• Witam :) Autor: ~Bufet [165.225.206.*]
    Witam, wrocilem na GEO z pakietem 11k akcji po 11 zl.

Pozdrawiam serdecznie akcjonariuszy
  • Re: Witam :) Autor: ~On [165.225.206.*]
    Dobry ruch.

• Re: Witam :) Autor: ~Bufet [165.225.206.*]
    Kapitalizacja 55mln, gotowka - dlug to ok 12 mln zl, wiec dzialalnosc operacyjna Geotransu jest wyceniana na ok 40 mln zl.

Biorac pod uwage rosnacy rynek zbytu oraz mozliwosci skalowania biznesu (inne regiony Polski) to dosc niewiele nawet przy dosc sporej zmiennosci wynikow.

Wzrost skali dzialania przelozy sie ostatecznie na mniejsza zmiennosc wynikow.
  • Re: Witam :) Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Powinieneś liczyć całe aktywa obrotowe. Gotówkę z należnościami, czyli około 16 mln po odjęciu zobowiązań. To należności głównie od gmin, a więc egzekwowalne i łatwe w konwersji na gotówkę.
  • Re: Witam :) Autor: ~Enigma [77.254.189.*]
    Witam, ja również wróciłem, dzisiaj zakup 5 kilo po średnio 10,95 zł
  • Re: Witam :) Autor: ~Bufet [165.225.206.*]
    Masz racje Bartek.

Mniejsza o kilka melonow kiedy chodzi o silne niedoszacowanie :)
  • Re: Witam :) Autor: ~Rafal [185.55.64.*]
    witam, i życzę powodzenia
  • Re: Witam :) Autor: ~Zakar [37.47.101.*]
    Już obkupieni ... a tu dopiero dzisiaj jest ciekawie sprzedawali nawet z 9,xx z przodu :)
  • Re: Witam :) Autor: ~kolo [165.225.206.*]
    Ciesz się, bo jakby wszyscy chcieli kupić po 9.xxx, to by akcji zabrakło.
    Mi też się nie udało tak tanio ale po 10,0X już tak
  • Re: Witam :) Autor: ~pomysłowy [46.170.109.*]
    Ja też jestem z wami 10 kilo średnia 10,90 i liczę na wzrosty co jasno widać po ostatnich wynikach
    Oczywiście nic nie kupiłem ale tak piszę by wszystkim było miło
    Od ponad roku spółka spada doszła do dołka z pandemii owszem wyniki teraz nie są zachwycające...ale dobre spółki dobrze jest kupować wtedy gdy przejściowo mają złe wyniki.
  • Re: Witam :) Autor: ~Rafal [185.55.64.*]
    Podziwiam że kupujecie i zycze powodzenia
    Dzięki dziś zlecenia na 9,8X
    Niestety dziś już nie chcą tak tanio sprzedawać jak wczoraj :((
  • Re: Witam :) Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Zakar to trzeba troszkę dopłacić ... i sprzedadzą :))
    Nie sądzicie przecież, że cena akcji długo trzymać się bedzie na tak niskim poziomie.
    To, ze społka podała słabe wyniki, nie skresla jej przecież, bo nastepne kwartały powinne być lepsze.
    Gdzie bedzie wtedy kurs, wystarczy pomysleć, a to, że jest paru cwaniaków naganiajacych na 5 zł, to nie znaczy, ze znajdą się leszcze, którzy im po tyle beda chcieli sprzedać.

