Dnia 2021-06-22 o godz. 11:00 ~as napisał(a): > Rzeczywiste złote. Za 2.5 jak złapie to nie wypuści.
wredne s-ki co płacą dywidendę to szmaciarze i łobuzy powinni takich zamykać do ancla tylko te co nie płacą bo nie mają z czego sa OK filozofia Kalego :);):):)
Dnia 2021-06-23 o godz. 15:01 ~As napisał(a): > Niestety to prawda. > > GPW to taki lep na muchy. > > Dla dywidendy przykleiły się. A odpadną w panice przy kursie około 40. Taka tu kolej rzeczy. > > Pozdrawiam.
za mało wypiłem by to zrozumieć :):):):) ale przy 40 to biorę pod korek :)
Oj,na brykał się ostatnio wystarczająco. Nie długo będzie odcięcie dywidendy. I bryknie sobie jeszcze sporo niżej. Takiż to już gpw-muł. Nic na to nie poradzisz.
Masz komunikat z 2 lipca na tym papierze "obroty w czerwcu spadły" po ponad rocznych znaczących wzrostach. To oznacza, że coś wisi w powietrzu i zapowiadane od lat gwałtowne załamanie na światowych rynkach akcji może się ziścić. Czy akurat teraz to czas pokarze. Niektórzy ryzykanci łapią jeszcze resztki bo indeksy ustanawiają kolejne rekordy przy spadających obrotach a to oznacza, że będzie z czego spadać.
Dnia 2021-07-09 o godz. 13:23 ~Pietrek napisał(a): > Masz komunikat z 2 lipca na tym papierze "obroty w czerwcu spadły" po ponad rocznych znaczących wzrostach. To oznacza, że coś wisi w powietrzu i zapowiadane od lat gwałtowne załamanie na światowych rynkach akcji może się ziścić. Czy akurat teraz to czas pokarze. Niektórzy ryzykanci łapią jeszcze resztki bo indeksy ustanawiają kolejne rekordy przy spadających obrotach a to oznacza, że będzie z czego spadać.
po takim załamaniu będzie dużo tanich akcji do wzięcia :):):) mądry zarobi :):):)
Dnia 2021-07-23 o godz. 12:03 ~As napisał(a): > Wszystko idzie zgodnie z planem. 45 długo się nie utrzyma. Ciekawe, kiedy będzie 40. Tam dopiero zacznie się branie.
Dobre sobie.
Czas mi jednak się pożegnać.
Długa droga mnie czeka przez Ocean Spokojny.
Z Chile do Chin.
40 czy 50 będzie za miesiąc?
Na naszej GPW wszystko jest możliwe.
Nawet 30 jak przed rokiem.
Powodzenia.
Dnia 2021-07-24 o godz. 23:38 ~As napisał(a): > Dobre sobie. > > Czas mi jednak się pożegnać. > > Długa droga mnie czeka przez Ocean Spokojny. > > Z Chile do Chin. > > 40 czy 50 będzie za miesiąc? > > Na naszej GPW wszystko jest możliwe. > > Nawet 30 jak przed rokiem. > > Powodzenia.
Dnia 2021-07-09 o godz. 12:16 ~as napisał(a): > Jak dalej tak będzie to do dnia dywidendy kurs spadnie do 45ciu. > Do tzw.godziwej wyceny. > Dystrybucja akcji jak nic.
wogle będzie za darmo :):):):) będą jeszcze dopłacać by ktoś odebrał ten papier :):)
Witam. Nareszcie dotarłem do Chin. Pięknie się płynęło dopuki tajfun nie przytrzymał. Dziś tu ładna pogoda. A jak tam nasza GPW? Widać po kursie, że dość mocno się trzyma.
PZU sprawa bardziej skomplikowana, bo tam dywidenda z 2 lat i nie wiadomo jak przyszłe zyski ale co Cie tu obchodzi kurs, masz co roku wyższą dywidendę, która i teraz wychodzi bardzo przyzwoita, niskie stopy procentowe spowodują utrzymanie zainteresowania giełdą wiec wyniki będą tu dobre cały czas.
W końcu kurs wywali ale nie wiem czy chce tego, przecież po 43-44 to świetna cena, nawet jak stopy wzrosna to już nie do poziomu, który mógłby tu z dywidendą dyskutować, tylko kupić i przy takiej cenie reinwestować dywidende.
No i jak tam w nowym roku? Długo mnie znowu nie było. I widzę, że 40ci było. Wszystko zgodnie z planem. Teraz już jak co roku do dywidendy kierunek 50.