O giełdzie wiem niestety niewiele, nie znam mechanizmów, zasad działania itp., dlatego zdanie pewnych osób m. in. Twoje jest dla mnie ważne, tym bardziej że obserwuję forum regularnie od dłuższego czasu i różni ludzie z różnymi poglądami i intencjami się tu pojawiają i znikają. Ty masz poglądy stałe od dawna. Dzięki za odpowiedź.
Ja też nie jestem specem od giełdy. Opieram się głównie na tym co dana spółka sobą prezentuje, co robi, czy jest to przyszłościowe, czy i jak się rozwija. Przy tym nauczyłem się cierpliwości i gaszenia emocji. I ważne, im więcej troli chcących zniechęcić do spółki tym lepiej. Nikt normalny nie traci czasu na babraniu się w g... od rana do wieczora.
Jeżeli nie ufasz wycenie z listu, spróbuj sam oszacować wartość "Spoko" przez porównanie firmy z podobnymi, dla których znajdziesz informacje o ich wartości, przychodach, itp. Pamiętaj też, że na rynku większość rzadko kiedy ma racje :)
Ostudzę trochę gorące głowy.Po pierwsze to startup,ryzyko duże,po drugie to new connect,ryzyko duże,po trzecie makro może być nieciekawe,ale jeśli masz kasę którą możesz stracić bez wielkiej szkody,to w perspektywie może tu być niezły zarobek.To spółka dla wyjątkowo cierpliwych.
Wycena rynkowa to jedno, ale sami wiecie ile jest przykładów przejęć przez gigantów za każde pieniądze, byle wyeliminować konkurencje. Do tego dochodzi prognoza wzrostu o 50% w 9 miesięcy. Wygląda na to że Spoko trafiło w 10!
C C i tylko C. Jestem tu od ponad 4 lat zanim było SPOKO i wogule, poczekam i kolejne 4 lata i jestem spokojny o kurs, a zawieszenie jest mi osobiście bardzo na rękę dzieki temu kurs stabilny a nie dołowany kilokoma złotymi, to jest celowe działanie zarządu z tym zawieszeniem i jest i będzie SPOKO.
Tu gra idzie vabank .. Ci co są ubrani będą albo milionerami albo bankrutami... innej drogi nie ma albo zarzad wykręci jakiś numer i wszyscy toniemy albo szybko skończą się akcje na F i za 2-3 lata spotkamy się na imprezie w najlepszym hotelu ..to jest POKER jak mówił wielki SZU
Wiesz jak to działa... przetrwałeś marazm i oddasz tym co zarobią..przerabiałem to kupe razy .. na giełdzie można grać albo inwestować..chciałeś zagrać źle trafiłeś