Arkusz na s pusty, nikt nie chce sprzedawać bo wszyscy czekają na te 10 zł do końca tygodnia czy tam miesiąca. Jeden szczęściarz wyszarpał jedną perłę z rana i teraz już pewnie rozmyśla jakim samochodem z salonu wyjedzie. Proste.
Magna była warta rano jakieś 30 baniek poszło info że dostaną 160 baniek to nic dziwnego że rośnie. Skończy się jak na brasterze, urośnie x 10 spadnie razy 8, kto zarobi ten zarobi, kto zawiśnie ten zawiśnie. Trzeba było pisać o 10:54 a nie teraz jak już 75% w górę poszło a otworzy się jeszcze wyżej.
jak będzie info przed 20 lipca to pewnie urośnie, tylko że po 20-tym ostro spadnie, pytanie do ilu. nadchodzący krótki okres będzie dla graczy o stalowych nerwach i szybkim palcu na klawiaturze. chyba ze będą trzymac kurs za morde na sporych widłach
Nie ma obrotu bo przy tym FF (gdzie tylko ja i 3 znajomych mamy prawie 5% FF), tym co się stanie na papierze (nasze akcje na S nie pojawią się jeszcze przez długi czas), jedyną szansą na wiekszy obrót jest jakiś bardzo mocny impuls, a tak to spółdzielcza wymiana, albo "korygowanie" kursu zleceniami do 100 akcji Nie ma na rynku papieru, a to niestety nie działa dobrze w przypadku Code na długość w tym przypadku wzrostów, spekulacja też tu nie ma czym się bawić, nikt tu nawet nie ma zamiaru robić SL bo musiałaby się ziemia zapaść żeby tu nie było absolutnej rakiety. Klasycznie nie jestem za rozwodnieniem dla publiki, ale emisje są tu konieczne, żeby pobudzić handel. Gdyby tu były normalne obroty to za sam model biznesowy na takim rynku jak gry tu już dawno by było xx,- przy większym FF
Dobrze prawisz. Z jednej strony dobrze, że mamy taki akcjonariat któremu nie zależy na uplynnianiu pakietów przy marnym wzroście, tylko czekamy na konkretną rakietę.
Z drugiej właśnie przez to jest tu taka cisza i obroty jak w sklepiku szkolnym.
Czekać tylko na ogień który podpali lont i zainteresowanie szerszej grupy inwestorow a zlecenia pkc zrobią swoje
Prawdziwe zainteresowanie inwestorów pojawia się wtedy, kiedy jest rynek wtórny. Tak jak w crowdfundingu naturalną kontynuacją postaci rynku wtórnego umożliwiającą wyjście z inwestycji jest NewConnect, tak dla tokenów coś takiego nie istnieje. Dzięki hojnemu wsparciu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju udało nam się stworzyć zespół, który buduje teraz taką platformę do obrotu tokenami opartą na elementach technologii blockchain. Liczymy, że uruchomimy ją w drugiej połowie roku – zapowiada Marek Dietl. Przewagą platformy ma być łatwa dostępność. Dokonywać transakcji będzie można z poziomu smartfona, do transakcji czy handlu tokenami nie będzie potrzebne pośrednictwo, a dzięki technologii blockchain wszystko będzie rozliczane w czasie rzeczywistym. Dlatego GPW liczy na duże zainteresowanie projektem. – Rynek buduje się bardzo wolno, natomiast jak się zbuduje, staje się swego rodzaju perpetuum mobile – sam się napędza – przekonuje prezes GPW. – Potrzebujemy kilka lat na to, żeby rynek mógł się rozwinąć.
Wystarczy że wypalą 2-3 pomysły. Ale jak wypalą wszystkie to będzie miodzio. Raisemana skazana na sukces, aczkolwiek rozkręcenie się może potrwać. Z gamingiem może być różnie, zależy czy gry będą coś warte. Bluza - dla mnie abstrakcja ale jakiś tam potencjał ma. Nft - jak szybko zadziałają to może być spoko. Venture building - tu też różnie może być i na pewno potrwa to dłuższy czas. Tak więc perspektyw wzrostu mamy na najbliższe lata zapewnione, pytanie ile z tego wykorzystają, a dla nas akcjonariuszy, jak bardzo pozytywnie przyjmie to rynek.
Tak czy siak jest potencjał do wzrostu i oczywiście jako akcjonariusz chciałabym aby wszystko wypaliło. Bluza - ja akurat bym nie kupił ale jestem starej daty więc niech się lodziez wypowie :)
Gra też mnie nie przekonuje - jak już kilka razy pisałem
Skupiam się zatem na Raisemanie i Vneturw biuliding bo tam jest pole do popisu. 9 na 10 projektów nie wypaki ale jeden okaże się złotym strzalem i lecimy ostro na północ. Pieniądze z takich inwestycji pozwola na dalsze projekty a nie boję się o pomysły bo na pokładzie jest INC i PLW
GPW objęło patronat nad Raisemana i sama otworzy platformę do handlu tymi tokenami.
