• Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Azbeściak [95.41.93.*]
    Jakieś pomysły co się dzieje? to jest ekonomicznie bez sensu żeby spółka miała taki spadek zainteresowania, jedyne uzasadnienie jakie widzę to odłożenie płatności na przyszłe kwartały czy coś... Nie wiem, to jest jakiś abstrakt.
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Zarobas [46.171.137.*]
    Niestety też nie wiem co tu się wydarzyło, dla mnie to co jest teraz to dno, a 3kwartał może być jeszcze gorszy poprzez brak nowych zleceń/kontraktów. To że mają pieniądze to nic na razie dla kursu nie znaczy, przez pół roku nie potrafili ich spożytkować nawet na nowe tereny, byłem z wami ale ja odpadam.
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Meee [82.16.243.*]
    Napisz do spolki...napewno cie uspokoja, zapewnia ze wszystko gra... jeszcze pare dni temu tak tu ujadales.warto bylo?hehehe
    Na pewno się pisze osobno.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.16.243.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~King [31.60.115.*]
    Brak decyzji, przecież komunikowali to! Nie maja terenów na które mogą wywozić osad i tyle
    Terenów maja tyle samo co rok wcześniej.
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~King [85.221.131.*]
    Widać ze kompletnie nie znasz specyfiki biznesu. Teren mogą sobie mieć ale bez decyzji na jego zagospodarowanie jest bezwartościowy... ludzie czytajcie komunikaty tam jest wszystko napisane
    Człowieku no czym ty mówisz, mi nie chodzi ze firma nie zarobiła pieniędzy tylko że przychód leży, decyzje administracyjne to mogą się starać pod nowe grunty, pod stare mają(i nie zostały wykorzystane), wiesz w ogóle na ile lat wydawana jest decyzja ?
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Meee [82.16.243.*]
    Widze, ze ktos tu przejrzal na oczy...nic tak nie przemawia do rozumu jak kieszen...brawo
    Wierzyłem w spółkę, ale odciąłem kupon strata jest duża. Mogę się zastanawiać nad powrotem dołka covidowego 7,5 to jest relatywna wycena spółki.
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Naprawdę uważasz, że spółka po tych wynikach zasługuje na zjazd wyceny w okolice 37.5 mln zł? Dodatkowo nie poczekasz z takim osądem do publikacji właściwych wyników -> przepływów pieniężnych chociażby, ewentualnie wyjaśnienia sytuacji w czacie, który mają zorganizować?
    Tak uważam, nic nie naganiam ani na zakup ani na sprzedaż. Patrzę na możliwości spółki do zysku w tym roku, kolejny kwartał dla mnie nie musi być w cale lepszy jeśli chodzi o przychód.
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~King [85.221.131.*]
    Pomysl dlaczego przychód leży skoro np taki Aquanet w przetargach oddał 1/3 zalegającego osadu?! Decyzje są wydawane na konkretny teren, który nie jest z gumy i jak już go zapełnia to co z tego ze decyzja jest na dłuższy okres czasu skoro nie ma miejsca do składowania. Jeszcze raz powtarzam Przeczytaj raporty!
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Azbeściak [5.174.219.*]
    Możesz nam streścić.
    Ja dostałem informację, że to kwestia odkładających się decyzji administracyjnych.
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Terminator [89.64.13.*]
    Ja również:
    Obecnie głównym czynnikiem, który wpływa na generowane przychody to przedłużające się postępowania administracyjne w sprawie uzyskania decyzji administracyjnych na zagospodarowanie odpadów.

• Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Ja również, dotyczy to całego sektora gospodarki odpadami, co widać po nierozstrzygnietych przetargach
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Terminator [89.64.13.*]
    Tak, to nie kwestia ,,mocy przerobowej'' GEO tylko braku możliwości wykonawczych i sytuacja nie dotyczy wyłącznie naszej spółki.
    Ktoś mądry siedzący w temacie wie może z czego to wynika i co jest tego przyczyną?
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Azbeściak [77.65.112.*]
    Jestem w stanie uwierzyć że urzędy tłumaczą się covidem jak tylko mogą bo im się robić nie chce, nawet ostatnio z Krajowej Insekcji Skarbowej dostałem info że spoko spoko, na uzupełnienie pytań mam 7 dni ale wszystko działa wolniej więc to tylko termin taki żeby był. Normalnie pismo wysyłali po 30 dniach, dostałem po prawie 3 miesiącach.

Co nie zmienia faktu, że to trochę jajca... Z drugiej strony na te przetargi i tak nie ma specjalnie co patrzeć, bo informują o umowach powyżej 300k, a tych poniżej jest pewnie 90% jak nie więcej, i to one robią robotę, co widać z resztą z wyników z ostatnich lat. Nie wiem, suma z zeszłego roku z ESPI może 10 mln była, i to w umowach na 2 lata? A przychód jaki był każdy widzi.

Nie wiem, ciekawie - ja cały dzień nie mogę się otrząsnąć...
  • Re: Odłożony popyt/zapłaty? Autor: ~Bufet [87.239.222.*]
    Dla mnie ta sytuacja pokazala slabosc naszego panstwa. Spolka dostala status dostawcy krytycznego dla gospodarki a jednoczesnie nie otrzymuje wymaganych decyzji administracyjnych. Zero koordynacji pracy urzednikow.
[x]
GEOTRANS -0,69% 5,72 2025-09-24 16:19:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.