• Re: Witam :) Autor: ~Marek [31.60.8.*]
    juz po drugim kwartale mialo byc solidne wybicie i wielkie wzrosty. Daruj sobie gosciu.
    On Marek gra na bankructwo spółki bo według niego popełniono tam przestępstwa ..tyle że od ponad roku tylko gada ale nigdzie tego nie chce zgłosić ani do prokuratury ani na policję o KNF już nie wspomnę
    Uwazam, ze skoro nie pasuje ci firma i jej sposob dzialania, to po co tu siedzisz ?
    Nie sadzę, że robisz to dla idei.
    On Marek już sam nie wie co i dlaczego robi to czysta nienawiść ... Ale do prokuratury czy na policję iść ze swoimi "dowodami" na przestępstwa zarządu chodzi już ponad rok i jeszcze się tam nie wybrał ciekawe dlaczego ... Haha
    Chyba skończyło się tanie kupowanie po 10 zł, trzeba więcej dopłacić by coś kupić.
  • Re: Witam :) Autor: ~iksdeee [13.48.203.*]
    XDDDD a teraz otwórz wykres 6-miesięczny i przestań marzyć
    Dnia 2021-07-23 o godz. 15:14 ~iksdeee napisał(a):
    > XDDDD a teraz otwórz wykres 6-miesięczny i przestań marzyć

iksdee uważasz ze będą dalej sprzedawać po 10 zł ?? Fajnie !!

Po co mam otwierać wykres miesięczny jak wiem że akcje spadają już od roku ??
    Szczyt był 28.07.2020 na poziomie 36,50 bodajże. Przecież dlatego tu wszedłem ze tak tanio można kupić teraz :))
    Zwłaszcza po ostatnim spadku z 14 na 10 zł ten mi się bardzo spodobał !!!
    A teraz na poważnie: Uważam, że trend spadkowy ma się bardzo dobrze i na ten moment mamy tylko lekkie odreagowanie. Jak nie podadzą informacji o nowych kontraktach i wyniki za Q3 będą poniżej 1,5mln zysku (niby najlepszy kwartał pogodowy), to będziemy obserwować zjazd na kolejne wsparcie 7-8 pln. Już nawet nie chcę mówić co będzie jak pokażą takie wyniki jak Q2. Powodzenia.
    Dnia 2021-07-23 o godz. 15:53 ~iksdeee napisał(a):
    > A teraz na poważnie: Uważam, że trend spadkowy ma się bardzo dobrze i na ten moment mamy tylko lekkie odreagowanie. Jak nie podadzą informacji o nowych kontraktach i wyniki za Q3 będą poniżej 1,5mln zysku (niby najlepszy kwartał pogodowy), to będziemy obserwować zjazd na kolejne wsparcie 7-8 pln. Już nawet nie chcę mówić co będzie jak pokażą takie wyniki jak Q2. Powodzenia.

Wyniki za III kw. będą w grudniu .... przecież nie pod obecne wyniku ludzie tu kupują akcje a pod zwiększenie mocy przerobowych i inwestycje Geotransu... jak teraz potrafi wygenerować w dobrym kwartale 10-13 mln przychodu to ile będzie mógł wygenerować jak zrobi zapowiadane inwestycje ?? Na czacie z prezesem w październiku padło takie zdanie ... ze przewidują ze Ebida w 2022 może być trzykrotnie większa niż w 2019

EBITDA (tys. zł) w 2019 = 9.057 , 2020 = 17.362 ..... w 2022 mogła by wynieść ok 27 mln zł to przecież nie jest mało ...

Czy giełda nie dyskontuje przyszłości ?? Nie wiem jakie będą wyniki w tym roku i szczerze ... nie bardzo mnie to interesuje bo są już zdyskontowane... zwłaszcza po ostatnich spadkach. Nawet jak będzie jakiś poślizg i spółce nie od razu w 2022 uda się uzyskać Ebidę na poziomie 27 mln zł to uzyska ją rok później dla mnie to nie jest problem przecież wszyscy znamy to:

https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/GEOTRANS/wyniki-finansowe/jednostkowy/roczny/standardowy 
    Kupowanie pod zwiększenie mocy przerobowych i inwestycje odbywa się już od kilku miesięcy i widzimy tego efekty XDD Jak Q3 będzie równie słaby co Q2 to zobaczysz swoje "wyniki w cenie".
    Dnia 2021-07-23 o godz. 16:19 ~iksdeee napisał(a):
    > Kupowanie pod zwiększenie mocy przerobowych i inwestycje odbywa się już od kilku miesięcy i widzimy tego efekty XDD Jak Q3 będzie równie słaby co Q2 to zobaczysz swoje "wyniki w cenie".

