• Konsolidacja Autor: ~animator [188.146.227.*]
    Jak myslicie kiedy kurs wybije górą? po raporcie w sierpniu? czy dopiero jak sfd przejdzie na główny parkiet
  • Re: Konsolidacja Autor: ~Asdf [37.47.21.*]
    Pierwszego ruchu spodziewam się po raporcie kwartalnym, chyba koło połowy sierpnia. A tak to kiszonka. Jak raport będzie dobry to powinno coś się ruszyć
  • Re: Konsolidacja Autor: emptio_spei [178.217.197.*]
    Na razie nie ma widoków, według mnie, na wybycie górą. Następne raporty będą zapewne dobre, ale nie powalą, lipiec i sierpień to tradycyjnie najsłabsze miesiące w roku dla SFD. Dzisiejsi inwestorzy nie zawracają sobie niestety głowy analizą spółek, w które wkładają pieniądze, ma być więcej i więcej. Przy tych obrotach 2, 3 dziennie sypiących i mamy spadki po parę procent. Obym się mylił, ale wzrosty raczej dopiero od października, po raporcie wrześniowym.

PS. mam akcje i uważam, że spółka fundamentalnie jest tania, piszę o spodziewanej przeze mnie reakcji rynku, którą uważam za błędną, ale z rynkiem trudno się bić.
  • Re: Konsolidacja Autor: ~As [78.131.219.*]
    SFD jest tanie, ja również myślę że do września ATH nie będzie
  • Re: Konsolidacja Autor: steve2 [89.200.165.*]
    Dnia 2021-07-19 o godz. 17:21 ~Asdf napisał(a):
    > Pierwszego ruchu spodziewam się po raporcie kwartalnym, chyba koło połowy sierpnia. A tak to kiszonka. Jak raport będzie dobry to powinno coś się ruszyć

Dzie?Chyba w dół.To co teraz się tu odbywa to wstęp do "mojego" poziomu 1zł.Niestety dla Was stety dla mnie.Tak to wygląda na 80%-tach na banowej i SFD nie będzie wyjątkiem.Jeszcze raz powtarzam kurs wyprzedził o 2 lata wzrost spółki.Reset now!Czekam.
  • Re: Konsolidacja Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    No i trochę za wcześnie wróciłem. A tak mnie tu łajano, że naganiam na spadki :) Tak jakby kurs zależał od postów jakiegoś typa piszącego na bankierze :)
    No i gdzie ci klepiący się po plecach :)

A pisałem nic wiecznie nie rośnie i korekty będą i będzie można na nich przyciąć dodatkowe procenty to mnie jeden z drugim od trolli wyzywali :)
  • Re: Konsolidacja Autor: winstrol [89.239.107.*]
    bo jak się ma średnią ok1zł i dużo akcji, to czasami miło utrzeć nosa komuś, komu się wydaje, że zrobił kółko i wszedł w lokalnym dołku
  • Re: Konsolidacja Autor: ~maro [178.51.183.*]
    moze w koncu białemu odwidzi sie sfd, i sobie stąd pójdzie jak reasumując swoje kółka wyjdzie na minus....
    @winstrol

To jest poziom 6 klasy szkoły podstawowej Chodziłeś na wagary? :)
    Masz akcje po 4zł, sprzedajesz po 6 z groszami. Odkupujesz średnio po 5,10--5,20 (choć i kilka szt po 5,40).
    Odpowiedzi:
    -masz tyle samo akcji
    -masz mniej akcji
    -masz więcej akcji

Jak nie dasz rady to weź może korepetycje....

p.s
    gdybym wiedział kiedy są dołki byłbym obrzydliwie bogaty
    @maro

Weź korepetycje z kolegą powyżej, zaoszczędzicie parę groszy a i liczysz się nauczysz bo bez tego na bananie ani rusz :)
  • Re: Konsolidacja Autor: ~Modrek [188.147.38.*]
    Ja wiszę na sporym haku teraz mam nadzieję że odbije
  • Re: Konsolidacja Autor: ~Pipk [46.204.53.*]
    Przykro mi ale lecimy na 3 zł wg. Wskaźników

Czas najwyższy sprzedać bajjj
[x]
SFD -5,21% 2,73 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.