Witam Was..... czy możemy mi w jakiś logiczny sposób podadź powód aż takich spadków? Wiem, że ciężko na giełdzie szukać logiki...ale w tym przypadku to jakieś dziwne. Wyniki nie były złe , perspektywy fajne ,a tu dołek ... no dlaczego?
Jesli zerkaliscie na arkusz to o 9:12 ktos manipuluje kursem wystawiajac jedna akcje na 14.60 - mocno ponizej poziomu na ktorym odbywal sie handel. W tym samym momencie pojawia sie kilka nieco wiekszych zlecen kupna ponizej 15. Manipulujacy testuje czy uda sie kupic ponizej 15. Psychologiczne 15 jest zagrozone, wiec czesc zaczyna sprzedawac nizej niz zalozyli. Tak to rozumiem. Zgadzam sie z generalem, odruchy bezwarunkowe kieruja teraz Blirtem. Fundamenty i wyniki sa, ale sentyment jeszcze nie. Ja za czesc dokupilem. Zobaczymy.
Ewidentna manipulacja kursem i testowanie.
Ja nie siedzę z nosem w notowaniach i niestety się spóźniłem, poniżej 15 wpadło mi tylko kilkadziesiąt sztuk ...
Nieudana ? Mi to raczej wyglada na powolną i stopniowa ewakuację od poziomu 22 tych co kupili za złotówki i widza kolejne raporty. To moja obserwacja, Wy możecie mieć inne odczucia. Zastanawiam się tylko jak to jest, że tyle pisaliscie o super promocji, dostaliście dywidende, a po obrotach szalu zakupow brak ? Dawno tez nie widziałem tu obszernej analizy Kuby na temat "kresek"
Kuba jak bedzie sie rozwijala sytuacja wg Ciebie? Wywołuje Cie do tablicy bo wydaje mi się ze skoro tyle kedys pisales na temat zachowania sie kursu ( bardzo ciekawie i z przyjemnością czytałem te analizy ) to pewnie nie tylko ja bym przeczytal Twoja analize, a tym co zostali na papierze pewnie też ja przeczytaja z przyjemnością. Pozdrawiam.
Mars na arkuszu widac, ze ktos sie bardzo spial zeby zamkniecie bylo na 14.86. O 17:00 szesc malych transakcji na 14.86 i baton na 17 klockow na sell 15.00. Kto mysli, ze to nie ma swojego celu to jego sprawa. Zostawie bez komentarza.
Miki po raz kolejny piszesz o Blircie - oczywiscie kolejny raz negatywnie - nie bedac jego akcjonariuszem, tylko Biomaximy, o ktorej tu co raz pozytywnie smarujesz. To raz. Dyskutuje tu z niejedna osoba o innych przekonaniach niz moje, staram sie nikogo nie obrazac i nie brac do siebie zaczepek. Ale od kiedy zachowales sie jak dzieciak wobec Pati - to dlatego ze wierze ze to bylo ponizej Twojego poziomu - to pozwolisz, ze bede ignorowal Twoje proby rozmow ze mna jak kolega z kolega, moje prawo jak Adiego pisac o tym o czym lubi. :D
Czasy zimy, kiedy siedzielismy kompletnie pozamykani sprzyjal niekonczacym sie analizom wykresow i fundamentow Blirta, teraz mimo, ze mam o wiele mniej czasu i tak smaruje tu wciaz o wiele za duzo. Co do kresek i wciaz aktualnej sytuacji, to odsylam Cie troche na "do widzenia" do mojego posta sprzed wielu miesiecy Niekonczaca sie opowiesc 2, gdzie znajdziesz ciekawe trzy wykresy, szczegolnie ostatni...
Adi co bym dal zeby moje wpisy mialy wplyw na kurs, pisalbym do Ciebie teraz z Pershinga 9X na Karaibach. Obczaj, rakieta. Ale po dzisiaj i wczoraj widze, ze ktos z pewnoscia od dawna troszczy sie o kurs Blirta. I podejrzewam ze nie bez celu. Ale to co mysle moze sie okazac niewiele warte, mimo to ja dzialam jak zaplanowalem. Jesli kurs ruszy na polnoc w wakacje to super, jesli zrobi cos w dol to bede tam czekal z wozkiem na zakupy. Milego weekendu. Pati dobrego urlopu.