Dlaczego nie patrzycie na wyniki roczne ??? nie rozumie tego czy ten wzrost który się odbywał przez dwa lata jest za niski ??
    I tak na obecnym etapie potrafią przerobić 10-13 mln przychodów kwartalnie ... a gdyby tak mogli dwa razy więcej ??
    Uważam że to doskonały moment do inwestowania Geotrans "spadł na pysk" jest tani jak w dołku Covid-owym ale każdy może mieć swoje zdanie.
    Tak 3 kwartał będzie również słaby !! czwarty też !! :))
    Na szczęście giełda dyskontuje przyszłość na co najmniej pół roku do przodu :))
  • Re: Witam :) Autor: ~iksde [31.183.249.*]
    Giełda dyskontuje przyszłość pod warunkiem, że masz stały trend wzrostowy lub spadkowy. Tutaj masz jedną wielką niewiadomą. Dlatego kurs leci na pysk i będzie leciał dopóki każdy kolejny kwartał będzie słaby, a spółka nie poda żadnej informacji. Tak słabej polityki informacyjnej nie widziałem od bardzo dawna. Niby potrafią generować 10-13 mln kwartalnie, ale póki co to masz stały trend spadkowy w przychodach. Druga sprawa to marża, która w poprzednim kwartale wyniosła z 15%, a teraz 10%. Milion pytań bez odpowiedzi, a kurs reaguje adekwatnie.
    Spółka wszystkie konieczne informacje podała w październiku 2020 trzykrotny wzrost EBIDA pomiędzy 2019 a 2022 uruchomienie centrum badawcze rozwojowego oraz nowoczesnej kompostowni która będzie przerabiać 100 tys ton odpadów komunalnych i suchej masy stałej z oczyszczalni ścieków. Jakichś jeszcze informacji nie macie ? Jest też nowa wydłużona strategia do 2026 roku. Spółka zrezygnowała z emisji akcji i stwierdziła że za swoje pieniądze jest w stanie uruchomić pierwszy etap inwestycji Centrum Badawczo Rozwojowe i Najnowocześniejszą w Polsce Kompostownię ... na to według zarządu wystarcza środki w kasie firmy których na koniec I kwartału było ok 14 mln.
    Naprawdę tego nie wiecie ? Ja inwestuje w Geotrans od początku i już to wszystko wiem. Naprawdę nic tu nie wiecie co planuje spółka ??
    Ja inwestuje w Geotrans od początku tygodnia.... tak to miało brzmieć W sumie to dwa tygodnie temu dopiero znalazłem tą spółkę wcześniej nie wiedziałem że taka istnieje.
    Życzę wszystkim miłego weekendu i udanych inwestycji :)
    Mogę tylko dodać by nie sugerować się bieżącymi wynikami bo te szybko się zmienią jak spółka pozyska więcej kontraktów, a przecież po to planuje inwestycje i zwiększa moce produkcyjne bo wszyscy wiemy ze polityka UE wymusza coraz większy przerób odpadów a coraz mniej możliwości ich składowania. Wiec Geotrans kupił w tamtym roku kilka działek na których będzie realizował inwestycje w nowoczesne kompostownie oraz B & R.

A przepisy będą coraz korzystniejsze dla Geotransu:
    https://www.teraz-srodowisko.pl/aktualnosci/zsp-rozporzadzenie-zagospodarowanie-osadow-sciekowych-9685.html 

Ale my to wszystko wiemy dlatego tu inwestujemy :))
  • Re: Witam :) Autor: ~iksdeee [31.183.249.*]
    Plany planami. Na ten moment to nawet nie mają lokalizacji pod tę kompostownię, bo Tuchola się na nich wypięła. A teraz policz sobie ile czasu upłynie zanim zrealizują tę inwestycję i zaczną generować z niej korzyści. Mam akcje, ale jestem realistą, obserwuję spółkę od bardzo dawna i jeśli nie zaczną zawierać nowych kontraktów, to wyniki się nie poprawią. Informacje o nowych kontraktach są jedyną rzeczą, która może rozbujać kurs w tym momencie. Ale myślę o takich umowach po kilka milionów, a nie jedna na 500k co 2 miesiące. Będzie to oznaczać, że uwolnili moce produkcyjne i mogą mniej więcej powrócić do starych przychodów. A póki co? A no trend spadkowy i ewentualne odbicia zdechłego kota. Ja z faktami walczyć nie zamierzam. Spółka da zarobić, ale możliwe, że nie w tym roku.
    Nie jestem technikiem ale trend spadkowy właśnie się skończył.

