• skarga do KNF Autor: ~src [178.169.139.*]
    Nie chce byc pieniacz, ale dzisiejsze zagranie na kursie -7,5% spadku Browaru w 4 godziny, to dla przedszkolaka jest manipulacja na kursie. Kazdy co choc 1 akcje posiada moze kilka uwag do KNF napisac i chyba powoli dojrzewam, zeby jak Amerykanka oficjalnie zaprotestowac. Swiat kolesi nie za bardzo mi pasuje. Chlopaki rozdzielaja sobie akcje za 1/4 obecnej wartosci, drukuja grube miliony i jakby nie bylo smieja sie po pas. Kasuja-moderatorem-normalne wypowiedzi-nikogo nie obrazajace, tylko opisujace rzeczywistosc. Strach tu inwestowac i trzymac pieniadze. Taki morgi troll czy ich szczekaczka-rzecznik straszy o scaleniu 1:10000 czego moderator nie usuwa.Smrod na odleglosc. Jak z Misia - to pisze ja - ktoco-pod ksywka src
  • Re: skarga do KNF Autor: ~pawel [188.146.227.*]

taki kurs botak jeden sporzedał a drugi kupil

mogłes kupic wiecej za drozej
    nie czepiam sie i nie usprawiedliwiam
    takie wyskoki zawsze beda
  • Re: skarga do KNF Autor: ~ktoco [178.169.139.*]
    Chcialbym Pawel zebys mial racje. Wtedy wszystko jakies normalne by bylo, ale widziales poranne obroty, a w koncu kurs na bazie czegos ustalaja. Piszac bez spiskowych teoryjek - dziwny jest ten Swiat. ::))
    to nic nieznaczące wachniecie
    kazdy kto wiecej bedzie chcial kupic albo sprzedac to zna cene
    na spokojnie podchodz do tego
    dzieki - oki:::)))
    to co zostało kupione to zmniejszyło ilośc akcji wrzuconych globalnie do sprzedazy

https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-bro,wId,8700,tab,przebieg-sesji

