Czy ktoś czytał raport? Czy ktoś jest w stanie potwierdzić kompetencje tego Pana? Nic nie mogę na jego temat znaleźć. Raport jest bardzo interesujący, tylko pytanie czy jego poprzednie analizy dotyczące innych spółek się sprawdziły? Bardzo ważne, raport nie zawiera przejęcia faktora z Chorwacji i ewentualnych kolejnych przejęć w innych krajach, jest tam prognoza do 2024, a spółka zamierza w 2 lata wejść na kolejne rynki, założenia swoje, pewnie w praktyce wejście będzie tylko na 2 max 3, ale jednak.
Ja Wam nie pomogę, posiadam już ogromny jak na procent mojego portfela pakiet akcji, coś jeszcze raz po raz dobiorę, ale siedzę i czekam, zamierzam posiedzieć tutaj kilka dobrych lat, a leci już piąty rok. Generalnie nie trzeba ingerować w kurs, namawiać, skupować, spółka robi swoje, przychody rosną, zyski urosną wraz z zwiększeniem ilości klientów i marży, czym są więksi tym maleje koszt finansowania, inwestycje są poczynione na kilku frontach, przepływy pieniężne się zgadzają, bilans zdrowy, zarząd mocny, w bebechach wszystko gra, obligacje mi zawsze wykupowali w terminie, przerzuciłem się na akcje, mam na ten moment oczywiście stratę papierową, ale kto by się tym tam przejmował.
Nie sprzedaje, wystawia na jednym rachunku i kupuje je od razu na drugim, zachowując akcje, a skupuje to co słabe ręce oddają na tych poziomach, on ma czas i pieniądze, żeby grać w tę grę, ja na szczęście też mam czas, ale rozumiem, jak nie jedna osoba nie wytrzyma presji takiego spadku bądź presji czasu i mu akcje po prostu odda.
Czyli zarzucasz manipulację kursem giełdowym wiadomej osobie, czyli działanie przestępcze.
"Manipulację na tym rynku można więc zdefiniować jako szereg działań nakierowanych na
podaż lub popyt, mających na celu obniżenie lub podwyższenie kursu-ceny, by
spowodować transakcje kupna lub sprzedaży przez innych uczestników rynku po kursie
korzystnym dla inicjatora tych działań"