https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-formacje/GTS  Przenikanie Hossy

Tuchola się na nich wypięła ... możliwe choć to się jeszcze okaże ... :

Przypomnijmy tylko, że o zaopiniowanie raportu poproszeni zostali m.in. Regionalny Dyrektor Ochrony Środowiska w Bydgoszczy, Państwowa Inspekcja Sanitarna oraz Państwowego Gospodarstwa Wodnego Wody Polskie. Na tę chwilę odpowiedź dał tucholski sanepid i Urząd Marszałkowski.
    - Sanepid przedstawił listę uwag, które Geotrans będzie musiał wyjaśnić. Jeśli chodzi o Państwowe Gospodarstwo Wodne Wody Polskie, to wiem, że sprawa została przesłana do regionalnego zarządu w Gdańsku. Jest też opinia Urzędu Marszałkowskiego i tutaj mamy pozytywną odpowiedź. Departament środowiska nie miał uwag. W ostatnim zdaniu jest napisane, że po przeanalizowaniu raportu uznano, że inwestycja nie wpłynie negatywnie na środowisko - informuje Tadeusz Kowalski.

Tuchola się wypięła a oni gromadzą zgody os urzędów. Ja wiem ze ludzie się boją tej kompostowni ze będzie im śmierdzieć i nikt jej nie chce u siebie w tym Tuchola tez kreci nosem. Ale przecież te osady ściekowe trzeba przerabiać i gdzieś te zakłady przetwarzające musza powstać bo UE naciska nasze prawo tez jest coraz bardziej wymagające.

Ale masz racje jak nie powstanie w Tucholi to sprawa sie przedłuży ... ale kompostowania i tak gdzieś powstać musi nie pamiętam już gdzieś czytałem jak mało przerabiamy tych suchych osadów z oczyszczalni

https://tygodnik.pl/pl/11_wiadomosci/8047_zabraklo-komunikacji-glosnej-sprawy-kompostowni-ciag-dalszy.html 

Jak nie będziemy ich przerabiać to trzeba je będzie wywozić na pola takie jakie są ... bo przecież do rzek ich nie zrzucimy a składować ich na hałdach już nie można. A oczyszczalnie powstają ciągle nowe i te osady trzeba utylizować prawda ?
    ~iksdeee nie znam się na prawie ....

Ale co się stanie jak Geotrans uzyska wszystkie zgody od urzędów ? Jedną już ma.... do drugiej musi spełnić dodatkowe warunki teoretycznie załóżmy ze je spełni... Pozostaje jeszcze tylko jedna od Wód polskich która została przesłana wyżej... i dobrze centrala popatrzy na to z punktu widzenia całego kraju... i wie ze takie instalacje są przecież w Polsce potrzebne.

Wiec co się stanie jak uzyskają wszystkie zgody od wszystkich urzędów ??
    Najśmieszniejsze w Tym wszystkim jest to ... że Tuchola sama też ma oczyszczalnie ścieków i swoje osady gdzieś wywozić musi ..

https://pk.tuchola.pl/projekt/modernizacja-i-rozbudowa-oczyszczalni-sciekow-w-tucholi 

ok na dziś wystarczy tego pisania... dobranoc wszystkim :))
  • Re: Witam :) Autor: ~Ja [77.111.247.*]
    Fajnie było poczytać Kr dobra robota dobranoc.
  • Re: Witam :) Autor: ~Zakar [46.134.140.*]
    Tak !
[x]
GEOTRANS 1,17% 5,18 2026-05-18 09:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.