• stabilna spółka Autor: ~Adams [188.146.97.*]
    Miałem akcje tej spółki kilkanaście lat temu i postanowiłem sobie sprawdzić jak sobie radzi po latach. Przeglądałem wyniki do kilku lat wstecz . Spółka jest bardzo stabilna w swoich wynikach przez ostatnie 5 lat nigdy nie pojawił się raport kwartalny ze stratą. Stabilność godna podziwu. Firma systematycznie zwiększa swoją wartość księgową, aktualnie ponad 9 zł. wskażnik c/z 8,48 źródło Stooq. Wartość księgowa 0,77.
    Super że jeszcze są takie spółki na giełdzie. Produkuje półprzewodniki których podobno jest deficyt na rynku. Ceny w Chinach galopują pewnie Relpol w tym otoczeniu się dobrze odnajdzie.
  • Re: stabilna spółka Autor: ~Mietek [5.173.97.*]
    To mierna inwestycja ,bo kiszenie kursu zapowiada się na dłużej
  • Re: stabilna spółka Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2021-06-15 o godz. 16:16 ~Mietek napisał(a):
    > To mierna inwestycja ,bo kiszenie kursu zapowiada się na dłużej

eee tam.

wskaźniki i AF działa na korzyść.

kwestia czasu, a czas jest pojęciem względnym.

cierpliwość popłaca.
  • Re: stabilna spółka Autor: ~Adams [188.146.97.*]
    Po pandemii kiedy łańcuchy dostaw różnych produktów zostały przerwane, nastała moda na powrót do zakupów u dostawców którzy są w Europie lub USA. Taka moda będzie postępować ponieważ w Chinach produkcja jest coraz droższa, nie wspominając o galopujących cenach transportu.

Mam pytanie do osób które lepiej znają spółkę. Czy Relpol wpisuje się w tą sytuację rynkową? Czy produkcja w chinach była dla nich konkurencją? Czy Relpol wykorzystuje komponenty z Chin?
[x]
RELPOL -0,38% 5,18 2025-10-28 13:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.