• Zero transakcji Autor: ~Hmm [88.156.137.*]
    Cienko to widzę …
  • Re: Zero transakcji Autor: ~mklabe [80.51.79.*]
    Zastanówmy się czemu nie ma transakcji? Może do czegoś dojdziemy. My którzy mamy, nie sprzedamy taniej bo nie ma do tego podstaw, Ci którzy chcieliby Kupić-Zarobić-Sprzedać nie robią tego bo nie ma na tyle dużych obrotów żeby Groszołapy się nachapały. Bo o co chodzi z tym obrotem, najlepiej rano kupić po 30 w południe sprzedaż za 34 i na zakończenie sesji znów kupić po 30 - tak by niektórzy chcieli. My trzymamy, i myślę że warto trzymać do konkretnej ceny, razem z wynikami wejdą więksi gracze, a z nimi niestety groszołapy. Na razie jest spokojnie i luz!
  • Re: Zero transakcji Autor: ~abrakadabra [194.120.84.*]
    Popieram co do idei wypowiedź przedpiscy.
    Spółki z małym obrotem niekoniecznie są złe. Są złe dla spekulantów.

A przykłady spółek o niskim obrocie, które mogą lub mogły być dobrą lokatą?

MMA - rok temu - spójrzcie co się z kursem stało (nie mam akcji i nie miałem - i żałuję, ze nie kupiłem trzy miesiące temu, gdy na nią zwróciłem uwagę)
    KVT - rok temu skok i 1 X 21 stawiam na mniejszy, ale jednożnacznie w górę ruch (powoli zaczynam mieć akcje) oraz drugi jednoznacznie w górę gdy prezes poda (na wiosnę?) wysokość kolejnej dywidendy. NIe naganiam, wręcz przeciwnie - gorąco zniechęcam - spółka bez ruchów na kursie, małe obroty no samo dno , pies z kulawą nogą nawet obszczać tego nie chce, smieć, czerwono, akcjonariusze na bankierze nie aktywni - nawet nie ma z kim się pożalić (jeszcze chce kupic trochę a akurat minimalnie spadł kurs więc nie kupujcie do końca sierpnia - wtedy będe miał większą kasę).

Jak ktoś nie jest aktywny to takie spółki (i być może LEGIMI, nie znam wyników finansowych i polityki dywidend, za to jestem zadowolonym ich klientem od dwóch lat więc coś wiem o ich działalności)
    Jak LEGIMI będzie dawać dywidendy może dołączyć do tej listy
[x]
LEGIMI 0,00% 34,00 2025-11-07 15:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.