Myślę, że niedługo dojdziemy do tego poziomu i tam nastąpi przystanek.
Car, Ty dokładasz nadal te pakiety po 2k? Dobrze by było wiedzieć, że podaż jest z Twojej strony. Na giełdzie taki marazm, że od półtora miesiąca nie robię prawię nic. Dobrze, że ładnie kisimy się powyżej 5zł a nie gdzieś w okolicach 4zł. Jakiś popyt jest, nie sądzę, żeby pochodził od kogoś z forum. A więc dobrze by było, żeby malkotenci oddali akcje teraz i nie marudzili, że jeszcze nie jest po 10zł jak będzie 7-8zł. Bo trochę czasu minie zanim w ogóle dojdzie do 7-8zł.
A skąd nazwa wątku? Na 5,60 czeka większy pakiet niż 2-3k od Cara. :) Będę dawał Wam znać ile zostało jak dojdziemy do tego poziomu. :)
Ale ja niczego nie dokładam. ;) Moje stoi tam gdzie napisałem.
Czyli skoro Ty Car nie dokładasz, to znaczy, ze ktoś jeszcze pare tysiakow chce sprzedać i w okolicy ponad 5zl trochę sprzedawał.
A propos skupu. Mi ten milion na dodatkowy skup nie za bardzo sie podoba. Skup miał sens jak akcje poniżej 3 zł chodziły, ale teraz? Płynności nie ma a kolejne akcje znika z obrotu, Miałem nadzieje, ze te, które teraz skupia trafia do inwestora, który zaplaci za nie więcej niż spółka skupując te akcje, wiec dodatkowy zysk się pojawił. Ale po co nowy skup po wyższych cenach i przy takiej płynności, nie wiem. Teraz wakacje, wiec nie liczę na żadne info, może we wrześniu coś się będzie działo. Chyba, ze w sierpniu ludzie wrócą już z wakacji. W tym roku mam wrażenie, ze wakacje zaczęły się w czerwcu, ze względu na to zimowe zamnkniecie. I być może będą trwały do końca lipca a nie sierpnia jak zwykle.
Drugi tydzień z rzędu zakończony białym korpusem. To cieszy.
Pamiętając o tym, ze wieloletni malkontenci, powieszeni na hakach mieli okazje sprzedać akcje i zapomnieć o spółce, to naprawdę wiedząc o skupie można spokojnie kupować sobie te akcje jako lokatę zakładając, ze sprzeda się je spółce w przeciągu roku wyżej. Jest nadzieja we współpracy z Chińczykami, sa gierki, jest Wprost, ktore nie generuje straty, wiec wszystkie złe rzeczy mamy za sobą. Może wiec od takich osób pochodzi ten skromny popyt. Znanego nie ma już od jakiegoś czasu i przestał zakładać nowe wątki, komuch tez już wszystko sprzedał i po tych cenach nie wróci, obaw o zjazd do 1 zł tez już nie widać (skoro stać ich na kolejny skup, to raczej problemów z gotówka nie maja). Jestesmy po dłuższej korekcie, chyba slonce zaczyna ponownie wychodzić spoza ciemnych chmur. ;)
Powiem tak trochę żałuję że z tych 55 tyś zostało mi 20 tyś bo mam dziwne przeczucia że to rzeczywiście ruszy na ponad 10 zł.No ale ta płynność sam wiesz że ciężko to sprzedać zwłaszcza jak szeroki rynek pierdyknie dwa nie wychodzi się do tej samej rzeki po cenie w której się wcześniej sprzedawało ( nie wiem czy ktoś to wcześniej wymyślił ale takie przysłowie mnie naszło ) a do 6 zł co sprzedawalem już niedaleko
Proszę bardzo, napisałem, ze wystawiłem coś po 5,60 i nagle pojawił się wysyp zleceń tuż poniżej. ;) Ciekawe czy jest nadal jakiś popyt, który to zbierze czy poczekamy pare tygodni aż spółka skupi te 15k wystawione na sprzedaż. ;)
Dziwię się, że co niektórzy sprzedają po tych cenach, ale mamy wolny rynek i niech robią według swojego uznania :-)
Ja niestety nie zdołam zakupić te kilkadziesiąt tys. akcji do 6 zł, ale z przyjemnością bym to uczynił :-)
Spółka może skupować w okolicach 5zl od animatora, bo ktoś animatorowi sypie. To teraz 3k od animatora trzeba odebrać.
Jak tu mają być wzrosty, skoro ktoś animatorowi po 1,5k sypie?
I po co info dać? Żeby ktoś miał wysypac się wyżej? To niech lepiej spółka skupi taniej.
Pewnie po to żeby trochę zarobić i wyjść z tego przy takiej płynności albo trzeba sprzedawać powoli albo wykorzystać moment jak był większy popyt na wzrostach..
Tutaj będzie jeszcze taki popyt, że zabraknie akcji dla kupujących - tylko wytrwali zarobią.
Dedalus pisał, że chce swoim kosztem zwiększyć podaż na spółce, bo jak każdy widzi jest znikoma.
Wystawilem tyle, ze w tydzień można byłoby to zebrać. Małą część tego co mam. Odkupiłem wszystko co sprzedałem powyżej 6zł a powinienem redukować pozycję. Mam na róznych rachunach, również tych, którymi zarządzam na zlecenie, prawie tyle akcji ile miałem jak były po 1zł. Chyba drobna redukcja i realizacja zysku mi się należy, prawda?
Ale być może mam poczekać na info i sprzedać dużo wyżej. Czas pokaże. W każdym razie ciagle wspierałem kurs jak nurkował. Teraz kurs ładnie wygladał, więc chciałem się zredukować. Widać ktoś chce wczesniej parę tysiączków wyrzucić. Trudno, poczekam.