• Zarząd stchórzył przed akcjonariuszami Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Czy widzicie gdzie Newag zorganizował najbliższe Walne?
    W Nowym Sączu, aby jak najmniej osób mogło przyjechać i zapytać o dywidendę, albo jeszcze coś...
  • Re: Zarząd stchórzył przed akcjonariuszami Autor: ~Bosheee [5.173.9.*]
    A gdzie mieli zorganizować w Watykanie?
  • Re: Zarząd stchórzył przed akcjonariuszami Autor: ~AS [80.54.46.*]

Dwa tygodnie temu Janusz oświatczył precyzyjnie [na www.ankier.pl], że na Walne to on się wybiera, albo się nie wybiera.
    A teraz ma dodatkowo problem z miejscówką.
    Zupełnie jak moja sąsiadka z naprzeciwka.

Nie dziwie się.
    Już lepiej w internecie pogadać o manipulacjach na kursie od 1993r.
    Po co na Walnym o takich "głupotach" ?
    Tam będzie kwestia statusu spółki na stronie wikipedii.
  • Re: Zarząd stchórzył przed akcjonariuszami Autor: ~Cromen [89.151.38.*]
    Ale nie rozumiem skąd te przytyki do kolegi PPP.

Jeśli przez kilka lat walne było w Warszawie w tym samym hotelu to zwyczajowo można by oczekiwać tej samej miejscówki ?
    A tutaj nagle Nowy Sącz. Na mój rozum słuszna uwaga.
    Kilka OFE i nie tylko też mają jednak sporo udziałów w spółce, 53% Z.J. to nie 100%

• Re: Zarząd stchórzył przed akcjonariuszami Autor: ~AS [80.54.46.*]

Skąd te .... "przytyki" ________________________________________ ???
    Wczoraj kolego to miejsce odkryłeś, czy dopiero dziś po południu ?

Co do OFE się z Tobą zgadzam.
    Może być im ciężko dojechać.
    Proponuję zrzutkę dla tych żebraków bo mogą nie ogarnąć tematu.

Byłem kiedyś z 3 akcjami na drugim końcu Polski bo mi się chciało.
    Więc czemu ma mi się nie chcieć wypisywać prawie o północy głupot na bankieże ?

• Re: Zarząd stchórzył przed akcjonariuszami Autor: ~Kot [185.34.77.*]
    Prezesowi już d... nie chcę się ruszać, Ew. Jak napisał PPP boją się zadymy na walnym, coraz bardziej zły jestem na tego ślusarza
  • Re: Zarząd stchórzył przed akcjonariuszami Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Dziękuje za dobre słowo tobie i @Kot -owi. Piesek Zarządu @AS wylazł z budy i znowu szczeka. Kot mu pysk porysuje.

Przez wszystkie lata Walne były organizowane w Hotelu Polonia w Warszawie. Również tam organizowano spotkania z inwestorami.
    Dotychczas Zarząd nie miał żadnego problemu w kontaktach z inwestorami wysyłając im informacje o spotkaniach.
    A skąd wiedział, do kogo wysłać? To proste, z listy akcjonariuszy zarejestrowanych na Walne choćby w roku poprzednim, co jest najbardziej wiarygodnym źródłem informacji. Sorry Panowie forum zdecydowanie takim nie jest.

Ale mając takie informacje Zarząd olewa sobie te kontakty, bo moim zdaniem planuje albo wyjście z GPW albo wyłącznie skupienie się na OFE i TFI i drobnica nie jest mu do niczego potrzebna.

Nagła zmiana lokalizacji, kontaktów z akcjonariuszami mniejszościowymi i sposobu wykonywania polityki dywidendowej czyli łącznie kultury biznesowej oznacza próbę ukrycia szfindla w wypłacie dywidendy.

Każdy powinien oddać głos na Walnym osobiście lub poprzez e-Voting a w przypadku przegłosowania dywidendy niezgodnej z polityka dywidendową natychmiast zgłaszać zastrzeżenie do protokołu po danym głosowaniu.
    Powiem więcej, takie głosowanie jest automatyczną rekomendacją dla braku skwitowania Zarządu i Rady Nadzorczej, bo głosowanie dotyczy spraw z roku 2020 czyli podziału zysku za 2020. Zarząd narusza politykę dywidendową a Rada Nadzorcza nie sprawuje prawidłowego nadzoru akceptując to naruszenie.

Sprawa jest klasykiem do zgłoszenia do KNF ale tez zwykłego sądu cywilnego - wydziału spraw gospodarczych.

I to może być główna przyczyna zorganizowania Walnego w Nowym Sączu, by ewentualne spory musiały się odbywać tam.
    Ale i na to jest sposób.

@AS do budy!
  • Re: Zarząd stchórzył przed akcjonariuszami Autor: ~moby_dick [78.8.252.*]
    Jak pan Jakubas dowie sie o twoich zamiarach to przeniesie WZA na Seszele i będą nici z waszej wolty.
[x]
NEWAG -1,25% 111,00 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.