• O kurde ale lipa Autor: ~kk [188.122.20.*]
    Wodospad się szykuje :(
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~-Gol- [5.173.9.*]
    O kurde, będzie okazja dokupic
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~abc [85.221.145.*]
    teraz juz wiadomo dlaczego tak sypali akcjami po dywidendzie
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~bystra80 [46.215.43.*]
    Kolega tu wskoczyl i cos tam stara sie zaognic sytuacje :)
    Kolego moj drogi jeszcze ze 3-5 lat ta spolka bedzie miala tyle samo gotowkina koncie co wartosc rynkowa obecnie - bardzo bym Cie prosil idz na inne forum - dzieki :)
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~wiemto [95.49.128.*]
    Dnia 2021-06-10 o godz. 21:18 ~bystra80 napisał(a):
    > Kolega tu wskoczyl i cos tam stara sie zaognic sytuacje :)
    > Kolego moj drogi jeszcze ze 3-5 lat ta spolka bedzie miala tyle samo gotowkina koncie co wartosc rynkowa obecnie - bardzo bym Cie prosil idz na inne forum - dzieki :)

No to się zdziwisz i to szybko.
    Ta twoja spółka ZATAIŁA informację w raporcie za I kw. 2021r. Nie mają dostępu do tajnych info od końca marca.
    Oszuści i tyle. Idą na dno.
    Pozyjemy zobaczymy :)
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~Miszelin [46.204.49.*]
    Skąd wiesz że od końca marca? Pytam poważnie, nie udało mi się znaleźć nigdzie tej informacji.
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~Adams [91.123.188.*]
    Podejrzana sprawa z tą utrata swiadectw bezpieczeństwa. Zarząd powinien wydać niezwłocznie oświadczenie.
    Z tego co kojarze z wypowiedzi to raczej bedzie szlo to w druga strone ze beda chcieli jednak wspolpracowac tak aby wszystkie dane byly zabezpieczone jak najlepiej - nie wiem dokladnie jak to wyglada ale moze nie spelnili jakis nowych wymagan czy regulacji ale przeciez to wszystko jest do nadrobienia - jestem pewnien na 100 % ze to zrobia no chyba ze nie posiadaja takiej wiedzy.
    Dalej trzymam sie swojego - kapitalizacja 210 milionow to prawie nic - taki Tauron czy PGE tyle wydaja na bony swiateczne a beda musieli sie dostosowac do nowych regul gry - a czasu juz nie nadrobia Atende bylo pierwsze w tym temacie i ma przewage.
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~KakaoweOko [88.156.136.*]
    Ale wiecie o tym ze to dopiero początek?

Każdy projekt wymagający poświadczeń będzie rozwiązany. A tych dla mundurówki w Atende jest trochę..
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~Spocuch [5.60.70.*]
    Trzeba zamykać pozycję póki na plusie.
    Lepiej nie ryzykować kasy.
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~ktowie [37.47.13.*]
    Czy tu może chodzić o łapówki dla jakiegoś PiSuna ?
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~Dziadek [5.173.240.*]
    Może Tak na zimno. Rekordowa dywidenda , kurs wywindowany na Maxa, prezes się zwija, brak certyfikatu - nie wiedzieli o tym ??? Dziecinada. Wygląda to nieciekawie, prawda? Wręcz jak jakaś ustawka. Jeszcze te opożnienia w dostawach. Ciekawe co będzie dalej. Prezesem został menadżer czyżby szybka sprzedaż za bezcen . To juz drugie zle info w ostatnim czasie.
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~lolek [31.0.121.*]
    a kto miał zostać prezesem? artysta? taki korposzczur jak Petrykowski ze swoimi znajomościami i wiedzą, jak się funkcjonuje w korporcajach międzynarodowych rozhuśta wyniki tak, że będziemy przecierać oczy ze zdumienia. Był czas pracy nad technologią, teraz trzeba ja dobrze sprzedac, a jest tego w opór. Prezes ma swoje lata i chwała mu za to, co zrobił dla firmy, przytulił kilkanaście baniek dywidendy i teraz będzie sobie żeglował, bo lubi. A w sprawie certyfikatów to nigdy się nie dowiemy co się tak naprawde stało, chociaż ja stawiam, że zmiany w RN były tego wynikiem. Temat znany jest przynajmniej od początku kwietnia:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-co-oni-tak-sie-wyprzedaja,45971067.html
    od tego czasu kurs urósł 60% ( do szczytu bez odcięcia dywidendy) więc poważni akcjonariusze jakość szczególni nie zaczęli panikować, wręcz przeciwnie, na spółce zaczęły się konkretne obroty i to nie pod jednorazową rekordową dywidende, stawiam raczej że pod zmiany w zarządzie.
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~saturator [109.206.205.*]
    https://www.telko.in/sonel-dostarczy-tauronowi-liczniki-energii-z-wbudowanymi-modemami-lte

A gdzie nasz czarny koń?
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~lolek [31.0.127.*]
    a propos tego info, to nie Sonel jest większościowym udziałowcem Foxytech, ktora wygrała przetarg dla Taurona, tylko chiński gigant z branży zatrudniający 3500 osób. Chińczycy kupili od Sonela 60% udziału w Foxytech pod koniec stycznia 2021 , wlasnie po to zeby zgarnac kawałek tortu wymiany liczników. Sonel powołał Foxytech, żeby zaistniec w branzy liczników, jednak nie potrafili uzyskać rentowności. Spółka od stycznia do końca września 2020r miała śmieszne 6mln zł przychodu, a pod skrzydłami chińczyków już ma umowe z Tauronem na ponad 30mln zł. To tylko pokazuje, jakie są możliwości na tym rynku i co daje technologia, której Sonel widocznie nie miał, a chińczycy z branży mieli.
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~bystra80 [89.64.56.*]
    A jak to jest mozliwe ze firma Sonel jest wyceniana podobnie do Atende ( odejmujac gotowke Atende to chyba Sonel jest bardziej wartosciowy ) tzn. tak go wycenia rynek :) ot to cala nasza bananowa. Przychody rzedu 25 milionow a wycena prawie 200 milionow.
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~lolek [31.0.127.*]
    co Ty gadasz? Sonel dobra firma, przychod roczny ponad 100mln zł, zysk netto ponad 13mln zł, super dynamika przychodu, do tego osobowo powiązana z TIM, który dał sporo zarobić w ciągu ostatnich miesięcy. Tim oprócz branży elektrycznej robi logistyke oponeo, mega ciekawy temat, ale juz jest drogi. Sonel działa w miernikach dla energetyki, ale to są inne produkty niż Apator z Atende. Kapitał płynie od aktywnych do cierpliwych. Druga najwięszka pozycja w moim portfelu to Astarta, na ktorej wzrosty czekałem 2 lata i teraz jestem grubo ponad 100% na plusie, a kupwałem sporo przed covidem. Tez na forum wszyscy marudzili, nawet byla rekomendacja ipopemy na 12zl. Caly czas przy Atende jest gadka tylko o licznikach, ale oni od lat maja rentowna dzialalnosc integratora systemow, uslugi chmurowe, systemy informatyczne, a w kolejce czeka internet rzeczy, 5G i blockchain. Sprzedawajcie jak nie znacie spolki, za kilka miesiecy wykopie ten post
  • Re: O kurde ale lipa Autor: ~bystra80 [89.64.56.*]
    No musialem zle spojrzec zerknalem na szybko dane kwartalne a nie roczne - sorki za wprowadzenie w blad - ale mnie naprostowales :p
[x]
ATENDE 0,00% 3,08 2026-05-29 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.