Oczywiście, że możemy być potrzeba kilku lat na to oby wszystko się rozchulalo ale żyjemy w coraz bardziej zdigitalizowanym świecie i wg mnie powyższe projekty mają rację bytu.
Zawsze istnieje ryzyko, że plany zarządu to tylko czcze gadanie i ściemnianie inwestorów. Ale w takim razie czym się kierować przy wyborze spółek?
Każdy zarząd może kłamać i owijać w bawełnę i tak na prawdę nigdy nie wiemy co będzie w przyszłości l.
Pozostaje uwierzyć, zainwestować i w przyszłości się przekonać czy to była dobra decyzja
Tak pod tym względem masz rację ale na pokładzie jest teraz inc i PLW i wydaje mi się że nie pozwoliliby na nadszarpnięcie swojej reputacji....
Mam nadzieje jednak, że historia ich czegoś nauczyła (stąd zmiana nazwy) i teraz wypłyną na szerokie wody
Nie zaprzeczę ze tu może być podobnie. Biorąc jedynka pod uwagę wszystkie za i przeciw postanowiłem zainwestować i nie pozostaje mi nic innego niż czekanie
Nie jestem dzentelmenem i nie wydaje mi się żebyś ty był :-) więc spokojnie możemy o tym porozmawiać. Przecież nikt ci tego nie zabierze, nie kultywuj zabobonnych tradycji na temat pieniądza jakie funkcjonują w polskim społeczeństwie
Nie uważam tego za zabobon a rozsądne działanie. Zauważyłeś jak ludzie regaguja na informacje, że ktoś ma więcej od nich? A nie daj Boże nie na pracował się przy tym.
Dlatego też nie rozpowiadam na lewo i prawo ile zarabiam, co kupuje i za ile itp. "im mniej wiesz tym lepiej śpisz"
Dlatego a tym forum jak już wypowiadam się na temat jakiejś spółki to nie chwalę/żale się ile zarobiłem/straciłem lub ile zainwestowałem. Fak jest to forum anonimowe i mogę napisać wszystko i zgodnie i nie zgodnie z prawdą ale po co?
Zakładam, że pod drugiej stronie monitora znajdą się ludzie którzy będą chcieli rozważyć każde za i przeciw danej inwestycji i ewentualnie pomoc bądź zniechęcić do wyboru danej spółki.
Ostateczna decyzję jednak każdy niech podejmie sam i niech sam odpowiada za swoje czyny.
A widzę że większość chciałaby mieć wszystko podane na tacy, a przy ewentuoanym niepowodzeniu zwalic winę na jakiegos anonima z forum.
Odbiegłem trochę od tematu a ciekawi mnie Wilku co ewentualnie dalaby Ci informacja o dokładnej ilości zainwestowanych przeze mnie środków?
Akcji codeaddict nie mam i mieć nie będę więc jakiekolwiek rady co do kupna nie dotyczą mojej osoby.
Jestem ciekaw po prostu ile wsadziłeś, czysta ciekawość
Nie odpowiem na to pytanie. Nie chce żeby zaraz mi jakiś troll zarzucił,że działam na spadki, wzrosty,chce kupić tanio itd. Jeśli ktoś kupił i czuje że będzie dobrze na spółce,to mi nic do tego, ja mam swoje już wyrobione zdanie.
Cały czas jestem ciekaw ile przeznaczyłeś na akcje tej spółki
Masz swoje wyrobione zdanie, ale w tym wątku napisałeś, zastanawiasz się nad kupnem za 20k...
Wiec rozważasz za i przeciw.
Ja przedstawiłem kilka argumentow za więc może Ty przedstawisz swoje na nie.
Podyskutujemy i każdy oceni czy warto - trolami się nie przejmuj - były są i będą.
Po to jest (chyba) to forum żeby każdy mógł napisać co mu leży na sercu a czy merytorycznie czy nie to już inna sprawa.
Kilkadziesiąt tys akcji (<50tys) kupowane w przedziałach od 1 zł do 4 zł
Seriooooo? Nie masz i nie zamierzasz miec akcji a siedzisz na forum i się aktywnie udzielasz? Masz za dużo czasu wolnego czy co? Nie lepiej obejrzeć serial lub wyjść na spacer? A w ogóle to gdzieś już to słyszałem... Spejson - to ty???