• Wcale nie skupują. Autor: ~RON [188.147.101.*]
    Ktoś wystawił 47 tys. na S na koniec sesji i nie ruszyli.
  • Re: Wcale nie skupują. Autor: ~zibi [83.5.231.*]
    emisja 1pln plus pp może 10gr. i na jesień akcje po 1,10 i tyle, a za rok nowa emisja itd.
  • Re: Wcale nie skupują. Autor: ~Jan [37.47.147.*]
    Nie ruszyli bo sami ze sobą grają. To praktyka na wielu spółkach szczególnie w takich momentach, gdy można zgarnąć wiele... Leszcz to leszcz po stracie 10% sprzedaje w panice a o kupnie nie ma mowy. Za rok to po 10 zł będzie. Suplementy diety coraz bardziej popularne na świecie wystarczy poczytać, że kto ma kasę to inwestuje w swoje zdrowie a ci co nie mają kasy nie mają co inwestować.
    Jak Pan Roman zacznie sprzedawać to zapewne będzie info. Trzeba się uczyć od najlepszych. Uważam, że pakiet kontrolny w Skotanie dobrze rokuje na przyszłość. Raczej obawiałbym się spółek Skarbu Państwa. Gospodarz dobry potrafi czynić cuda. Może z czasem nastąpi kolejne połączenie spółek Pama Romana? Wspólny zarząd zmniejszył by koszty zarządzania i inne oraz zawęził by grono osób do najbardziej sprawdzonych w pomnażaniu naszych (akcjonariuszy) pieniędzy. Trzeba być cierpliwym. Jeśli tyle lat Pan Roman wierzy w powodzenie swych spółek to ja przy nim zostaję.
  • Re: Wcale nie skupują. Autor: ~Smiech [185.230.168.*]
    Tudzien pp tygodniu, rok po roku i taki sam marazm. Zycia wam zabraknie. Spolka jak ruba na dnie zjada glony. Byly szanse okazje teraz daj daj daj 27mln.
  • Re: Wcale nie skupują. Autor: ~zibi [83.5.231.*]
    To nie jest Pan Roman tylko oszust . Inwestujesz w spółke oszusta, który chce cię okraść.
    Lepiej bymbtego nie naposal.
    Zlodziej w bialych rekawiczkach.
  • Re: Wcale nie skupują. Autor: ~SKOT [5.63.188.*]
    Panie Śmiech - ja też bym bardziej tego lepiej "bymbtego nie naposal". Jestem Pana fanem i też uważam , że ta "spolka jak ruba na dnie zjada glony". Czekam na dalsze spostrzeżenia , bo one są naprawdę trafne.
    Widzisz ja nawet nie oatrze na literowki. Szkoda czasu i sil. Czemu tak bardzo naciagasz ludzi na skotana prosse pana trolla? Zmiane na magazynie di 14 miales w piatek?
    Przez takich jak ty ludzie maja problemy finansowe.
    Tez cie proilem zebys sie tu nie pojawial.
    Mnie nie zalezy na slawie forumowej.
    A jesli choszi o trafnisc uwag na temat kondycji spółki to chyba wszyscy wiedzą? Infestory. Brak sprzedaży zagranicznej brak pomysłów wodorowych. Ledwo co wyszedl na plus. A obietnice były inne a cyferki pokazuja jaka kondycja tego szmatlawca.
    A ty skot to powinieneś przestac naganiac na spółkę.
    Ma akcje to pisze pozytywy a co mają forum zakrakać trole spadkowe? Mądry niech wybierze kto ma rację. Moim zdaniem problemy przejściowe każda spółka miała. Co się na GPW działo 12 marca 2020? Nawet KGHM spadł poniżej 50 zł. PGNiG po 2 zł było. I co wtedy też trole mogły krakać, że jeszcze spadnie i dna nie widać. Tymczasem 27 mln akcji po 2 zł to nie to samo co 200 mln akcji po 190 zł. Ludzie takie sumy ile Skotan kosztuje to Romek pewnie ma tyle biżuterię w swoich dwóch pałacach wartą razem z meblami i wyposażeniem. Na klub sportowy żużlowy więcej pewnie wydał niż te akcje chodzą po 2.50 zł. Zbiera spokojnie bez pośpiechu bo i po co ma przepłacać jak leszcze oddają na niskich poziomach. Tak samo działają szorty. Grają na spadki. Ta złodziejska praktyka jest w świetle prawa polskiego legalna. Przyjdzie taki czas, że wyskoczy ma 5 czy 10 zł aby potem znowu spaść. Prześledźcie inne spółki i w większości jest sinusoida a nie prosta. Sprzedaż w dołku to najgorsze co można teraz zrobić. Po to się zaczyna grę na gpw aby zyskiwać a nie tracić. Jeśli ktoś po zakupie sądził, że po tygodniu BMW kupi to nie na gpw. Bogaci mają kasę i są cierpliwi a biedny ratuje 2/3 swego kapitału bo na kredyt gra... Kiedyś straciłem tak na Biotonie u Krauzego. Gdybym nie spanikował to miałbym po roku 500% zysku z 60 tys zł a tak zaliczyłem wtopę na 14 tys. Pozdrawiam myślących. Nie dać się wyleszczyć. Prezes pewnie to też czyta i myślę, że potwierdzi moje słowa, że spółka pomału wyjdzie na prostą. Z biopaliwami był bardzo dobry pomysł ale co z tego jak rząd nie wspierał innowacji a nowe kosztuje... Kto to mógł przewidzieć. Uczymy się na błędach i mądry Polak po szkodzie. Miałem Skotan po 3 zł sprzedałem po 3.20 a skoczył na 4 zł. Gdybym sprzedał po 4 zł to miałbym zysk spory a jak bym nie sprzedał to 30% bym teraz do tyłu był gdybym sprzedał. Zasada jest prosta, tracicie jak zostanie zaksięgowana sprzedaż ze stratą a tak to do roboty innej, zająć się czymś. Wystawić akcje na sprzedaż po satysfakcjonującej nas cenie i nie płakać przed komputerem czy telefonem. To nic nie pomoże...
  • Re: Wcale nie skupują. Autor: ~SKOT [5.63.188.*]
    "Widzisz ja nawet nie oatrze na literowki. Szkoda czasu i sil. Czemu tak bardzo naciagasz ludzi na skotana prosse pana trolla? Zmiane na magazynie di 14 miales w piatek?
    Przez takich jak ty ludzie maja problemy finansowe.
    Tez cie proilem zebys sie tu nie pojawial.
    Mnie nie zalezy na slawie forumowej."

Panie Śmiech to , że nie patrzysz na literówki świadczy tylko o tym , że jesteś miernym inwestorem i co najwyżej marnie wykształconym człowiekiem . Wiem , wiem nie jestem trendy , bo to norma. Jestem człowiekiem starego myślenia. Więc wiedz to , że to co napiszesz i w jaki sposób , tak zostaniesz oceniony. Dla mnie jesteś analfabetą. Tłumaczenie literówką - tak wszechobecne , nie jest wymówką - a tak powszechne wśród młodzieży. To , co napiszesz i jak -jest oddaniem szacunku dla czytającego. Jeżeli tak piszesz , to znaczy czytającego masz w głębokim poważaniu. Byli ludzie na tym forum , z którymi nie zgadzałem się, ale pisali po polsku i dla mnie byli to ludzie, z którymi można dyskutować . Tłumaczenie z literówkami jest słabe.
[x]
ONESANO 0,45% 0,89 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.