Mega agresywna konkurencja ze strony Iliad - Play. Wielka niewiadoma z aukcją 5G - rynek powinien założyć ostrożnościowo spore straty. Dokręcanie śruby regulacyjnej na poziomie PL i UE (darmowy roaming itd nakazy obniżania cen) . Kontynuacja dojenia polskiej spółki córki przez żabojadów. Rosnące nakłady konieczne na chociażby utrzymanie infrastruktury w jako-takim stanie (choć na pewno nie można nazwać go nawet zadowalającym). Niepewność odnośnie dywidendy, inwestorzy już czują pismo nosem że to kiwanie będzie trwało jak na godota.
Nie wiem co trzeba mieć we łbie żeby będąc poważnym inwestorem wybierać własnie Orange.
"nie wiem co trzeba mieć we łbie żeby będąc poważnym inwestorem wybierać własnie Orange"- co masz do tego?. Mnie się podoba kolor . Co trzeba mieć we łbie by sie tak po próżnicy produkować. Jeszce jedno kółeczko może się nie udać.
Dnia 2021-06-10 o godz. 00:48 ~sylwek napisał(a): > Przewartościowanie Orange'a bije po oczach. > > Wydaje sie że wszystkie możliwe pozytywne argumety , łącznie z fałszywymi, są już w cenie. > > Rynek pomylił się odbierajac wezwanie na Playa jako ewentualny sygnał do wyższej wyceny dla Orange. > > Rynek pomylił się licząc na niewiadomojakie profity z wydzielenia infrastruktury Orange. > > Rynek , jak sie wydaje, na razie jeszcze ignoruje poteżne ryzyka wynikające z 5G. >
Nie chce mi się tutaj dyskutować po próżnicy. Nikt się nie zastanawia skąd tu tylko pozycji na kontraktach?. Na żadnej innej spółce nie ma nawet połowę tej ilości co na OPL. Ktoś to dusi w sobie znanym celu. Zobaczymy co przyniesie kolejny kwartał. Moim zdaniem nikt tu nie trafia w sedno z problemem ceny OPL. Rynek nie myli się , tylko nie ma racji w konkretnym czasie. Cierpliwość się tu z pewnością opłaci. Ktoś domyka KS.
Dodam kilka realiów w jakich żyjemy: Ponieważ Orange jest francuski, władza w Polsce zrobi wiele by ukrócić monopol i przewagę tej firmy. Gdy Orange skończy budowe sieci światłowodowej to ją straci. Tak samo było w siecią na kablu miedzianym.
Marbucie, dziś można było zebrać po 6,68. Jutro chwyci 6.88 i źle Ci z tym, że spółka płynna opada i jakiś inwestor podbije. Tu masz tych okazji 80 rocznie po 1,2 % na okazji. Pomyśl jak poskładasz ile kaski jest na samej dywergencji :)