• Luka Autor: ~Bingo [31.60.235.*]
    Jw na 2.69 do domknięcia kwestia czasu. Wezwanie na 2 PLN mimo tego kurs domkna lukę na 1.7.. Tu będzie podobnie
  • Re: Luka Autor: ~przewidujacy [77.65.83.*]
    Luka w rozumie?
  • Re: Luka Autor: ~jason [195.20.110.*]
    Od tej wysokiej temperatury komuś się białko ścina :)
  • Re: Luka Autor: ~Kulawy [46.204.17.*]
    Stary taty gadanie. A luka z dnia ogłoszenia wezwania z 1 zł na 1.4 to czemu nie jest domknięta ? Może tam domkniemy co ? Jak chcesz jakaś prawidłowość to najpierw podniesienie ceny do 4 zł a po zakończeniu domkniemy może kiedyś Luke na 3.3 w co watpie
  • Re: Luka Autor: ~Bingo [94.101.18.*]
    Człowieku gdzie ty masz lukę na kursie z 1 na 1,4 coś ci się pomieszało .A jezeli chodzi o lukę z wezwania na 2 pln kurs dzień przed najwyzszy poziom miał 1,73 przed ogłoszeniem wezwania z 26 czerwca 2020 a 7 lipca kurs domknął te 1,73.Może łaskawie wyjaśnisz mi czemu domknął jak wezwanie było po 2 złote
  • Re: Luka Autor: ~jason [91.246.104.*]
    Co ty tu o kreskach gadasz człowieku… idź na plastykę bawić się w rysowanie. Tutaj rozmawiamy o poważnych rzeczach a nie jakiś malowidłach. Kurs poniżej 3 pln to arbitraż cenowy. Ładujesz do wora wszystko i oddajesz w wezwaniu bez ryzyka
  • Re: Luka Autor: ~Bingo [94.101.18.*]
    Do przedszkola to ty możesz iść i rysować ja tylko twierdze co było i co zdarzyć się może .Akurat na Radziu wszystkie luki cenowe byly domykane wcześniej czy pózniej. , Osobiście we wszystkich inwestycjach posiłkuję się głównie AT i żle na tym nie wychodzę. Ale to wszystko z mojej nie mam zamiaru więcej coś komentować
    Jakbyś więcej czytał a nie patrzył na głupie kreski to byś wiedział czym różni się to wezwanie od poprzedniego po 2 pln. Wtedy był warunek zawieszający wezwanie - osiągniecie progu 66%, wiec było spore ryzyko, ze nie odda tyle akcjonariuszy i nie dojdzie do wezwania. Pomimo niezrealizowania się tego wary ku THC OGŁOSIŁ, ze i tak kupi te akcje pokazując duże zainteresowanie kupienia spółki. Teraz nie ma żadnego warunki, wezmą wszystko bez względu na ilość, wiec każde zejście poniżej 3 PLN - koszty transakcyjne daje Ci arbitraż cenowy.

Dlatego lukę o której piszesz nie będzie, bo gwarantuje Ci, ze będzie wielu takich, którzy będą brac wszystko co będzie na podaży poniżej 3 PLN
  • Re: Luka Autor: ~Kulawy [37.30.52.*]
    Zapewne chodzi także o czas po wezwaniu . Podczas wezwania to oczywista oczywistość że nic nie domkniemy. Mnie jakieś kreski na takich drobnych spółkach nie interesują . Tutaj wykres rysuje jakiś drobny biznesmen to nie złoto waluty czy wielkie firmy żeby używać jakiś powtarzalnych schematów zachowania rynku . Tutaj wykres rysuje jakaś idea w głowie jakiegoś gościa na drobnych spółkach są inne zasady.
  • Re: Luka Autor: ~Bingo [31.0.83.*]
    Zasady są takie same kolego tylko rysowanie wykresów wymaga mniejszych nakładów niż spółki duże .Tam sternikiem jest duży kapitał z Nowego Jorku i Londynu ,polski kapitał się tylko przygląda
    Rysować kreski możesz na plastyce. Tutaj jest gra między wzywającym a akcjonariuszami. Nikt na kreski nie patrzy tylko na rachunek ekonomiczny.
    Wezwanie po 3 złote. Zapisy zaczynaja się za tydzień i trwają miesiąc. Przez ten czas kurs będzie chodził w okolicach 3 pln. Jeden będzie zbijać niskimi pakietami żeby dawać wahającym się akcjonariuszom sygnał ze warto oddać a inni którzy będą chcieli grać pod kolejne wezwanie za jakiś czas będą zbierać akcje wiedząc, ze najniższa cena fundamentalna została wyznaczona na 3 PLN. Poniżej tej ceny w wezwaniu wzywający będzie mógł kupować wszystko bez konsekwencji podniesienia ceny osobom, które oddały akcje w wezwaniu.