Widzisz Kuba zastosowałem się do Twojej rady zeby nie pisac o innej firmie na tym forum, to Ty wspomniałeś. Nie wiem co takiego negatywnego teraz napisalem o Blircie :), ale Ok widze ze można tu pisać tylko po lini głównych akcjonariuszy, a kazdy spadek kursu tlumaczyc ze to wina " niewidzialnego spekulanta, który tu o wszystkim decyduje " No cóż ja pisze co mysle, a nie to co powinienem, zarówno o Blircie jak i innych firmach , o firmie "x" tez nieraz pisalem negatywnie. Pozdrawiam, zycze wzrostu kursu i trzymajta sie :)
Miki ten post mial Cie postawic w pozycji rozsadnej osoby, a utwierdza mnie ze stajesz sie tendencyjny i masz swoje cele w pisaniu nie na swojej spolce wylacznie negatywnych komentarzy, ktore przeplatasz pozytywnymi o swojej. No to szybko bo wieczor zbyt piekny i dugi sie zapowiada :) Na Blircie mozna pisac tylko po linii glownych akcjonariuszy... mowisz? Ale nie widzisz bardzo wielu negatywnych, zwykle niemerytorycznych komentarzy wobec Blirta i wobec pozytywnych komentarzy, co wiecej rowniez osobistych czasem chamskich wycieczek wobec osob ktore uwazaja ze Blirt jest cacy? Serio? Jestes najlepszym przykladem tego ze na forum Blirta mozesz pisac co chcesz, a wlasnie Ci ktorych uznajesz za glownych akcjonariuszy traktuja Cie z najwiekszym szacunkiem jaki spotkasz na forum. Tym bardziej dziwi mnie Twoj komentarz, bo na forum wlasnej spolki ktore kiedys sledzilem doswiadczales nie raz podobnej sytuacji. Wiec drogi Miki jest dokladnie odwrotnie. To Ty pokazujesz ze nie podoba Ci sie ze ktos krytykuje Twoj wpis co jest istota forum i z braku argumentow wrzucasz pusty tekst ze tu mozna pisac tylko pozytywnie. Kto jak kto ale Ciebie o to nie posadzalem. A o niewidzialnych spekulantach na spolkach, no coz moze kiedys dowiesz sie od kogos z pierwszej reki Miki. Moze Ci ktos pokaze cos wiecej. Zrozumiesz wtedy szybko, ze kiedys nie ta pigulke wybrales. Pomijajac ze pisalem tu o sentymencie, o odruchach stadnych i wielu czynnikach na ktorych grubas owszem gra po prostu swoje. Ale pisalem tez ze sa zdarzenia wieksze niz grubas ktore wplywaja na kurs. Wiec znow Miki.. nie mozesz napisac nic wiecej niz tendencyjnie zakpic akurat z argumentu ktorego uzylem wyzej w tym poscie o manipulacji kursem dzis przez spekulanta. No i tak urwe. Take it easy. Jak zawsze, z przymruzeniem oka
Kuba... Miło że postrzegasz mnie jako kumpla ale masz bana. Haha. Sądzę, że raczej kwalifikofal bym się na twojego ojca...Co się czepiasz chłopaka? Nie musi być akcjonariuszem, żeby tu pisać. Ma prawo mieć emocje i je wyrażać. Nie ty jesteś tu od oceniania tego lecz moderator. Nawtykal patiemu? Wspaniale! Pewnie się należało... Sam miałem to kiedyś zrobić. Już ci kiedyś pisałem - zajmij się anal Izą i daruj sobie osobiste wycieczki. Chłopak grzecznie poprosił cię o dalsze opisy twojej chistorii z izą, doceń...
Matko Adi ty zaczynasz sie otwierac. Nie wczuwaj sie z bardzo. Jestem po prostu kolezenski, raczej dla wszystkich. Powiem tylko ze oceniac moge jako forumowicz. A ocenianie moich jako osobiste przez Ciebie, kogos kto obrazal i grozil tu pobiciem forumowicza pozostawie bez komentarza, Nie?