ja tutaj na spokojnie sobie zagladam
    zliczam ilosc zlecen na sprzedaz
    ilosc akcji chetnych zmienic dom do 0,4 obecnie. mozesz sobie własny ustalic
    jeszcze raz dzieki. Milego wieczoru. O.
  • Re: skarga do KNF Autor: ~łysy [178.212.155.*]
    Jaka skarga do knf? Wy jesteście poważni? Gdyby byli chętni na papier i chcieli brać w większych ilościach, braliby pkcem to wtedy w dwa dni by był 1pln za akcję. a że w ciągu dnia jest chętnych na akcje za tysiąc złotych czy maksymalnie 10 tysięcy to tak jest.
    Kurs jest ustalany na podstawie najniższego zlecenia na sprzedaż, jeśli nie ma zlecenia na większą ilość na kupno o wyższej cenie. Nikt nie chciał brać za większe pieniądze o 15tej przed sesją. Takie są realia gry na dwóch fiksach. Mi też to średnio odpowiada. Namawiajcie na kupno akcji, naganiajcie po forach to będziecie mieli wystrzały i dzidy. Hehe. Tyle, że spekulanci niechętnie patrzą na na taki system notowań. Druga sprawa to umiejętność gry na dwóch fiksach. Chcesz kupić akcje to musisz patrzeć w arkusz zleceń, wystawić swoje przed sesją by wpadła odpowiednia ilość albo właśnie brać pkcem. Wtedy masz gwarancję, że pakiecik o tej ilości kupisz. Takie pakieciki po 200 czy 400 sztuk to może właśnie pakiety akcjonariuszy, którym tylko tyle wpadło do koszyczka i chcą się tego pakieciku za stówkę pozbyć.
  • Re: skarga do KNF Autor: ~ktoco [95.42.177.*]
    Lysy znasz sie na tym , ja za bardzo jestem prostolinijny/naiwny. Fajnie ze tak napisales. Wazne ze w kilka osob na tym forum wierzyymy w to co robimy, pozdr, O
  • Re: skarga do KNF Autor: ~fdg [83.26.82.*]
    Piszta skargę do Zbycha,on wam pomoże
    na chwilę obecną macie niecałe 7000 akcji na sprzedaż po 38 groszy. i taki będzie kurs jeśli nikt nie zdecyduje się sprzedać za mniejsze pieniądze. kurs to nie jest problem. problemem jest brak popytu i nieumiejętność kupowania na dwóch fiksach. trzeba wystawić zlecenie na kupno przed sesją a nie liczyć, że coś wpadnie w trakcie.
    i właśnie przez to, że nie wpada do koszyczka ludzie dają sobie spokój z zakupem. ja sam miałem ze trzy podejścia do dokupienia za 30gr przez trzy miesiące i nic nie wpadło, bo dziadowałem i liczyłem na grosik czy dwa mniej. owszem, była okazja kupić ale o 11:00 już akcji nie było, bo kupił ten co wystawił zlecenie troszkę wyżej. można by tu stworzyć manuala jak kupić skutecznie akcje, by wpadł dobry pakiet.
  • Re: skarga do KNF/Lysy Autor: ~ktoco [95.42.177.*]
    To jak wszystko jest takie logiczne i cacy - to w jaki sposob wczoraj zawieruszylo sie 500 akcji po 0.35, kiedy iles razy wiecej akcjin ma wyzszy kurs.w ofercie sprzedazy? czy to przypadek? blad systemu? czy tak system dziala-odczytuje najnizsza oferte i taka cene wprowadza (niezaleznie od ilosci akcji oferowanych w tej cenie - a moze robi srednia wazona - dlatego te koncowki np. 0.336, 0.378 etc?. Jezeli to trzecie t(bez sredniej wazonej) to wcale dzisiaj nie musi byc 0.38, tylko za chwile 0.32 - bo ktos wprowadzi do systemu kapke akcji i wiadomo o co chodzi
  • Re: skarga do KNF/Lysy Autor: ~pawel [159.205.254.*]
    poprostu sie zgrało
    jeden wystawil 500, na sprzedaz
    drugi 500 na kupno po trej samej cenie
    my tak mozemy zrobic ze 33 akcje np po 0,01

inne kursy były wyższe ale nie zgrały sie dwie strony

no tak, ale to jakby potwierdza calkowita sterowalnosc kursu. i jezeli ktos nie chce zeby przekroczylo np. 0.35 to zleca sprzedaz i kupno np. tych 500 akcji, placi 10 zetow za operacje PKO BP - DM,, i sobie odkupuje, chyba, ze ktos mu sie wtryni, to najwyzej sprzeda, ale kurs blokuje. No i wracamy do teorii spiskowych hehe
  • Re: skarga do KNF/Lysy/przewidywane 0.35 Autor: ~ktoco [95.42.177.*]
    jakis as chce sprzedac 31 akcji za 1 gr., inny as kupic 200 akcji za 0.35 - no i pozamiatane. Na Bronka wychodzi, tyle, ze jakis popyt jest - w koncu wczoraj dopoki nie zgasili kursu 13500 zmienilo wlasciciela po 0.378 i mialo isc w gore. No, ale pojdzie w dol, sesja-dwie i asy beda handlowaly na starym poziomie 0.3-0.32 a chlopaki bez zwracania zbednej uwagi rozdadza sobie 45 melonow akcji po 10 groni
  • Re: skarga do KNF/Lysy/przewidywane 0.35 Autor: ~łysy [178.212.155.*]
    ten as z jednym groszem na s jest tu od kilku miesięcy. usunie zlecenie przed sesją ;) pewnie chce kupić taniej i naiwnie wystawia takiego straszaka ;) jeśli nie usunie to sprzeda po.. 38 groszy jeśli nie ma innych zleceń niż to na 35 gr i 38 na sprzedaż hehe.
  • Re: skarga do KNF/Lysy Autor: ~pawel [159.205.254.*]
    no nie. jak zechcesz kupic 6000 akcji po 0,38 to kupisz ty wtedy