Nie skupi 100% akcji w tym rzucie, pewnie oddadzą 1,2 fundusze i będzie mieć powyżej 50%.
    Przy takim rozkładzie sił będzie musiał zrobić kolejne wezwanie po wyższej cenie żeby skupić 95% i zrobić przymusowy wykup akcji.
  • Re: Luka Autor: ~RadPolFan [37.47.22.*]
    W przymusowy wykup nie wierze ,
    Szansa na zebranie 95% mało
    Realna
  • Re: Luka Autor: ~Kulawy [37.30.27.*]
    Nie sądzę żeby mieli determinację zdobywać 95 procent. Moim zdaniem to jest wezwanie pod przejęcie kontroli tylko to się liczy....wladza i tyle . Zawsze najważniejsze i najdroższe są te udziały które dają kontrolę i właśnie teraz się to rozegra po przejęciu kontroli pozostałe akcje nie muszą być już tyle warte co obecnie ,to będzie zależało od planów THC to on zdecyduje gdzie to pójdzie i czy w ich interesie jest wzrost ceny akcji. Są spółki które mają wszystko rozwój perspektywy zyski dywidendy itp a kurs to jakieś marne ułamki wartości księgowej. Jeśli się chce można dołować spółkę ile się da jakieś programy motywacyjne , emisję itd. Ja osobiście byłem tu na poprzednim wezwaniu i teraz wróciłem pod kolejne bo co tu można stracić obecnie ? Miesiąc czasu tylko cena już poniżej 3 zł zachaczyla. A w toku wezwania może okazać się że aby osiągnąć jakiś konkretny próg np 66 procent będzie musiał coś dodać bo okaże się np że cena 3 zł da im niewiele a 3.7 da im już np 66 procent i lepiej będzie im dodać te 70 gr i kosztem kilku milionów mieć pełnię władzy. To wszystko okaże się w trakcie wezwania i nie jest jeszcze przesądzone. Nie ma bezpieczniejszej inwestycji miesięcznej perspektywie. Wezwanie bezwarunkowe fundusze na pokładzie przejęcie spółki a stracić w tej chwili można tyle co na prowizji. Nie spodziewałem się takiego zejścia ceny bo bym zaczął kupować teraz a nie trochę wcześniej.
    Widzisz techniku jaki popyt jest ustawiony po 2,99? Zrozumiałeś o co chodzi już? Wiesz już dlaczego luki nie będzie domkniętej ?
    jason wymadrzasz się . Przecież nikt nie napisał że będzie to w trakcie wezwania . Napisałeś tyle słów o oczywistej oczywistości że zastanawiam się czy dojście do tego nie dało Ci tyle satysfakcji ze musisz się tym wymądrzyc na forum
    Tak, bo głupotę trzeba tępić i napiętnować. W szczególności jak ktoś o kreskach pisze.

Po wezwaniu tym bardziej nie będzie „domykania luki”. Nie będę się już wymądrzać. Możesz doczytać w ustawie o ofercie publicznej co wolno a co nie podmiotowi po rozliczeniu wezwania.