Adi rozbawiles mnie:) Pisze na paru forach w tym na forum firmy "x" Kuba i jego czepianie sie to jak "łagodna owieczka" w porównaniu z patotrolami z forum firmy x :) Zastanawialem sie jaka role Kuba pełni na tym forum bo jest "nie tuzinkowa osoba" dlatego pozwoliłem sobie na pare wpisow, tylko tyle bo nie bylem do końca przekonany a jestem ciekawski :) Jeśli ktoś czytal wczesniejsze moje posty to mu wyjdzie ze bardziej chwalilem Blirta niz pisalem negatywnie Bawia mnie tez wpisy o podstawianiu wielkich koszy jak kurs spadnie, a nawet o sprzedaży samochodu zeby kupic akcje. Dlaczego, bo podobne czytałem jak kurs byl po 20 a przy 15 koszy brak :) Wpis ostatni Pozdro
Miki właściwie nic do Ciebie nie mam, krytykujesz czasem moje wpisy ale rzadko, to normalne, że mamy różne zdania. Co do mojego wpisu o tym , że sprzedam nawet swoją furę jak kurs spadnie do poziomu sprzed covidu ,to był taki ukryty żart, bo uważam, że kursu 1,5 zł nigdy tu już nie będzie, pomijając oczywiście wszelkie katastrofy finansowe. :))
I Adi, zachowania tego człowieka zupełnie nie rozumiem, chyba trafiłam w jakiś jego czuły punkt i jest teraz wściekły. Nigdy nie rozumiałam ludzi piszących na spółkach, które dyskredytują. Pewnie jak się nasyci akcjami to się uciszy hipokryta . :D U mnie ma bana. Proszę więc Cię Kuba nie zniżaj się do jego poziomu, w końcu jesteś prezesem Blirta, a jak chyba wice. :DDD
Tez jestes nietuzikowy Miki, ja udzielam sie na forum Blirta bo mam Blirta w przeciwienstwie do Ciebie. E nie naciagaj od wielu wpisow piszesz tylko negatywnie, moze sie myle to podrzuc cos pozytywnego co napisales. I juz zupelnie rece opadaja... ja sie Ciebie czepiam... Miki przesledz swoje wpisy, ile razy Ty w swoich postach na jakis temat wymieniasz mnie z nicka, wiec kto tu kogo zaczepia hm? Czy ja wchodze na BMX i wywoluje Cie do tablicy osobiscie a pozniej pisze ze sie mnie czepiasz? To chciales zebym Ci odpisywal czy nie, musisz sie zdecydowac. Ja napisalem ostatnio ze dobieram za czesc kasy - planowalem to na tych poziomach, o czym mowilem juz w lutym chyba. I jesli spadnie to bede tam stal z wozkiem na zakupy i nie po to zeby wplywac na kurs ale zeby realizowac moje zalozenia. Moje ryzyko. A wszyscy ktorzy tu pisza pozytywnie pracuja w Blircie, to by mialo w koncu jakis sens. Ale odkrylem gdzie pracuje Adi i Miki. W Biomaximie :D ... i tak po chwili raczej rozczarowany swoim wlasnym dowcipem, ide dalej szlakiem nocnych niedopalkow, jak spiewal pieknie Tomek Makowiecki. Pati na urlopie pamietaj tych kilka slow Hakuna Matata. :)
Kuba tamten mial byc postem ostatnim:) Nigdy nie pisalem, ze sie mnie czepiasz. Napisalem ze Adi mnie rozbawil tym ze napisal, ze sie mnie czepiasz , bo pisze na innych forach i tam to sie dopiero " czepiaja" :) Zawsze fajnie mi sie z Toba pisalo, mimo ze w wielu kwestiach sie znacząco różnimy:)
od pewnego czasu dokupuje blirta, nie wiem dlaczego moje transakcje skupu dzis na liscie pojawiaja sie jako sprzedaze. czy ktos moglby mi to wytlumaczyc?