dostane troche kasy, to sprawdze. Jak sie potwierdzi co piszesz to wszystko okey, jak nie, to przynajmniej bedziemy wiedzieli w jakim dolku jestesmy. pzdr. O
    trzeba brać pkcem. jest teraz zlecenie na 2k akcji na kupno i ten ktoś te 2000 akcji kupi. przeczytajcie jeszcze raz mój pogrubiony tekst z poprzednich postów. kurs ustala rynek. my też tutaj możemy się umówić na wymianę akcji ja kupuję 2000 akcji po 30gr, ktoś z Was mi je sprzeda w tych pieniądzach, wystawiając zlecenie na tę samą ilość i cenę. jeśli to będzie najniższa oferta to się wymienimy akcjami. gorzej jak ktoś wystawi zlecenie pkc na kupno, wtedy on zbierze.
    i najważniejsze jak ktoś jest zdecydowany na zakup to wystawiać zlecenia przed sesjami. przed 11 i przed 15. wystawisz pkc na kupno o 11:03, to czasem i tak nie kupisz, bo już akcji nie ma.
    W sumie o tym mniej wiecej pisalem. Ale na razie nikt z nas nie chce sprzedawac, wiec poza-ze ladnie wyglada gdy kurs wyzszy-znaczenia to dla nas nie ma-a jak bedziemy chcieli dokupic to im nizszy tym lepszy i fakt PKC-WDA - wtedy zbiezesz spokojnie upragniona ilosc, najwyzej w ciagu kilku sesji hehe
    jest 3 131 akcji po 37 groszy. Tylko pytanie czy ktoś zdąży to kupić. bo widłowy zamknie sesję i pójdzie na kawę. Z tym też jest problem. Że pół godziny po 11tej już nie da się kupić.
    i ten, kto chciał 2k akcji i wystawił pkcem zlecenie już ma je w portfelu. więc nie doszukujcie się teorii spiskowych o machlojkach morgensztejnów hehe. po prostu nie ma chętnych na akcje. będa chętni, będa umieli je kupić to kurs będzie rósł a nie kółeczko wzajemnej adoracji i pięciu akcjonariuszy na bankierze ;) musimy czekać do wyników za 2 kwartał. wtedy będzie ciekawiej ;) a teraz cieszcie się wakacjami.
  • Re: skarga do KNF Autor: ~pawel [159.205.254.*]
    te dwa fixingi maja to do siebie ze trwaja dwa razy po 30 minut.

poszło 2000 tys akcji po ustalonym kursie. teraz do 11:30 musisz sie zmiescic w czasie zeby po tym kursie dokupic reszte jak jest , jak chcesz,
    kursu juz nie mozesz zmienc bo na ten fixing to jest wycena kursu
    Moze faktycznie wyluzowac. I tak bedzie po naszej mysli, tylko troche cierpliwosci, 2Q,w sierpniu 3Q w listopadzie zapewne i pewnie do tego czasu wiele sie dowiemy. o co w tym wszystkim chodzi. Udanego weekendu. O
    jeszcze jest jedna opcja zabezpieczajaca. powiedzmy wystawiasz na sprzedaz 3000 akcji po 35 gr. ja wystaiam zamowienie na te 3000 akcji zakup po 35 gr a drugie zlecenie robie PKC na te 3000 akcji i akcje nie wyparuja u kogos, chyba, ze ktos pkc wystawil przedemna, ale jak zrobisz pkc o 11.30 lub 15.30 to bedziesz pierwszy i mozna tak mielic akcje jak w maszynce do liczenia pieniedzy. Obrot jest, koszt sesji 10 pln i szafa gra.
    Zobaczymy ile tych akcyjek za 0.37 pojdzie
    Udanych wakacji. Ja w Bulgarii, fajne ceny 30-40% naszych samolot w obie strony 400 zetow od osoby. Fajny hotel z basenem 130 zetow. Generalnie pusto i mozna sie pobyczyc. pzdr.
[x]
CZARNKOW 0,00% 0,08 2025-09-19 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.