Wniosek jest prosty: wychodzi fundusz i ładuje w rynek wszystko do 3 PLN. Z drugiej strony ktoś zbiera po 3 PLN i niżej żeby zarobić.
    Jaki fundusz wychodzi ? Nic nie wychodzi PKO sobie trochę sprzedał w pierwszy dzień . Obecnie to już jakieś grosze sprzedają Ci co im się czekać nie chce i nie wierzą w wyższa cenę czy to w trakcie czy po wezwaniu. Kupują tacy jak ja co uważają że ryzyka straty a jakaś szansa na podniesienie ceny być może jest i tyle. Ja wejdę wszystkim co mam bo nie ma tutaj żadnego ryzyka straty jak już się wezwanie zakończy i nie będzie podniesienia ceny to będę musiał to zapisać w wezwaniu bo nie mogę mieć wszystkiego w jednym koszyku. Generalnie ceny akcji po takich wezwaniach nie spadają już poniżej tej ceny ale bywają przypadki że spada i stało się tak np tutaj. Jeśli po rozliczeniu wezwania okaże się że główne fundusze sprzedały na drugi dzień po tym info będzie spadek. Jeśli nie sprzedadzą to cena nie spadnie. I tu decydują fundusze co do zamykania luki a panowie od kresek zawsze znajdą takie kreski żeby okazało się że kreski mają rację. Jak spadniemy to domykanie luki jak nie spadniemy to znajdą inna formacje która świadczyła o tym co się stało.
    Jaki fundusz wychodzi ? Nic nie wychodzi PKO sobie trochę sprzedał w pierwszy dzień . Obecnie to już jakieś grosze sprzedają Ci co im się czekać nie chce i nie wierzą w wyższa cenę czy to w trakcie czy po wezwaniu. Kupują tacy jak ja co uważają że ryzyka straty a jakaś szansa na podniesienie ceny być może jest i tyle. Ja wejdę wszystkim co mam bo nie ma tutaj żadnego ryzyka straty jak już się wezwanie zakończy i nie będzie podniesienia ceny to będę musiał to zapisać w wezwaniu bo nie mogę mieć wszystkiego w jednym koszyku. Generalnie ceny akcji po takich wezwaniach nie spadają już poniżej tej ceny ale bywają przypadki że spada i stało się tak np tutaj. Jeśli po rozliczeniu wezwania okaże się że główne fundusze sprzedały na drugi dzień po tym info będzie spadek. Jeśli nie sprzedadzą to cena nie spadnie. I tu decydują fundusze co do zamykania luki a panowie od kresek zawsze znajdą takie kreski żeby okazało się że kreski mają rację. Jak spadniemy to domykanie luki jak nie spadniemy to znajdą inna formacje która świadczyła o tym co się stało. A co do oferty publicznej to co niby nie można podmiotowi wzywajacemu? Nie może kupować wyżej niż 3 zł przez 6 miesięcy bo wyrównanie ceny. No ale co z tego to nic nie wnosi. Wezwanie może ogłosić wyżej.
  • Re: Luka Autor: ~Bingo [31.0.89.*]
    No to dziś domykajmy lukę już batony przygotowane
  • Re: Luka Autor: ~RadPolFan [37.47.30.*]
    Nie sądzę
    Po prostu ktoś chce oddać na rynku a nie przez wezwanie i tyle
  • Re: Luka Autor: ~jason [195.20.110.*]
    3 tysiącami akcji? :) to sztuczne ubijanie kursu na niskich wolumenach w ostatnim dniu zapisów na wezwanie. Z rąk do rąk za niecałe 3 tysiące akcji.

Spread na tyle duży, że nie da się zrobić arbitrażu, bo na sprzedaj jest po 2,99, co i tak się nie opłaca uwzględniając prowizję :)

• Re: Luka Autor: ~Bingo [94.101.16.*]
    I teraz proszę mi wytłumaczyć czemu sternik wczoraj domknął lukę na 2,68 i w jakim celu jak to ma być zdjęte z giełdy .Nic się nie dzieje bez przypadku i co ciekawe zamknął na mega wsparciu 2.9.... Po co to wszystko i w co się tu gra Santander zupełnie przypadkiem zwiększył zaangażowanie???
  • Re: Luka Autor: ~elk [80.211.255.*]
    Nic tylko dobry interes
    Santander skupuje w poniżej 3 zł i odsprzedaje po 3 dla THC
    Dziś koniec zapisów i zobaczymy ile zebrali no i co KNF na to
  • Re: Luka Autor: ~Bingo [94.101.16.*]
    Pewnie tak, Santander skupował dla Thc wszystko ponizej 3 A opchnął w wezwaniu i trochę przytulił .Dzień przed wycofał batony na kupno .
    Smieszny jest ten sternik tego waloru jak dzień wcześniej napisałem ,że broni wsparcia dziś je wyłamał paroma akcjami, oj czyta się bankiera co .Śmiech na sali
[x]
RADPOL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.