzo cie kochamy. Kochamy cie tak bardzo, ze cie osramy
  • Re: Powrot na 14 Autor: ~stolcgeneralissimus [80.255.13.*]
    Przypominam ,tylko nieprzeciętnie celny strzał centralnie w samo kakało, może być kołem zamachowym do dalszych wzrostów.
  • Re: Powrot na 14 Autor: ~Krecy [81.219.151.*]
    Czyzby zabrakło chętnych kupujących a nie zabrakło sprzedających... ?
  • Coś nie chce zawracać na 14 :-) Autor: ~Alex [176.221.120.*]
    Oj chłopaku pocisz się strasznie z tym sianiem zwątpienia ale jak widzisz uja to daje :-) Zorientowani wiedzą co mają w portfelu.
[x]
KREC 0,00% 22,70 2022-09-15 09:28:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.